Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mimo wszystko gierka ma swój urok i klimat jakiego ciężko szukać gdzie indziej, dźwięk broni oraz otoczenia dla mnie super, to szwędanie po miejscówkach przyjemne, ale przez długi czas gry jest brak szybkiej podróży, później jacyś przewodnicy są ale też nie wszędzie zaprowadzą, stary stalker zaciśnie zęby i będzie lazł 20 minut do następnego punktu :D trzeba myśleć nad ekwipunkiem, rozplanowaniem, trzeba się nieraz wracać kilometry do technika żeby naprawiać sprzęt.

U mnie na 40" 21:9 nieraz miałem opad szczeny np anomalia w szczerym polu - DLSS 4 wgrany z CP2077 i robi to różnicę  :thumbup:

Zrzut ekranu (6137).png

• Like 2
Opublikowano

Tylko jak miałem fajny pancerz to go naprawiałem, noszenie dwóch albo tony sprzętu zmniejsza kondycję, giwer po upgradach tez się nie wala, zbieranie standardowych karabinów nie ma sensu bo 90% z nich ma już ponizej 50% sprawności.

Opublikowano

Ja ulepszałem praktycznie każdą broń, ale ulepszenia pancerza są za drogie i trzeba dobrze przemyśleć, czy warto coś ulepszać, bo zaraz znajdzie się coś jeszcze lepszego.

W grze znaleźć można unikatowe bronie, które już na starcie są dopakowane.

W grze nigdy nie użyłem RPG, granatnika i ciężkiego karabinu maszynowego, ale jak będę przechodził drugi raz, to się pobawię tymi zabawkami.

Opublikowano

Ja się bawiłem w ulepszanie do ok. 50 godziny gry. Potem po wrogach podniosłem karabin Kharod i strzelbę Saiga D-12. Kolimator + luneta do Kharoda i nic mi więcej nie trzeba, headshoty u Monolitowców robią całą robotę, tak samo ubicie pijawki zanim dobiegnie. Położyłem nawet Chimerę opróżniając magazynek strzelby 5-6 razy. Największą bolączką jest ograniczenie ekwipunku. Nie opłaca się zbierać lekko uszkodzonych broni. Mam niestety syndrom chomika i zbieram co popadnie w grach, zapychając skrzynkę, bo "przyda się później". W Stalkerze to nie działa. Naprawy są drogie, trzeba sprzedawać granaty, apteczki, artefakty.

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 24.11.2024 o 21:09, aureumchaos napisał(a):

Pamiętam jak ciśnieto po Forspoken, że pusty swiat... Tutaj jest identycznie, spokojnie ze schowana bronią biegam od pomarańczowego znaczka do znaczka, nawet omijać nic nie trzeba sru lecisz prosto i po drodze tylko krzaki, drzewa ewentualnie jakiś złom leży.... XD

Forspoken jest fajne, właśnie w to gram. Dynamiczna "strzelanina" TPP z elementami RPG, ładna i bardzo przyjemna. 

W tego Stalkera też pewnie pogram, tak jak w poprzednie części, na razie niech poprawiają :thumbup:

Opublikowano
2 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Skończą jak już nikt grac nie będzie :E

Wtedy kupie za 10zl i zagram w The Definitione GOTY Unlimited Czernobyl Edition.

I wtedy odkopiesz ten temat i będziesz dziwił się, że nikt już w ta grę nie gra :hihot:

Opublikowano

Trzeba było zęby na premierę zacisnąć i z bólami, ale grać i skończyć to "arcydzieło" ! Dla mnie osobiście ta gra to już historia. Gdyby gry nie było w GP, to pewnie bym nie kupił wiedząc co się dzieje. A tak, ukończyłem i elo ;)  I tak sobie tutaj wchodzę od czasu do czasu i .... nadal kicha z tego co widzę. @caleb59nie poznaję Cię, stoicki spokój ;) Kiedyś GSC Game World by było dawno zalane ukraińskim wapnem :E Starzejesz się :hihot:

Opublikowano

Już dawno temu wyraziłem swoją opinię - porzuciłem całkowicie i czekam aż to załatają. Czas na wyzwiska minął, teraz jestem na łasce GSC z nędzną nadzieją, że ta gra kiedykolwiek będzie naprawiona.