Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 686
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Godzinę temu, Frog67 napisał(a):

Dla mnie te jęki narzekania że trudno ze gameplay przestarzały przecież nie ma wślizgów strife'ów to miód na moje uszy :E 

Przeciez tak ma być, oj będzie jęk w co niektórych recenzjach, jeszcze tylko czekać na stęk że nie jest "postępowo" to już calkiem skisne.

Postać nie ma różowych włosów? -3 do oceny! :E

A co do tych opcji na konsolach "jakość" i "wydajność" to chyba pora na trzecią "jako tako 4K* i pewne 30fps" :rotfl2:

*Upscaled from 720p

Opublikowano (edytowane)

Jak do tej pory w każdej gierce na UE5, którą odpalałem, największego kopa wydajnościowego od razu dawała zmiana z presetu Epic na oczko niższy, zazwyczaj był to High. Jest to często naprawdę konkretny przyrost klatek a nie 5 czy góra 10 fps ;) 

Potem tylko tekstury na Epic przywracam, tradycyjnie blur, DoF i CA oraz jakieś ziarna wyłączam i DLSS ustawiam na jakość.

W przypadku S2 na 99,99% zastosuje podobny manewr a jak to będzie wciąż za mało to standardowa procedura czyli cienie na średnie i skalowanie na tryb zbalansowany :)

Optymalizacja kurła :E

A właśnie, skoro w budownictwie od lat mamy do czynienia ze zjawiskiem patodeveloperów to wychodzi na to, że w gamedevie również ich nie brakuje biorąc pod uwagę stopień dopracowania wielu gier AAA(A) :P 

89d8162d0ef6fa40885110428269f242.gif

Edytowane przez lamparcicho
  • Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Frog67 napisał(a):

Dla mnie te jęki narzekania że trudno ze gameplay przestarzały przecież nie ma wślizgów strife'ów to miód na moje uszy :E 

Przeciez tak ma być, oj będzie jęk w co niektórych recenzjach, jeszcze tylko czekać na stęk że nie jest "postępowo" to już calkiem skisne.

Podobnie jak z remakiem System Shocka. Nie wprowadzali ułatwień. Usprawnili sterowanie do dzisiejszych standardów, ale rdzeń po staremu. Płaczki szybko odpadli, bo nie ma wskaźników i nie wiadomo co zrobić :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Necronom napisał(a):

Płaczki szybko odpadli, bo nie ma wskaźników i nie wiadomo co zrobić

Czasem tak mam, że brak znaczników przeszkadza, ale to kwestia przyzwyczajenia się do tego, że ostatnio mamy tego w co drugiej gierce, człowiekowi mózg się przyzwyczaił, weszło w nawyk, a taki Stalker, Elden Ring(Dark Souls) jest czymś co jeszcze jakiś czas temu było normalne, i teraz powrót do tego dla niektórych bywa problematyczny, dla starych wyjadaczy zapewne nie jest to duży problem, ale dla całej reszty jak widać po "płaczu" to jest problem. A niech sobie płaczą, nie każdy musi grać w każdą grę jaka jest na rynku, ja nie ruszam pewnych gier i nie robię z tego problemu.

edit:

unnamed.webp.7b3b71a5894d094681f1077d2198fd3f.webp

Edytowane przez Reddzik
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

15.30 kończę pracę 16.10 w domu i pobieranie od 17.00 . Za nim ludzie pobiorą i potestują to w piątek może aktywuję kluczyk a jak będzie kupa to oddam przed aktywacją :E

Coś mi śmierdzi ta sprawa z wymaganiami. Czuję totalny brak optymalizacji i nadzieję oni widzą w dlss i fsr...

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano (edytowane)

To nie było pytania :zdziwko:

Czekam na tego Stalkera 2, oby podołał i nie było problemów. Pewnie zagram ok 20 jak wrócę do domu, jeszcze z 40min ściągania przede mną.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
15 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Coś mi śmierdzi ta sprawa z wymaganiami. Czuję totalny brak optymalizacji i nadzieję oni widzą w dlss i fsr...

Na oficjalnej stronce się chwalą, że niby RTX 4070 ma sobie radzić w High i 1440p w 60 klatkach, a na steam już w wymaganiach podają, że to jednak testowane z DLSS/FSR :E Ale nie napisali w jakiej jakości DLSS może w quality, a może performance :E 

Ta gra nie ma nawet RT,a High to nie są najwyższe detale. Więc niestety całkiem prawdopodobne, że zapowiada się kupsztal optymalizacyjny :E i premierowy build gry sklecony na kolanie w ostatniej chwili :E