Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Mi wczoraj kolegę zwolnili. 10 minut do końca dnia, a tu nagle przychodzi manago z panią z HR'ów i zaprasza na krótki meeting. Likwidacja miejsca pracy, 3 miesięczne wypowiedzenie bez obowiązku wykonywania pracy, 5 minut później dostęp zablokowany, jego konto Teams i email zdeaktywowane. Koleś w totalnym szoku. 

Niech zgadnę, robił poniżej 2 lat?

Teraz, Spychcio napisał(a):

Dokładnke tak, o 15:00

Jutro

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Mi wczoraj kolegę zwolnili. 10 minut do końca dnia, a tu nagle przychodzi manago z panią z HR'ów i zaprasza na krótki meeting. Likwidacja miejsca pracy, 3 miesięczne wypowiedzenie bez obowiązku wykonywania pracy, 5 minut później dostęp zablokowany, jego konto Teams i email zdeaktywowane. Koleś w totalnym szoku. 

To u mnie 2 dni temu tak było, chłop chciał o podwyżkę prosić a tu go wyprzedzili z wypowiedzeniem :E Ale pracować dalej musi, współczuję. 

Opublikowano
1 minutę temu, lukadd napisał(a):

No i nie we wszystkich sklepach, tylko wybrane.

No, ale online też coś będzie do kupienia tylko kto kliknie w 0.001 sekundy, aby dorwać ten dorwie :E

No to powodzenia, może rzeczywiście to 5080 będzie do dorwania skoro ich tyle maja. Za to 5090... zgarna boty.

Opublikowano
1 minutę temu, ket_rab napisał(a):

5090 TUF posiada dwie ceny ( 2499 oraz 1999 ) czyli w jakiś sklepach promocyjnie będzie można dorwać za 1999 dolarów ?

Są dwie wersje OC i non OC. $2499 i $2299.

1999$ to ma być promocja na premierowy dzień. Ale Asus zwykle premierowo nie daję wersji bez OC na pudełku do sprzedaży. Więc to taka raczej papierowa promocja :E Może kilka sztuk na USA wrzucą.

Opublikowano
13 minut temu, galakty napisał(a):

To u mnie 2 dni temu tak było, chłop chciał o podwyżkę prosić a tu go wyprzedzili z wypowiedzeniem :E Ale pracować dalej musi, współczuję. 

To jest dobre, likwidacja stanowiska, ale jeszcze przez okres wypowiedzenia będzie bardzo potrzebne.

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze o 15 godzinie testy innych wersji 5080. Można ewentualnie zobaczyć jak sobie radzą te chłodzenia. Patrząc na szybko tabelki u producentów tych co nie było recek 5090 . Np Zotac czy Inno to wymiary gpu są dokładnie takie same dla 5090 i 5080.

Jakieś tam minimalne przełożenie na 5090 można wydedukować może ;)

Chyba że producent dał copy/paste na szybko w specyfikacji

image.thumb.png.ae9bcb10865e51e52f19493e245f2cea.png

Edytowane przez Ogider