Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Od dawna było mówione że RDNA 4 to lipa wydajnościowe( w sensie zero wzrostu)

45 % dla RT ? Pany aby AMD co znaczyło w RT wzrost powinien być 200 - 300 %.

Taki 7900xtx w 1080p w PT CP2077 ma 15-17 FPS. 45 % więcej to raptem 24 fpsy i to w 1080p.

AMD w GPU się już skończyło i truchtają w miejscu.

Dojdzie jeszcze ( zgodnie z przeciekami) FSR 4.0 oparte o AI - tylko dla nowych GPU to nawet magia FSR padnie ...

Edytowane przez RTX5090
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Tylko nvidia i zielona czapeczka

a gdzie konkurencja ? 

Mam RTX 4090, chętnie zamienię na nowe GPU ze stajni AMD pod warunkiem że zaoferują coś lepszego niż posiadam ...

Edytowane przez RTX5090
Opublikowano

Przeciez kazdy na forum dobrze wie, ze ten osobnik non stop troluje w kwesti amd od 2 lat. Uaktywnia sie za kazdym razem kiedy jest cos o amd w celu hejtowania, normlany czlowiek cos tam napisze i zapomina o temacie, dlaczego w dziale intela tez nie troluje?? Kazdy wydzwiek postow nt amd dobrze wie jaki jest w jego wykonaniu, to samo bylo z procesorami dopoki intelowi sie noga nie podwinela to w koncu zrobil sie spokoj bo procki smieciowe to nie ma czego bornic ;)

• Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, RTX5090 napisał(a):

W dniu premiery nowe GPU AMD = wydajność 5060 czyli najsłabsze GPU NV tej samej generacji. 

To ja powiem 5050! A co, jak szaleć to szaleć! A na poważnie to 5070 będzie mieć wydajność w okolicach 4070 Super lub ti czyli również w okolicach tego Radeona.

4 godziny temu, RTX5090 napisał(a):

Mam RTX 4090, chętnie zamienię na nowe GPU ze stajni AMD pod warunkiem że zaoferują coś lepszego niż posiadam ...

Najwyższa półka to nie jest jedyny segment rynku, to że AMD go odpuściło żeby skupić się na kolejnej generacji, a teraz powalczą w średniej półce nie znaczy że się kończą.

Opublikowano

Czyli jedyny sens to 9700XT, ale czy będzie sens, to się zobaczy, zobaczymy jak z ceną i czy to FSR będzie coś znaczyć, jak nie to trzeba będzie wydoić ostatnie soki z portfela i kupić co najmniej RTX 5070 albo pójść na całość, a potem jeść suchy chleb po zakupie RTX 5070Ti.

Opublikowano

Spokojnie, to było żartem, i raczej pokazaniem, że jest to poza możliwością finansową, nawet jakbym chciał to bym raczej nie wydał tyle, celuję w okolicę 3tyś za kartę i tak to będzie dosyć sporo, nigdy nie wydałem tyle za kartę, a czy dam, nie wiem, im taniej tym lepiej, tak żeby się w miarę grało w 1440p, nie grałem w każde nowości jakie wyszły z gier, jak cena, tak i wiem, że karta nie da rady plus optymalizacja jest daleka od ideałów, dlatego też tak nie pcham się w nie wiadomo co, gdybym chciał to bym kupił rtx 4070, a nawet w wersji Super, ale poczekam na nowe "cuda". A jeszcze trzeba doliczyć ewentualny zasilacz, więc, najwięcej za sprzęt to wydałem na PS5, a teraz ten rekord może być pobity przez kartę, i chciałbym żeby "pożyła" co najmniej 3 lata, bo nie mam zamiaru co chwilę wymieniać karty graficznej.
Przy okazji ciekawi mnie FSR, bo niestety ale on jest bardzo kiepski, widać to po grach na konsoli Ps5, jak i na PC, zaś DLSS nawet w trybie balans nie robi takiej papki jaką robi właśnie FSR, DLSS nie ma takich artefaktów, migotania tekstur, a to zawsze pozwoli przedłużyć żywot karty.