Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Strilok napisał(a):

Teraz widać że mamy mapkę z połowicznie działającą fabułą i questami. Ale każdy inny system leży i kwiczy jak mięsacz w oborze :D

Zabawne jest to, że część recenzji nawet o problemach nie wspomina, za to zaczynają się od zachwytów nad tym, że gra w ogóle wyszła. Każdy wie, że chłopakom i dziewczynom było ciężko, nie trzeba o tym przypominać. Co to jednak zmienia w tej sytuacji? Jaka gra jest, każdy widzi. I fajnie, że znalazły się też portale, które to napisały otwarcie, a nie bawiły w jakieś pokrętne aluzje.

Temat AI też widzę poruszony. Generalnie od dawna większość developerów kładzie na to laskę, gdzie kiedyś pracowały nad tym całe zespoły. Jednym z najlepszych przykładów zawsze będzie FEAR.

Dziś zrobiłem jeszcze dwie godziny. Mam 40(!) apteczek, tony kiełbory, chleba i puszek, morze amunicji i w sumie już całkiem sporo kasy. Niektóre bronie naprawiam, ale zazwyczaj po prostu strzelam z tego co znajdę. Przeciwnicy są tak bezmyślni, że nie potrafią przeprowadzić praktycznie żadnej sensownej akcji przeciwko graczowi. Coś pokrzykują, gdzieś biegają, rzucą granatem. Po czym zapominają, że z kimś walczyli i wracają do gapienia się w ognisko. :E Tyle jeśli chodzi o sruvival.

Nie wiem ile im zejdzie na naprawianiu tego bajzlu, ale się domyślam.

Spoiler

7a8e52d9-79c8-4a59-bee9-a86308f0cd68_text.gif.c806e5a1c2797427e1d87f8f93483468.gif

Edytowane przez Vulc
Opublikowano
21 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Niektórzy grają byle tylko odhaczyć i nic więcej. Za miesiąc nawet nie pamiętają, o czym była gra.

Są takie gry, że ja nawet nie wiem czy odhaczyć czy nie bo nie pamiętam czy grałem czy oglądałem stream a może mi się tylko wydaje, że grałem albo chwilę pograłem i nie skończyłem. Np mam tak z Mafią Def Edition i Mafią 2.

Opublikowano
6 godzin temu, Frog67 napisał(a):

Stalker2 to jest chyba pierwsza gra od bardzo dawna gdzie każdy preset tekstur jest lepszy i wdać rożnice nawet EPIC przy High wygląda zauważalnie lepiej, a nie jak w większości gier gdzie między Ultra a High nie widać różnicy jest tak kosmetyczna że trzeba okiem po ekranie.

W ini da się jeszcze ustawić wyższy poziom niż epic;)