Problem jest opisywany w temacie o karcie graficznej AMD więc logicznym jest, że problem jest związany z kartą graficzną, dlatego poleciłem OP'owi wgranie starszego builda sterowników.
Niektórzy userzy AMD na najnowszych sterach potrafią nawet doświadczyć niemożności uruchomienia Cyberpunka np. po włączeniu upscalera XESS.
Bardzo lubię Wiedźmina 3, ale nie jestem wyznawcą, bez obaw. Zresztą nie szczędziłem też krytyki przy okazji jego premiery, bo był mocno niedopracowany, łącznie z najgorszymi bugami - uniemożliwiającymi ukończenie zadań. Później ukazał się C2077 i bańka pękła. Nikt tego nie neguje i nawet na Labie nie było o to specjalnej spiny. Nie skomentuję więc kwestii gównoburzy.
Natomiast, jak zwykle, masz oczekiwania niewspółmierne do realiów, Panie wiecznie niezadowolony. W3 od lat jest graficznym benchmarkiem, oprawa świetnie się starzeje i nadal cieszy oko. Na premierę odbiór grafiki był zdecydowanie pozytywny, powiedziałbym nawet skrajnie entuzjastyczny. To, że gra ma słabszej jakości tekstury, zdarzają się miejsca gdzie brakuje detali, która produkcja tego nie ma? Redom udało się to bardzo dobrze zamaskować i wielokrotnie ich za to chwalono. W związku z tym poniższego zdania...
Wcale mnie nie zdziwi jeśli W4 będzie klapą, a oczekiwania, że gra będzie zachwycać grafiką nie rozumiem zupełnie. Nawet nie wiem na jakiej podstawie ktoś może mieć takie nadzieje.
... zupełnie nie rozumiem. Serio, zadajesz takie pytanie po świetnie wyglądającej (zwłaszcza jak na open world) trójce, która sprzedała się w ponad 60 milionach egzemplarzy? Nadzieja na to, że i w czwórce ten element będzie stał na równie wysokim poziomie, jest całkowicie naturalna. Nie każdy siedzi na tyle głęboko w temacie, aby wiedzieć o zmianie silnika, natomiast same oczekiwana graczy są w pełni logiczne i zrozumiałe.
Rekomendowane odpowiedzi