Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy zauważyliście ale widać po tych testach z PPC jak 14900k mocno blokuje rtx 4090 w niższych rozdzielczościach. Z wykresów wynika że 4090 jest wydajniejszy od 4080s w 1080p o 5-9%, w 1440p o 15-17% a w 4k o 23-25%. Ewidentnie nie pozwala rozwinąć skrzydeł 4090tce, ciekawe czy 9800x3d dużo zmieni w tym zakresie.

Opublikowano
Teraz, lukadd napisał(a):

Może za 2 lata+ po patchach i na RTX 6090 :E będzie te 100fps w 4k :E

Upscalowane 4K* z DLSS-Q czyli realnie 1440p do tego jeszcze generator fejkowych* klatek w grze bez nawet szczątkowego RT i można mówić że jest dobrze 😉🤭, sukces że da się pograć odpalając wszystkie możliwe wspomagacze które miały być do tej pory opcjonalne :E:lol2:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, lukadd napisał(a):

Jeszcze żeby to szczenę oprawą urywało to można by zrozumieć te kosmiczne wymagania, a tu jest po prostu przeciętnie :E

To powinno isc do zwrotu kto kupil ten szajs lub niech gracz placi 1/3 ceny na premiere, a reszte pozniej :rotfl:

Ale jak widac sa tu tacy co na karcie za 10k sie ciesza ze nie maja 60fps z guano oprawa i masa technicznych problemow bo same wymagania to teraz najmniejszy problem, ta gra to jeden wielki glicz.

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Nie na darmo w Zonie są anomalie, zapewne zostały tak zaprogramowane, że zaatakowały grę, i gra ma pełno anomalii z którymi musimy my gracze się zmierzyć na premierę, Developerzy muszą ubrać się w kombinezony i pójść w dzicz w Zonę, by opanować te anomalie, byśmy mogli na spokojnie pograć. :bandyta:

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
1 minutę temu, MJRegul napisał(a):

A na Steamie dalej brak preloadu :stukniety::stukniety::stukniety::stukniety::stukniety:

Jak oni mają teraz wydawać przez kolejne dni update po ponad 100GB to ja nawet nie chcę tego ściągać w preloadzie 🙃😬

Opublikowano
2 minuty temu, azgan napisał(a):

Jak oni mają teraz wydawać przez kolejne dni update po ponad 100GB to ja nawet nie chcę tego ściągać w preloadzie 🙃😬

Po coś płacę providerowi te 49zł miesięcznie, po raz pierwszy od dawna im tak pociągnę po łączu XD

Opublikowano
1 minutę temu, Spychcio napisał(a):

Nie śmiejscie się z optymalizacji PC bo ja wam dopiero zrobię sprawozdanie z wersji na XSX w 30fps'achxD

w necie latają filmiki z trybu performance co utrzymuje jako tako te 60fps ale jakoś mi się wierzyć nie chce, sam sprawdzę też ;) 

Opublikowano
13 minut temu, lukadd napisał(a):

Jeszcze żeby to szczenę oprawą urywało to można by zrozumieć te kosmiczne wymagania, a tu jest po prostu przeciętnie :E

No powiedzmy sobie szczerze - sroga przeginka te wymagania vs jak ta gra wygląda. 

• Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, Spychcio napisał(a):

Serwery się im zagotują jak np. 250tys osób w jednej chwili zacznie pobierać 150GB:jupi:

A będzie 250k? Ja gdybym jakimś cudem to za pre orderował to już robiłbym zwrota :E

Można na pewne rzeczy przymknąć oko jak jest klimat, ale bez przesady :E Kilka miechów łatania i stówkę można im za to będzie dać wtedy :E