W sumie to teraz przez głowę przeleciała mi myśl by flipnąć tą kartę za 1700 zł xd Na pewno ktoś by łyknął po podprostowaniu i byłaby kasa na kolejne deale.
I tak dalej strasznie żydzą na tej cyfrze. Wersja PS4 w cyfrze też w historycznie najniższej cenie za 125pln. A ponad rok temu kupowałem na płycie nówkę z Amazona za ~85 zeta
Za ile kupiłeś tą i5? Obstawiam że taniej by wyszedł xeon1271 i jest 4/8 co będzie lepsze od tej i5. Jedyny mankament to brak integry. Sam kilka lat temu przesiadłem się z i5-4690K(4,5ghz) na i7 4770 i mikro ścinki jak ręką odjąć, min. fps też troszkę lepiej, ogólnie bez szału ale wystarczyło. Jeszcze w tej generacji procki z K miały jakiś sens, ale kupno ich w dzisiejszych czasach, za cenę która sobie ludzie życzą za wersję z K jest lekko nienormalne tak mówię jakby Ci na myśl przyszło kupować coś z K na tą platformę. Co do kart to jak mówisz rx570 lub gtx970 w rozsądnych pieniądzach(tylko to loteria, czy była w koparce czy nie, i czy padnie za tydzień/dwa lub rok tego też nikt nie wie), ale to takie pudrowanie trupa, jak też koledzy wyżej wspominają.
Zen 6 z przecieków ma mieć CCD 12 rdzeniowy obecnie mamy CCD 8 rdzeni.
Co spowoduje że budżetowy Ryzen 5 będzie miał 8 rdzeni * bo 6 rdzenie to już by było aż 50% wyłączonego krzemu a czegoś takiego jeszcze nie było.
Rekomendowane odpowiedzi