Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakieś są, sporo czasu minęło od grudnia, możesz sobie samemu przestudiować aktualizacje, tylko patrząc przez pryzmat poprawek i jakości gry jak masz w co grać to lepiej sobie darować. Chyba, że się nudzi i na prawdę masz mocne "ciśnienie" na Stalkera 2, to już wtedy zostaje zainstalowanie i samemu sprawdzenie czy wielmożny kolega @caleb59 ma rację pisząc krótko "nie ma sensu":E

Nie skrócę zmian, bo nie pamiętam wszystkiego co tam wprowadzili, musiałbym posiłkować się jakimś filmikiem czy właśnie rozpiską patchy na steamie.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie ma sensu bo gra jest dalej taka jaka była, zmiany w AI są zbyt małe by powiedzieć, że to już prawdziwe A-Life 2.0. W późniejszych etapach gry nadal są glitche czy zabugowane questy. Eksploracja nadal nie ma sensu bo w schowkach masz przede wszystkim trochę ammo, wódkę, kiełbasę i chleb. :E Po jakimś czasie możesz otwierać supermarket w Zonie tyle tego będziesz miał w schowku - rzecz totalnie do rebalansu moim zdaniem.

Ogólnie można powiedzieć, że do wersji 2.0 nie ma po co sobie zawracać gitary graniem w to na poważnie - owszem można odpalić, rzucić okiem ale nie liczyć na cuda. Znając GSC i ich tempo to szczerze nawet wersja 2.0 może nie oznaczać definitywnej naprawy tej gry.

Edytowane przez caleb59
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, STALKER napisał(a):

Nie mogę zebrac nic z potworów biala kropka tylko ubilem tego potwora i nie moge podniesc tej obrozy masakra.

Musisz blisko podejść praktycznie wejść w truchło i wyświetli się info by wcisnąć F. I nie każde zwierze da się. na kompasie będzie zaznaczone X truchło z którego da się zebrać.

Ogólnie to wygląda jakby oni dopiero implementowali AI w tej grze a nie jak twierdzili, że coś się zesrało i naprawiają...

W Prypeci i generatorach to jest dopiero syf. Co chwila respawnują się przeciwnicy i to 5 metrów wokół nas...

Edytowane przez Crew 900
  • Upvote 1
Opublikowano

Podczas odpalanie Nowa Gra wyskoczył mi komunikat, że jak będę używał modów, to nie będą działać osiągnięcia, więc wywaliłem wszystkie mody i spróbuję przejść grę jeszcze raz. Za pierwszym razem jak przechodziłem grę, to nie miałem problemów z żadną misją, więc ci co piszą, ze nie da się grać, to chyba prologu nawet nie przeszli :hihot:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Pany u was też cienie np. drzew na ziemi czy budynkach to wyglądają jak pikseloza? 

Po tej ostatniej łatce po wyłączeniu gry proces dalej działa i trza zatrzymać go manualnie...

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano
5 godzin temu, Crew 900 napisał(a):

Znaleźliście może gdzieś ten wir anomalny ? Ni cholery nie znalazłem przez całą grę oraz te nowe animacje stalkerów szukających artefaktów ? U mnie npc po prostu przede mną się spawnuje i stoi....

Chodzi o ten wir na wodzie? Widziałem go na mokradłach niedaleko artefaktu z flaszką w Zatonie.

Opublikowano

Dobra obczaje jutro. Inny problem. Czy u was działa zamontowany granatnik pod lufą czy dziurkacz? Bo u mnie jest animacja ale nie widać modelu, dopiero jak zamontuje a jak zamontuje nie da rady przełączyć i przez to blokuje całą grę, bo nie da rady użyć broni i włączyć pda...

Opublikowano
8 godzin temu, Crew 900 napisał(a):

Dobra obczaje jutro. Inny problem. Czy u was działa zamontowany granatnik pod lufą czy dziurkacz? Bo u mnie jest animacja ale nie widać modelu, dopiero jak zamontuje a jak zamontuje nie da rady przełączyć i przez to blokuje całą grę, bo nie da rady użyć broni i włączyć pda...

Ta gra to mem xD