Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Czyli STALKER 2 nie ma nic wspólnego poza tytułem z poprzednimi odsłonami serii ?

Ma ale poprzednie odsłony były ciekawsze, bardziej rozbudowane, miały lepsze AI, żyjący świat, lepszy wątek fabularny ect. Tutaj z wyjątkiem grafiki to jest jedynie namiastka tego co było a pod pewnymi względami nawet regres.

11 godzin temu, Reddzik napisał(a):

StalkerAnomalyScreenshot2024_11.23-20_36_28_80.thumb.png.8eca6fe1663d706a18124bacab4333df.png

To jest gra, o wiele trudniejsza, nie mogę się odnaleźć.

Pokaż ukrytą zawartość

Stalker Anomaly, a nie jakaś wydmuszka zwana Stalker 2

Nie dziwię Ci się że wróciłeś do S.T.A.L.K.E.R.: Zew Prypeci z dodatkiem Anomaly Custom 😉

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
8 godzin temu, lukadd napisał(a):

Z cyklu mi dobrze działa, szamiemy konserwy i youtube wszystko przyjmie :E

Trochę słabo się nagrało, ale lata :E A te piesy to czasami masakra :E 

Jezu Ty celujesz klawiszami na klawiaturze? Wez podepnij myszkę!

Opublikowano
14 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Krzywdę sobie robią takim graniem, ale to ten słynny wewnętrzny przymus grania na premierę ;) 

Dokładnie, chyba że im sprawia radość przechodzenie drugi raz słabej gry... To nie wnikam.

Ja czekam aż Stalkera ogarną, mam MFS 2024, zaraz Delta Force, PoE2, Assetto Corsa EVO, czasu mi nie starcza na granie w buble :E 

Opublikowano
13 minut temu, galakty napisał(a):

Dokładnie, chyba że im sprawia radość przechodzenie drugi raz słabej gry... To nie wnikam.

Metro Exodus to słaba gra :lol2:?

13 minut temu, galakty napisał(a):

Ja czekam aż Stalkera ogarną, mam MFS 2024, zaraz Delta Force, PoE2, Assetto Corsa EVO, czasu mi nie starcza na granie w buble :E 

Czekać możesz i się nie doczekać :E. Grać da się w to już teraz a to co jest złe wymaga zrobienia od nowa a nie poprawy 😉.

Opublikowano
12 minut temu, azgan napisał(a):

Nie wiem kto by chciał przechodzić S.T.A.L.K.E.R.A 2 drugi raz? Ale O.K 🤭

Ja Zew Prypeci przeszedłem dwa razy, raz na DX9c, później ze wszystkim na maksa, komp pozwalał na DX11. :)

• Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Stjepan napisał(a):

Ja Zew Prypeci przeszedłem dwa razy, raz na DX9c, później ze wszystkim na maksa, komp pozwalał na DX11. :)

Panie ale Ty mówisz o poprzednich zacnych częściach, to tak jakby porównywać Mass Effect 3 do Andromedy :E. Zew Prypeci do dzisiaj cieszy się zainteresowaniem i ma replayability.

• Like 2
Opublikowano

Pozwolę sobie jeszcze dodać coś od siebie żebyśmy dobrze się zrozumieli 😉. To nie jest tak że S.T.A.L.K.E.R 2 to w całokształcie zła gra czy totalne guano tylko wygląda to podobnie jak z Dragon Age: The Veilguard - jak ktoś nie grał w poprzednie części (Dragon Age)/ S.T.A.L.K.E.R.A to może dobrze bawić się i przy tym tytule. Rdzeń rozgrywki jest podobny, bieganie po Zonie, zbieranie artefaktów, anomalie, chowanie się przed trudnymi warunkami pogody, cała ta otoczka survivalu w połączeniu z elementami z horroru (mutanty) ect. może się podobać i można się dobrze przy tym bawić. Natomiast jak ktoś ma z tyłu głowy co miały do zaoferowania poprzednie części będzie miał uczucie że czegoś brakuje w dwójce o czym zresztą była już mowa w temacie. Dla mnie osobiście jest to rozczarowanie po tylu latach czekania i uwzględnienie co ma do zaoferowania na dzień dzisiejszy kontynuacja. 

• Upvote 2
Opublikowano

Ja pierdzi... 

Fabuła:

Idź do gościa X i zagadaj o gościu Y.... Gość X wysyła mnie ze info gdzie  jest gościu Y leży w miejscu B... W miejscu B okazuje się, że nią ma tu gościa Y wiec trzeba wrócić do gościa X po czym jak wrócę to gość X mówi że może idź do skrytki gościa Y i tam poszukaj lol a w skrytce gościa Y okazuje się że muszę ogarnąć Gościa Z hahaha :E

A te oświetlenie po prostu mózg wypala... Jasno, ciemno w pomieszczeniu, jasno i ciemno, jasno i ciemno... I pyk spawn... 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Jak masz za ciemno ustaw sobie czerń na -10 i jasność HDR na 60.

Gra w 4k ma trochę stutteru, gram więc w 1620p@120 z DLAA. Chodzi płynnie i bez szarpania, choć na razie godzina gry przede mną. W poprzednie stalkery nie grałem (może trochę w pierwszego), zaczynam więc dopiero łapać o co chodzi z tymi anomaliami i artefaktami.

Gra wydaje się spoko.

Edytowane przez tgolik