Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, STALKER napisał(a):

Ja nie miałem problemu z tą misją. Nie oddałem pułkownikowi PDA tylko szramie.

Bo w tej grze są cuda i anomalie. Jeden napotyka bugi, drugi nie. Mam wrażenie, że bugów nie mają ludzie, którzy zaczęli grę zaraz po premierze, a ja zacząłem przed ostatnim patchem. 

Opublikowano

Pośmiejmy się razem... :hihot:

Konsolą odblokowałem zadanie główne i niby było dobrze.

Cóż... Przewodnicy mi poznikali w kilku lokacjach (nie sprawdziłem więcej, bo nie chce mi się biegać po całej mapie), w Prypeci jest, ale Janów i Rostok to tylko znacznik na mapie.

Trzeba kończyć wątek główny i sru z dysku z tym napromieniowanym kartoflem. xD

Opublikowano

Ja robie test. Nie tykam konsoli, utknę, to utknę. Będzie Stalker kisnął na dysku miesiącami. Nie wiadomo co tam jest pozajączkowane w skryptach, potem ktoś wymusi coś kodem przez konsole i klops - większe kwiatki niż były. 

Opublikowano

witam mam problem zbagowały mi się 2 artefakty na magazynie wyrobów naftowych w silosie w pomniejszej zonie i na wysypisku na polu elektrycznym 1 w  silosie drugi na 30m słupie nie da się ich podnieść słyszałem o bagu z granatem żeby przesunąć ale nic nie dało. czy ktoś wie jak to naprawić?

Opublikowano

Wreszcie trud skończony. Według licznika w grze 102h, według GP ponad 136h. GP coś dziwnie liczył, inaczej już był majaczył i dreptał bez celu jak stalker po mózgozwęglaczu. xD

Gdyby gra była bardziej dopracowana, to może bym się bardziej rozpisał, ale pod koniec mnie już totalnie wykończyła crashami.

Cóż, mamy tu do czynienia z optymalizacyjnym kartoflem, tak na dobrą sprawę nie wiem, czy cokolwiek było tu dopracowane tak na 100%. Mówi się, że można to porównać do stanu premierowego CP2077, oczywiście to kłamstwo. Grałem na premierę obie gry i S2 leży w całej rozciągłości. CP przeszedłem na RTX2070 bez żadnych crashy i z małą ilością bugów. W S2 miałem przez niecałe dwa miesiące grania, więcej crashy niż wszystkie crashe razem wzięte przez ponad trzydzieści lat grania. Bugów różnego rodzaju też było mnóstwo. To jest w ogóle nie do opisania. :dupa:

Teraz można by zapytać mnie, skoro to była taka męka, dlaczego ponad 100h na to straciłeś? Człowiek widocznie na starość głupieje i staje się bardzo sentymentalny. Przez te wszystkie godziny towarzyszył mi klimat starych Stalkerów (to chyba jako jedyne wg mnie się tu udało), wspomnienie tamtych lat i jakoś tak wyszło, mimo wszystko. :wariat:

Czas iść spać i jutro zagrać w coś innego wreszcie, choć pewnie fleszbaki z crashy zostaną ze mną na długo. :lol2:

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Kakarotto napisał(a):

Wreszcie trud skończony. Według licznika w grze 102h, według GP ponad 136h. GP coś dziwnie liczył, inaczej już był majaczył i dreptał bez celu jak stalker po mózgozwęglaczu. xD

na RTX 3080 przeszedles? szacun :D ja na 4080s mialem wycieki pamieci co chwile ;/

Edytowane przez pieciak
Opublikowano
53 minuty temu, pieciak napisał(a):

na RTX 3080 przeszedles? szacun :D ja na 4080s mialem wycieki pamieci co chwile ;/

Nie licząc ciągłych crashy, to miałem średnio 90+ fpsów. Miałem jeszcze mod na optymalizację.

VRAMu wycieków nie miałem, ale nieraz RAM się zapychał na 100% i się gra zawieszała.

Ta gra na każdym sprzęcie chodzi inaczej, kto miał szczęście to miał tylko bugi w głównych misjach zatrzymujące progres.

