lukadd 269 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada (edytowane) @Necronom A co masz za szrota? Zwykle w tych gierkach zrzucenie kilku detali z ultra na High jak np. mgła to z lupą szukać różnic, a do fps dostaniesz boosta z 20-30% Rozdzielczość zdecydowanie zrobi lepszą robotę bo działa na cały obraz niż wszystko z detali ustawione na maxa. Edytowane 12 Listopada przez lukadd 1
Necronom 77 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 9900k, 3080, 16GB RAM. A dla jednej gry kupować teraz kartę jak za rogiem premiera nowych i dokładać RAM do starej platformy to jednak to lipa.
lukadd 269 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Zobaczysz na premierę, ale 3080 nie jest takie złe to poziom ~4070.
Necronom 77 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Nie mam tego DLSS 3.0 i FG. Ale racja, obejrzy się jak to będzie.
Reddzik 336 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada (edytowane) Jakie dlss 3.0, nie masz FG, a DLSS masz tak jak ja mam, i dlss jest w postaci najnowszego pliku dll 3.7.2. edit: Gracze mylą DLSS 3.0 jako FG, FG wprowadzili chyba wraz z 3.5 dlss, ale to tylko wersja dlss, co wskazuje plik dll, a FG i tak jest osobną opcją do włączenia. Edytowane 12 Listopada przez Reddzik 1
Crew 900 95 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Kurna, 9 listopada kupiłem Deluxe Edition za 195 zł a teraz patrzę jest po 261 zł najtaniej... 1
Necronom 77 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada @Reddzik No właśnie o FG mi chodziło, a to ono chyba będzie kluczowe tu.
Reddzik 336 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada (edytowane) Nom poszło do góry przed premierą, nie raz tak było, częsta praktyka przed wielką premierą, a jak gra się nie sprzedaje to cena jest nadal podobna albo szybko spada. @Necronom zobaczymy, są też mody, nie wiemy co w przypadku FSR, ale ja ogólnie i tak wolę DLSS, bo obraz jest lepsze niż na FSR, chyba, nawet nowsza wersja FSR 3.1 nie zawsze jest idealna w połączeniu DLSS. Edytowane 12 Listopada przez Reddzik
PepePanDziobak 14 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada szybko wyjdą łatki z optymalizacją zbyt długo wszyscy na to czekają. Na pewno dopiero będzie spoko grywalny 2 lata po premierze , tak jak w przypadku CP zaraz będą testy na 2x4090 i 128gb ramu ddr9 ;-) Załuję że nie kupiłem tego wcześniej bo ceny ładnie idą wzwyż 1
Alek_M 16 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Właśnie zamówiłem wersję limitowaną na RTV Euro, ciekawe czy zrealizują zamówienie, bo na stronie producenta nie ma już takiej opcji?
PepePanDziobak 14 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada ciekawe kiedy premiera na warezach
dawidoxx 105 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Skąd tak małe różnice pomiędzy 4080 a 90 w natywnej rozdzielczości?
caleb59 182 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 7 minut temu, PepePanDziobak napisał(a): ciekawe kiedy premiera na warezach Gra ma równoczesną premierę również na gogu więc pliki będą latać w necie już w dzień premiery i to legalne bo to w końcu gog - bez DRM.
Necronom 77 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Serio poruszacie te tematy jak gra za grosze w GP?
lukadd 269 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 14 minut temu, dawidoxx napisał(a): Skąd tak małe różnice pomiędzy 4080 a 90 w natywnej rozdzielczości? Bo te wszystkie słupki są totalnie z tyłka jakby jakiś marketingowiec sobie wklepał liczby na pałę bez żadnych testów
PepePanDziobak 14 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 6 minut temu, Necronom napisał(a): Serio poruszacie te tematy jak gra za grosze w GP? nie jestem fanem GP za tanio dla nowych gejpass jest za 123,77 zł na 13 miesiecy dla obecnych użytkowników chyba 95 ziko za 5 miesięcy
galakty 248 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Ja spróbuję w GP pewnie, będę miał Stalkera i MFS 2024 do ogrania, a potem zdecyduję co dalej
lukadd 269 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 30 minut temu, Alek_M napisał(a): Właśnie zamówiłem wersję limitowaną na RTV Euro, ciekawe czy zrealizują zamówienie, bo na stronie producenta nie ma już takiej opcji? Patrzyłem na tą wersję i zastanawiam się czy oni tam nie mają błędu cenowego i ciekawe co wyślą Bo na 240zeta to była wyceniona wersja Standard z naklejkami, pocztówką i steel boxem, wersja limited edition z mapą, naszywkami etc. to cena 350-400zeta. Standard Limited
dawidoxx 105 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 3 minuty temu, lukadd napisał(a): Bo te wszystkie słupki są totalnie z tyłka jakby jakiś marketingowiec sobie wklepał liczby na pałę bez żadnych testów W żadnej innej grze takich cudów nie widziałem
copyname 20 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada O kurka, ciekawe czy mój 3600Ti udźwignie ten kaliber grafiki STALKERa. GP jest ,także jedynie co poświęcę to czas na ściąganie tej kobyły. Może nie będzie aż tak źle. ;P
azgan 491 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 2 godziny temu, lukadd napisał(a): Ciekawe czy ktoś spróbuję wymontować napęd z xboxa i podłączyć pod PS5 pro, aby odpalić stalkera Microsoft znalazł wreszcie EXclusive, przypomnieli sobie że oprócz GAME PASSA mają jeszcze XBOX SERIES X|S 🤭
bbandi 81 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 6 minut temu, copyname napisał(a): 3600Ti Udźwignie, udźwignie bo jest tak nowoczesna że jej jeszcze nie ma
Reddzik 336 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 9 minut temu, lukadd napisał(a): Patrzyłem na tą wersję i zastanawiam się czy oni tam nie mają błędu cenowego i ciekawe co wyślą Bo na 240zeta to była wyceniona wersja Standard z naklejkami, pocztówką i steel boxem, wersja limited edition z mapą, naszywkami etc. to cena 350-400zeta. Teraz jest drożej, np Ultima podniosła cenę na 259.90zł, a tak wygląda temat o grze na łowcach i ceny limitki, tyle kosztowało 230zł, była nawet gadka, żeby anulować cyfrę i wziąć limitkę za niewiele więcej. 1
lukadd 269 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada (edytowane) 13 minut temu, Reddzik napisał(a): Teraz jest drożej, np Ultima podniosła cenę na 259.90zł, a tak wygląda temat o grze na łowcach i ceny limitki, tyle kosztowało 230zł, była nawet gadka, żeby anulować cyfrę i wziąć limitkę za niewiele więcej. Nom faktycznie jak teraz czytam więcej to widzę, że dali wersję limitowaną w cenie standardowej https://lowcygier.pl/preordery/pudelkowa-edycja-limitowana-s-t-a-l-k-e-r-2-w-cenie-zwyklego-wydania-gre-na-pc-kupicie-juz-od-229-zl/ Edytowane 12 Listopada przez lukadd
copyname 20 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada 14 minut temu, bbandi napisał(a): Udźwignie, udźwignie bo jest tak nowoczesna że jej jeszcze nie ma kutwa, człowiek zmęczony i walnął cyfry tam gdzie nie trzeba. Wiadomo, że chodzi o 3060Ti. Mea culpa.
Rekomendowane odpowiedzi