Spokojnie, to było żartem, i raczej pokazaniem, że jest to poza możliwością finansową, nawet jakbym chciał to bym raczej nie wydał tyle, celuję w okolicę 3tyś za kartę i tak to będzie dosyć sporo, nigdy nie wydałem tyle za kartę, a czy dam, nie wiem, im taniej tym lepiej, tak żeby się w miarę grało w 1440p, nie grałem w każde nowości jakie wyszły z gier, jak cena, tak i wiem, że karta nie da rady plus optymalizacja jest daleka od ideałów, dlatego też tak nie pcham się w nie wiadomo co, gdybym chciał to bym kupił rtx 4070, a nawet w wersji Super, ale poczekam na nowe "cuda". A jeszcze trzeba doliczyć ewentualny zasilacz, więc, najwięcej za sprzęt to wydałem na PS5, a teraz ten rekord może być pobity przez kartę, i chciałbym żeby "pożyła" co najmniej 3 lata, bo nie mam zamiaru co chwilę wymieniać karty graficznej.
Przy okazji ciekawi mnie FSR, bo niestety ale on jest bardzo kiepski, widać to po grach na konsoli Ps5, jak i na PC, zaś DLSS nawet w trybie balans nie robi takiej papki jaką robi właśnie FSR, DLSS nie ma takich artefaktów, migotania tekstur, a to zawsze pozwoli przedłużyć żywot karty.
Nie odpuścić, Okęcie powinno być już dawno zmodernizowane (start w 2016, gotowe w 2020), ale PiSowska amatorka to zablokowała. Dlaczego powinno? Bo zaraz wyczerpie swoją przepustowość i przez kilka lat rynek nie będzie rósł czyli po powstaniu CPK zostanie tam przeniesiona mniejsza liczba pasażerów. Nie możemy sobie na to pozwolić.
Poza PKB u nich nic nie działa jak w krajach rozwiniętych, to trzeci świat we wszystkim poza zasobami pieniężnymi.
Tak, notkę można zakopać dwa razy - przez społeczność dodającą notki przed opublikowaniem lub przez niskie noty wszystkich użytkowników twittera po opublikowaniu. Ta propozycja notatki została wywalona tak szybko jak się pojawiła, na pierwszym etapie.
Garść spostrzeżeń z konsoli.
Poprawili wydajność w trybie 60fps, obcinając ustawienia no kurczę widać, że było ładniej. Ale głównie gram w 30fps bo lepsze widoki i wystarcza, ale tu zaczęło dropic nie raz, a było dobrze
na plus a life, coś zaczęło się dziać w tym kierunku pozytywnego. Nie uświadczyłem przez parę godzin gry spawnu na plecach, co było nagminne, mniej wkurzających psów, spotykam grupy z różnych frakcji przemierzające zone i walczących ze sobą, gdzie wcześniej było kompletnie pusto.
Rekomendowane odpowiedzi