Ja miałem potworne szczęście i miałem wszystko na raz. :hihot:

Opublikowano

podziwiam kazdego kto nie jeb... tym tytułem po kilkunastu godzinach :E Powinien dostac order bieruta i odznake naczelnego masochisty i taka gumowa kulke do buzi :wariat: Ja z racji wieku juz nie mam sil palic nerwów i oszukiwać siebie że gówno w złotym papierku smakuje słodyczą. Z wielkim hukiem odbiłem sie od FM 24 w którego gram w kazda odsłone od wersji 99/00 i ostatniej juz mam tak serdecznie dosyc. Juz tam sie oprocz wyboru skladu nie ma wplywu na nic. Mozna wszystko zlecic zeby robiono za ciebie bo i tak efekt jest ten sam. W S2  probuje sie czlowiekowi ordynarnie wsadzic uja do 4 liter bez wazeliny. Serio moja frustracja w ostatnim czasie wzgledem gier tak urosla ze az skale rozebalo XD Obecnie to sobie gram w snowrunnera bo to ja wielki fan ETS2 juz nawet w tej grze nie widze funu bo rozwoj jest bardzo powolny a monotonia po rozegraniu 6000h dala o sobie znac :D CP2077 po nowych patchu tez dla mnie straciło dusze, wprowadzono nowe drzewko umiejetnosci ktore jest zupelnie inne od pierwotnego co zniechecilo mnie do ponownego grania inna frakcja mimo, ze poczatkowa wersja gry miala bugi jakos ja pokochalem. 

• Like 2
Opublikowano

Ja poczekam rok aż poprawią, na razie zagrywam się w arcymiodne RDR1 Remaster, to jest gra, dopiero się rozkręcam, gram dopiero 6h, a podobno przejście zajmuje 80h. :E To trochę potrwa CP 2077 przechodziłem 4 lata, ponad 130h. :E

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Stjepan napisał(a):

Ja poczekam rok aż poprawią, na razie zagrywam się w arcymiodne RDR1 Remaster, to jest gra, dopiero się rozkręcam, gram dopiero 6h, a podobno przejście zajmuje 80h. :E To trochę potrwa CP 2077 przechodziłem 4 lata, ponad 130h. :E

Chłopie tam poza głownym wątkiem nie ma co robic ograłem to chyba w 15h i zapomniałem o tym badziewiu.

Opublikowano

Dziś trochę pograłem, maszyna losująca postanowiła, że w Rostoku fps leciał mocno poniżej 30 i co parę minut gra się wywalała:E na konsoli. Cóż, trzeba nadal czekać. Przez 4 lata grania na XSX, z żadną grą nie było takich jaj. 

Opublikowano

Zainstalowałem w GP, na wejściu z 4 crasche przy kompilacji shaderów które trwają wieki - wlecial na to mod i od razu spokój, ja nie wiem że do tej pory tego nie ogarneli a ten plik to waży chyba mniej niż kilobajt :D gram na średnio niskich z DLSS Quality + FG i dzięki FG jako tako mi się gra, klimat jest świetny, ja już lata temu pisałem ze jeśli chodzi następcę kultowego Stalkera to jedyne co zrobią to odwzorują te tereny tylko w ładniejszej grafice  a fabuła to bedzie raczej drugi plan.

Nie widzę sensu aby czekac aż to połatają, polatam po tej Zonie pocieszę się miejscówkami i won z dysku.

A i miałem oczywiście już buga w fabule, jak wróciłem z artefaktem do Cymbała w tartaku to ten stał jak kołek i nie mogłem z nim pogadać ani nic, na szczęście dało się go nożem załatwić i zabrać mu to co potrzebowałem :D no ale chyba nie każdego NPC będę dźgal żeby pchać fabułę :lol2:

• Haha 2
Opublikowano

Grałem tydzień w GP, abonament mam do 23.01.25, dziś anulowałem ale mam prawo używać do końca miesiąca i co się dzieje? uruchamiam grę a tu nagle sejwów nie może zaaktualizować i mam grać od nowa? WTF kolejna korpo zagrywka.