userKAMIL 139 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Ja na ten moment z 10 modów zainstalowałem a jest tam w czym wybierać. Z tym wysokim HP mutantów też sobie poradziłem zmniejszając o 25% i teraz nie są już gąbki na pociski. Polecam na nexusie się porozglądać bo sporo fajnych rzeczy ludzie tam dodają i każdy wybierze coś dla siebie. Edytowane 2 godziny temu przez userKAMIL
ODIN85 395 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 4 minuty temu, Kadajo napisał(a): Za rok to będzie inna gra zobaczycie, teraz to niedokończony tytuł, szkoda sobie marnować odkrycia tego świata na ta niedokończoną betę. Do Indiany od biedy można pograć
Element Wojny 510 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 5 minut temu, Kadajo napisał(a): Za rok to będzie inna gra zobaczycie, teraz to niedokończony tytuł, szkoda sobie marnować odkrycia tego świata na ta niedokończoną betę. Krzywdę sobie robią takim graniem, ale to ten słynny wewnętrzny przymus grania na premierę 1
Reddzik 306 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 21 minut temu, Tooth napisał(a): Jest sens wydawania tyle kasy ? Upgrade kompa, CPU na AM5 pokroju 7700x, ddr5 + płyta, zasilacz + kabel pod te nowe wymogi nvidii- po to by nie korzystać z przejściówki, gpu pokroju rtx 5070, ewentualnie jak nie wyjdzie to zmiana obozu na coś podobnego ze stajni AMD, w najgorszym wypadku rtx 4070 super, 4070ti(super). Więc trochu trzeba będzie wyłożyć, wprawdzie mogę zostać na am4, gdyby nie to, że mam popsute usb 3 na płycie to bym nie myślał o zmianie platformy. Grafa z 3-4tyś? płyta z 600zł+albo bliżej 800, proc z 1,2tyś, zasilacz, trochu tego wyjdzie, na pewno zmiana gpu wchodzi w grę plus zasilacz i kabelek gdy wezmę nvidię z ich dziwnymi podłączeniowymi wymogami. Ale nowa płyta da nowsze pci-e, co za tym idzie grafa będzie też "lepiej" działać. Prędzej czy później trzeba zmienić. Sensu nie ma, dlatego nie zmieniłem grafiki, i mam to co mam, nie pójdę do sklepu po pierwszą lepszą z brzegu.
lamparcicho 286 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Dla niecierpliwych mod No Shader Warmup, gierka szybciej się uruchamia po nim ale jest ryzyko, że spowoduje też jakieś anomalie: https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/97 Tymczasem ja zmodowałem grę komendą UNINSTALL 3 1
z1k 0 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 48 minut temu, azgan napisał(a): Dying Light 2, Techland mega poprawił wydając darmowy Upgrade Grałeś Ty w poprzednie części? Tutaj nawet tych dzikich psów i całej reszty nie ma bo system A-Life 2.0 totalnie ssie i jest zepsuty. co nie zmienia faktu, że wali dying lightem 2 jak moge grac w dl2 tak w to mi ciężko tak mi nie pasuję klimat przez to
Reddzik 306 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 4 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Krzywdę sobie robią takim graniem, ale to ten słynny wewnętrzny przymus grania na premierę Mnie nie trzyma premiera, ale sama gra mi się podoba przy odkrywaniu, tu mam ciśnienie, ale jak patrzę na te detale, te migające tekstury, problemy to coraz bardziej przekonuję się, że lepiej poczekać z 2 lata zanim to połatają i kompa ulepszę, bo na tym złomie co mam to dużo nie wycisnę soków z klimatu jakiego bym sobie chciał wymarzyć grając w fantastykę. Edytowane 2 godziny temu przez Reddzik
Element Wojny 510 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 3 minuty temu, lamparcicho napisał(a): gierka szybciej się uruchamia po nim ale jest ryzyko, że spowoduje też jakieś anomalie: Tyle anomalii mają, a Ty jeszcze im dokładasz? Za chwilę od tego wszystkiego kompy im się napromieniują 2 minuty temu, Reddzik napisał(a): Mnie nie trzyma premiera, ale sama gra mi się podoba przy odkrywaniu, tu mam ciśnienie, ale jak patrzę na te detale, te migające tekstury, problemy to coraz bardziej przekonuję się, że lepiej poczekać z 2 lata zanim to połatają i kompa ulepszę, bo na tym złomie co mam to dużo nie wycisnę soków z klimatu, takie jakiego bym sobie chciał wymarzyć grając w fantastykę. Komp masz wiekowy, ale złomem bym tego nie nazwał. W tym wypadku akurat to gra jest złomem z technicznego punktu widzenia. Edytowane 1 godzinę temu przez Element Wojny 1 1
Zas 39 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu To co, panowie, warto kupić Czarnobylit za 29,99 zł? Nigdy mnie ta gra nie interesowała, w ogóle miałem takie przeświadczenie, że to jakiś rogal, ale ponoć nie jest tak źle... Lepsze to od nowego Stalkiera w obecnej formie?
