Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, DżonyBi napisał(a):

rozumiem, że już OC na 4090 zrobic nie można?

Można nawet trzeba, ale nie da tyle, bo 4070Ti np. 115% czy 120% na 4070Ti to jest raptem 330-340W, natomiast dla 4090 to juz by były okolice 540W. (jakbys sie zapytał 10 posiadaczy 4090 który z nich działa na 540W daily prawdopodobna odpiwedz 0, wiekszosc moglaby uzyc takie PL do benchmarku np.) 

Opublikowano
36 minut temu, Godlike napisał(a):

A to seria 3xxx u Asusa tez piszczala jak organy koscielne? Bo miałem wcześniej strixa ale 980ti i na ten model nie mogłem złego słowa powiedzieć, nawet teraz nie e dawno dostała drugie życie w kompie i kolegi. 

Mój strix piszczał.

Opublikowano
37 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Tak zabiera dlatego tak jak pisałem dla mnie najlepszy bazowy fps pod FG to z 80fps. Tak ograłem Horizona gdzie miałem 100fps i po włączeniu FG było 160-180 bez DLSS, który dawał lekkie rozmycie w ruchu.  @galakty 

To samo jest w MFS, DLSS nie można używać bo rozmywa kokpit, ekrany, za to FG działa całkiem całkiem.

Opublikowano
22 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Wróżbita zabłysnął xD.

Jakim cudem go komputronik sponsoruje, to ja nie wiem :E

Godzinę temu, Godlike napisał(a):

A to seria 3xxx u Asusa tez piszczala jak organy koscielne? 

Tuf 3080 - piszczenie 6/10

Strix 3080 - piszczenie 9/10

Tuf 3080ti - piszczenie 7/10 

Opublikowano

Jakoś mam takie wrażenie, że was 4 litery bolą pisząc o nim. Co Wy chcecie - nie podoba się - nie oglądaj. Gość ma swój kontent, nie klepie wszystkiego na jedno kopyto, jak pozostali "jutubeży" IT u nas, czasem się można pośmiać, czasem zanudzić - ale jest coś innego. Widownia nawet jest, gośc z tego żyje - nie ogarniam, zamiast się cieszyć z tego, że komuś sie lepiej powodzi - to ogólny ból 4 liter - pany - dorośnijcie :E 

Żeby nie było, nie bronię ani jego, ani jego kontentu, ale samego podejścia do czegoś, co komuś sie nie podoba, to trzeba - jak Polak Polakowi - "pomóc"... Niech sobie tam robi co robi i gitara. Ktoś z Was może nas tu zaskoczyć czymś ciekawszym, z przynajmniej 30k widzów? Czekam, chętnie oglądne...

• Upvote 3
Opublikowano
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Jakim cudem on współpracuje z ITHARDWARE to ja nie wiem...

Przecież tu tylko forum trzyma poziom. Testy i publikacje na stronie głównej, to niestety bardzo niska półka, typu Benchmark.

Opublikowano (edytowane)

@PiPoLiNiO Ale w czym problem - niech sobie tam gada 3 po 3, jak Ci się dobrze słucha na sraczu, to się cieszę - ja załączam na trasie, żeby tego chłamu z radia nie słuchać i jestem dużo zdrowszy :E 

Taki zapychacz czasu, nic więcej. Ale jak Ci kontent nie odpowiada - nie oglądaj, ale jednocześnie daruj sobie krytykę, gdy sam do zaoferowania nic nie masz więcej. To nawet nie jest wtedy śmieszne, ale wręcz żałosne, panie...

Edit: Raz był odcinek PC by TQ, gdzie krytykował inny kanał IT (całkiem niedawno) i tutaj pełna zgoda, ma swoją baze, jakiś dorobek i merytorycznie leciał z krytyką - to rozumiem. Ale krytyki dla samej krytyki już nie.

Edytowane przez CryptTM
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, galakty napisał(a):

To samo jest w MFS, DLSS nie można używać bo rozmywa kokpit, ekrany, za to FG działa całkiem całkiem.

Prawda

20250111_220938.thumb.jpg.8c00646ba7105ac0364b5587ff3655b7.jpg

20250111_220935.thumb.jpg.771cc66c5f024b3e7f9754a3b6e27f56.jpg

Black State w 4k DLSS 4 MFG, wyglada to naprawdę dobrze, widać też że sporo zależy od samej gry 19.3ms 

Edytowane przez maxmaster027
Opublikowano
7 minut temu, King Arthas napisał(a):

Przecież tu tylko forum trzyma poziom. Testy i publikacje na stronie głównej, to niestety bardzo niska półka, typu Benchmark.

Testy tomcuga na głównej to jednak wyższa półka niż te na pewnej stronie zaczynającej na P, a kończącej się na C.

13 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Jakim cudem on współpracuje z ITHARDWARE to ja nie wiem...

No, nagrywa filmy dla ITHardware, gdzie potem są wrzucane na kanał ITHardwareTV.

• Upvote 1
Opublikowano
43 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

Pewnie, że tak. Przez pewien czas miałem STRIXA 3070 (kupiona w okazyjnej cenie 4500 zł) 

Technokrata_emotka.png?ex=6783cbc3&is=67

Ten człowiek jest antyreklamą ITHardware. Chciałbym wspierać jakoś ITH i klikać w ich filmy, ale jak widzę tego człowieka to się poddaję.

Zróbcie z nim coś proszę... błagam!!!

• Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Black State w 4k DLSS 4 MFG, wyglada to naprawdę dobrze, widać też że sporo zależy od samej gry 19.3ms 

Podstawowych kwestii nie ogarniasz to kup sobie kartę to możesz zrozumiesz na cyferkach. Bez FG jest wyższa wydajność i mniejsze opóźnienie stąd niższy lag również z FG w tym przypadku. Na filmikach i zrzutach niewygodne skoki opóźnienia też nie będą pokazywane bo i po co jest idealnie ;) 

Opublikowano
51 minut temu, Smalec napisał(a):

Tuf 3080 - zero pisków, może coś tam cichutko w menu Wieśka 3 jak FPS osiągnął jakieś kosmiczne wartości

Tuf 3070 - zero

Tuf 3060ti - zero

Opublikowano
52 minuty temu, Smalec napisał(a):

Jakim cudem go komputronik sponsoruje, to ja nie wiem :E

No dobrze ogolnie mysli tyle, ze myli sie caly czas.

Mówi, że 5080 byla szybsza sporo od 3090 jak wyszla, teraz ogladam mowi ze "cena zblizy sie do 3k, a juz napewno na rynq wtórnym tam to na bank bedzie sie dało wyrwać 5080Super za 3k lub poniżej 3kzł nie poprawia sie i idzie dalej w przemysleniach. ;/ 8:45min