Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, ryba napisał(a):

Nie wiem, historia np.?

Historia nie ma tu nic do rzeczy. 5070 będzie mieć mniej CU niz 4070 ti i tylko częściowo nadrobi to zegarem. Tranzystorów też nie będzie więcej bo Blackwell będzie wykonany w tym samym procesie technologicznym. 5070 raczej nie dogoni nawet 4070 ti Super, a i z 4070 ti może mieć problemy. To będzie w miarę równorzędny konkurent 9070XT.

Edytowane przez kalderon
  • Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano
W dniu 24.12.2024 o 20:27, Send1N napisał(a):

U amd to jedynie tryb FSR native AA jest warty włączenia tylko że to nie poprawia fps'ów a jeszcze dodatkowo zabiera :E 

Wydaje mi się, że w Stalkerze włączenie go dało jednak wzrost fps. Choć nie mam teraz jak tego sprawdzić. 

Opublikowano

@ElKojot FSR w S2HOC wygląda jak kupa i dosłownie wszystko jest od niego lepsze (łącznie z TSR). Fajne porównanie zrobili na TechPowerUP: https://www.techpowerup.com/review/stalker-2-dlss-vs-fsr-vs-xess-comparison/
                   DLSS jednak najlepiej wypada, chociaż w ruchu jest trochę gorsza jakość niż statycznie. Mi się w 1440p na kompie z sygny gra komfortowo.

Opublikowano
33 minuty temu, ElKojot napisał(a):

Wydaje mi się, że w Stalkerze włączenie go dało jednak wzrost fps. Choć nie mam teraz jak tego sprawdzić. 

Ale native aa nie działa jak upscaler tylko po prostu poprawia anty aliasing więc raczej nie możliwe, obraz jest ładniejszy ale wydajność spada względem natywnej rozdziałki.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Może nie będzie problemu z dostępnością jak rtx 30xx za covida. Jeśli  9070 będzie kosztować 4k to biorę 7900xt. Nie sądzę żeby kosztował 3k ...

Edytowane przez raul_ole
Opublikowano

9070xt ma zastapic 7700xt ktory kosztuje ponizej 2000zl. Ja chcial bym za okolo 2000zl dostac 9070tke. Jako, ze AMD i NV wydaja karty w tym samym czasie powinno dojsc do efektu lepszych cen niz wczesniej z powodu namiastki konkurencyjnosci. Intel wydal tania karte i to tez bedzie mialo znaczenie.

Opublikowano

RX 9070XT to karta raczej ma zastąpić 7900GRE, albo będzie lepiej wydajna, ale nie ma pewności póki sami nie zobaczymy prezentacji, zaś RX 9070 ma byś słabszą wersją i to ona może być jakimś tam odpowiednikiem czy to 7800XT czy 7700XT, mają być 9060 i słabsze karty, ale tak na prawdę to wszystkiego dowiemy się 6 stycznia po godzinie 20:00. Niestety tutaj jest mniej przecieków niż u konkurencyjnych kart. Czekam na prezentację, nie mogę się doczekać, mam nadzieję, że będzie na co czekać, że karty będą warte zakupu.

Opublikowano
1 minutę temu, Reddzik napisał(a):

mają być 9060 i słabsze karty,

Z tym ze ta 9060 będzie korzystać z innego rdzenia. Navi 44, który ma być nawet mniejszy od rdzenia z 7600. Zobaczymy ile tam jednostek obliczeniowych będą w stanie upakować. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Tego to nie wiedziałem o 9060, ja aktualnie przymierzam się do 9070XT, mam nadzieję, że cena nie będzie grubo ponad 3tyś, bo będę mieć dylemat, i nie chciałbym kupować słabszej wersji bez XT, wiem, że u nas lubią podbijać ceny na premierę.

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano

Jesli chodzi o MSRP to zazwyczaj szlo to tym kluczem 5700xt-6700xt-7700xt i te karty mialy podobny msrp. Teraz wchodzi jako kolejny 9070xt wiec nie powinien duzo obiegac od mrsp 7700xt. Stawiam na 450-500USD MRSP dla werscji XT.