Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, lukadd napisał(a):

Lista jest pewnie nie dokładna, ale to pewnie różnice kilku sztuk na 5090 :E Microcenter podaję w okolicy premiery ile będzie na danym sklepie i ktoś to widocznie zaczął zbierać z grubsza.

W Tustin ma być wyjątkowo prawie 70 RTX 5090 bo tam główna impreza. JayzTwoCents na żywo w sklepie będzie kręcił imprezę 8:E

Ludzie piszą, że to chyba najgorsza premiera ever jeśli chodzi o dostępność. Szczególnie 5090.

1000002874-png.2693592

1000001601-jpg.2693595

4 na sklep?

No to chyba na całą Polskę wrzuca kilka. 

Opublikowano
4 minuty temu, VRman napisał(a):

A, przepraszam w takim razie. Jednak to nie jest pudrowana ADA, są istotne zmiany psujące raytracing. ;)

A co do tego, to albo jakiś kolosalny fuckup ze sterami, albo problem z PCI-E, albo ustawieniami poboru prądu.

Nie wierzę, żeby to tak zostało, że 5080 miałaby wypadać gorzej w RT/PT od 4080tki. To na pewno z czasem będzie naprawione. 

W sensie zepsują 4080? :E

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, VRman napisał(a):

A, przepraszam w takim razie. Jednak to nie jest pudrowana ADA, są istotne zmiany psujące raytracing. ;)

A co do tego, to albo jakiś kolosalny fuckup ze sterami, albo problem z PCI-E, albo ustawieniami poboru prądu.

Nie wierzę, żeby to tak zostało, że 5080 miałaby wypadać gorzej w RT/PT od 4080tki. To na pewno z czasem będzie naprawione. 

Tylko fajnie by było gdyby nie kilka portali o tym pisało,tylko wszystkie.

Takie anomalie i uwstecznienie nie są czymś normalnym.

Bo jest to naprawdę poważna sprawa,a nie pierdoła

Opublikowano
5 minut temu, Umpero napisał(a):

Ustalmy może kolejność kto pierwszy może kupować żeby nie było zamieszania.
Głównym kryterium niech będzie to kto najbardziej chce, a to oczywiście jestem ja :czapeczka:
Drugim kryterium kto najbardziej potrzebuje. Także wszyscy co mają 4090 idą w drugiej linii.
W ten sposób rozwiążemy problemy z zakupem w dniu dzisiejszym.
Dziękuję za zrozumienie i ustawiamy się jeden za drugim :lol2:

Nie. Ja bo jako jeden z głupszych pozbyłem się grafy, miałem wiarę w kurtasa więc mi się należy!

Teraz, King Arthas napisał(a):

Ktoś przypomni, bo temat ucieka za bardzo. Dziś premiera 5080 i 5090? Bo coś zostało przesunięte, ale nie mogę znaleźć.

Jak chcesz kupić to jutro.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

4 na sklep?

No i nie we wszystkich sklepach, tylko wybrane.

No, ale online też coś będzie do kupienia tylko kto kliknie w 0.001 sekundy, aby dorwać ten dorwie :E

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
15 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Mi wczoraj kolegę zwolnili. 10 minut do końca dnia, a tu nagle przychodzi manago z panią z HR'ów i zaprasza na krótki meeting. Likwidacja miejsca pracy, 3 miesięczne wypowiedzenie bez obowiązku wykonywania pracy, 5 minut później dostęp zablokowany, jego konto Teams i email zdeaktywowane. Koleś w totalnym szoku. 

Niech zgadnę, robił poniżej 2 lat?

Teraz, Spychcio napisał(a):

Dokładnke tak, o 15:00

Jutro

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Mi wczoraj kolegę zwolnili. 10 minut do końca dnia, a tu nagle przychodzi manago z panią z HR'ów i zaprasza na krótki meeting. Likwidacja miejsca pracy, 3 miesięczne wypowiedzenie bez obowiązku wykonywania pracy, 5 minut później dostęp zablokowany, jego konto Teams i email zdeaktywowane. Koleś w totalnym szoku. 

To u mnie 2 dni temu tak było, chłop chciał o podwyżkę prosić a tu go wyprzedzili z wypowiedzeniem :E Ale pracować dalej musi, współczuję. 

Opublikowano
1 minutę temu, lukadd napisał(a):

No i nie we wszystkich sklepach, tylko wybrane.

No, ale online też coś będzie do kupienia tylko kto kliknie w 0.001 sekundy, aby dorwać ten dorwie :E

No to powodzenia, może rzeczywiście to 5080 będzie do dorwania skoro ich tyle maja. Za to 5090... zgarna boty.