ODIN85 395 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Za tyle warto. Fajny początek i końcówka. Środek średniawka ale klimacik mega
lukadd 249 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 5 minut temu, Element Wojny napisał(a): Krzywdę sobie robią takim graniem, ale to ten słynny wewnętrzny przymus grania na premierę Zgadza się, tyle lat czekania to można i jeszcze trochę poczekać Część naprawią twórcy część moderzy i będzie można zagrać w niezłą grę. Ale z drugiej strony gdyby ci ludzie nie kupili tej gry w takiej ilości premierowo i była by klapa sprzedażowa to Stalker pewnie zostałby ubity i wyszło by co najwyżej kilka fixów dla ściemy, że coś robią. 1
Element Wojny 510 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Zas napisał(a): To co, panowie, warto kupić Czarnobylit za 29,99 zł? Nigdy mnie ta gra nie interesowała, w ogóle miałem takie przeświadczenie, że to jakiś rogal, ale ponoć nie jest tak źle... Lepsze to od nowego Stalkiera w obecnej formie? Chyba nawet Veilguard jest od tego lepszy w obecnej formie - gra do bani, ale technicznie nic jej zarzucić nie można, działa. 1
Kadajo 454 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 9 minut temu, Element Wojny napisał(a): Krzywdę sobie robią takim graniem, ale to ten słynny wewnętrzny przymus grania na premierę Jak komuś nie przeszkadzają te wszystkie problemy albo ich nie widzi i uważa ze wszytko mu śmiga to nich gra. Ale zaraz się okaże ze wyjdzie patch i save'y popsuje 2
Element Wojny 510 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 2 minuty temu, lukadd napisał(a): Zgadza się, tyle lat czekania to można i jeszcze trochę poczekać Część naprawią twórcy część moderzy i będzie można zagrać w niezłą grę. Ale z drugiej strony gdyby ci ludzie nie kupili tej gry w takiej ilości premierowo i była by klapa sprzedażowa to Stalker pewnie zostałby ubity i wyszło by co najwyżej kilka fixów dla ściemy, że coś robią. Ja na premierę kupiłem BG3 i KCD, a ograłem ponad rok później z tych samych powodów. Pytanie czy po prostu chcesz ograć, czy też się dobrze przy tym bawić. No bo jak zaliczasz pulpity i jeden bug za drugim, a AI nie istnieje, no to raczej za dobrze się nie pobawisz. Edytowane 1 godzinę temu przez Element Wojny 1
lamparcicho 286 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 4 minuty temu, Zas napisał(a): To co, panowie, warto kupić Czarnobylit za 29,99 zł? Nigdy mnie ta gra nie interesowała, w ogóle miałem takie przeświadczenie, że to jakiś rogal, ale ponoć nie jest tak źle... Lepsze to od nowego Stalkiera w obecnej formie? Ma fajny benchmark, więcej grzechów nie pamiętam
sideband 36 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 7 minut temu, z1k napisał(a): co nie zmienia faktu, że wali dying lightem 2 jak moge grac w dl2 tak w to mi ciężko tak mi nie pasuję klimat przez to Wiem tylko tyle, że sukces tej gry świadczy jak źle jest w gierczkowie. Teraz czekam co zrobią z legendą Crysis i czy dostanę strzał w pysk przy Crysis 4. 1
Element Wojny 510 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Jak kupisz 5090 na premierę i założysz worek na głowę to nie dostaniesz. 1
Zas 39 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 4 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Chyba nawet Veilguard jest od tego lepszy w obecnej formie - gra do bani, ale technicznie nic jej zarzucić nie można, działa. Kurczę, szkoda
azgan 443 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 6 minut temu, ODIN85 napisał(a): Za tyle warto. Fajny początek i końcówka. Środek średniawka ale klimacik mega Środek to nuda, bo właśnie jestem na tym etapie 😏
lamparcicho 286 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) @Zas Dwójka Charnobylite zapowiada się na jakieś bezpłciowe crapiszcze także za 30zł to jak za darmo, ewentualnie poczekaj na Nyga Piąteczek Edytowane 1 godzinę temu przez lamparcicho
ODIN85 395 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Dwójka to już idzie w transformery z koparki
babayaga 15 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, lukadd napisał(a): Zgadza się, tyle lat czekania to można i jeszcze trochę poczekać Część naprawią twórcy część moderzy i będzie można zagrać w niezłą grę. Ale z drugiej strony gdyby ci ludzie nie kupili tej gry w takiej ilości premierowo i była by klapa sprzedażowa to Stalker pewnie zostałby ubity i wyszło by co najwyżej kilka fixów dla ściemy, że coś robią. Ciekawe jaka jest ilość zwrotów. W sumie kupno gry i zwrot powinno działać na twórców lepiej niż nie kupowanie w ogóle. Widzieli by potencjalnych kupców, którzy jednak rezygnują przez technikalia, problemy lub ogólny stan gry, ale sam tytuł ich interesuje. Widać, że sprzedało się sporo sztuk po samej ilości ocen na steam, których jest już chyba więcej niż w przypadku SH2. Zastanawiające tylko może być to, że obecny stan gry dla 79% użytkowników jest wystarczający. To chyba Ci najbardziej uzależnieni, nieważna jakość towaru, ważne że jest towar Jak fentanyl dla narkomanów ;p.
Stjepan 282 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu Ja na razie odpuszczam ilość bugów mnie przerosła i optymalizacja która ssie, przegrałem 4h, coś tam widziałem, coś tam zebrałem i zabiłem, poczekam aż trochę połatają. 1 1
Kadajo 454 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Ludzie jak się napala to i w 25 FPS będą grali 1
Rekomendowane odpowiedzi