Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Choć jestem fanem serii od pierwszej zapowiedzi Stalkera1: SoC a ostatnio wróciłem do serii za sprawą genialnego Stalker GAMMA (drugi raz)  to na S2 poczekam z miesiąc, dwa może więcej. Nie chce sobie psuć zabawy bugami, wydajnością itp. Ponadto z tego co czytam to np. nawet mutantów nie można kroić/skórować więc może w tym czasie scena modderska ruszy kuper i dorobi braki.

Więc wracam do GAMMY a GSC niech łata ...

Edytowane przez doman18
Opublikowano

Czy ogólnie UE5 da się zmodować? Da się wspierać tak długo Stalkera 2, jak to jest w przypadku jedynki i wszelkich modów typu Anomaly, Gamma, itp. czy raczej do tego nie dojdzie? Coś bardziej zaawansowane aniżeli zwykłe mody jakie aktualnie mamy na Nexusie.

Opublikowano
5 minut temu, lamparcicho napisał(a):

Widziałem, że GOL dał 8/10. Wbijam na komentarze, przewijam na sam dół a tam...

Zrzut-ekranu-2024-11-26-190630.png

Rozumiem, że się komuś podoba, ktoś się dobrze bawi mimo takiego a nie innego stanu technicznego gry ale arcydzieło? Serio? :E 

13Qe.gif

Przecież ten debil to kłamca.

Opublikowano (edytowane)

U mnie na I5 13600kf shadery około minuty. Gierka strasznie zbugowana ale grafika slabiutka ja niewiem jak ludzie się tym podniecają naprawdę jest słabo... 

Edytowane przez Sebastiansbk
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Reddzik napisał(a):

Czy ogólnie UE5 da się zmodować? Da się wspierać tak długo Stalkera 2, jak to jest w przypadku jedynki i wszelkich modów typu Anomaly, Gamma, itp. czy raczej do tego nie dojdzie? Coś bardziej zaawansowane aniżeli zwykłe mody jakie aktualnie mamy na Nexusie.

Na redditach pisali że generalnie GSC jest otwarte na scenę moderską. W poprzednich częściach to była bardzo ważna zaleta gry. Ale sam nie szukałem (jeszcze) potwierdzenia tej informacji u źródła. 

Samo Anomaly to jest przepisanie silnika który został udostępniony i zlepienie 3 cześci w jedną razem z odblokowaniem powycinanych rzeczy i dorzuceniem najbardziej popularnych i dopracowanych modów.. Co prawda jak twierdzą moderzy Anomaly to wcale nie jest jakiś programistyczny "cut miut", dlatego wiele rzeczy tam leży i kwiczy i sama GAMMA ugina się pod ciężarem swoich modów (nawet na kkompie z sygnaturki mam przycinki) ale jest, ktoś to udostępnił ludziom, więc była dobra wola ze strony twórców. Jeżeli udostępnią zaawansowane narzędzia (jak np. w Skyrimie) to gra będzie żyła przez lata.

Edytowane przez doman18
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Mówimy i 1 kompilacji. Kolejna ma ok minuty.

No tak 1 kompilacja shaderow , mogę wstawić filmik na potwierdzenie moich słów kolejne to nawet nie mierzyłem ale też bardzo szybko.

Edytowane przez Tooth