Na reddicie znalazłem ciekawszą tabelkę z porównaniem modeli - poniżej link do samego arkusza i wątku na reddit. W późniejszym czasie tabela ma zostać uzupełniona o wyniki benchmarków i resztę danych obecnie niedostępnych, także fajne źródło wiedzy w pigułce się zapowiada
Tabela z porównaniem modeli
Wątek na reddit
Ładnie działa, elegancko jak na moje potrzeby.
Powiem tak, włączenie RT cieni i AO zabrało jakieś 40fps, dodanie RT odbicie spadło do ok plus minus ~70fps przy DLSS wysoka(czyli zapewne jakość, dziwnie nazwali) normalnie mam ok 110-120fps+, natywne ok 80fps+. Dodatkowo włączenie FG podniosło do 125fps.
Tutaj jest 5fps więcej, obok gdzie testowałem było 122fps z RT + FG + DLSS jakość(wysoka). Normalnie bez tego(FG) jest te ok 70fps. Przypominam mam "jedynie" RTX 4080S i gram w 1440p. Sprawdziłem grę na myszce, dualsense, nie ma jakiś chrupnięć ale to tak na szybko, nie byłem w mieście, które jest przede mną na zdjęciu.
Dziwny kolor MSI Afterburner przez włączony HDR.
Twoim argumentem jest typ który kupił kilka kart 5070ti i założył blok wodny i Ty teraz porównujesz procentowo do 5080 których są setki i nie trzeba tam nic modyfikować. Zejdź na ziemię bo tego się już czytać nie da
Witam,
jestem na etapie poszukiwania laptopa, stricte gamingowego. Chodzi mi przede wszystkim by posłużył parę lat. Prosiłbym osoby mające chwilę czasu o radę.
W chwili obecnej rozważam takie dwa modele:
1. https://www.x-kom.pl/p/1358743-laptop-173-i-wieksze-acer-predator-helios-neo-18-u9-275hx-32gb-1tb-w11-rtx5070ti.html
2. https://www.x-kom.pl/p/1327977-laptop-173-i-wieksze-msi-vector-a18-hx-ryzen-9-9955hx-32gb-1tb-win11-rtx-5070ti.html#Specyfikacja - tutaj jest też opcja z grafiką 5080, tylko pytanie czy warto dopłacać te 2,5k?
Może w tym budżecie warto coś zupełnie innego?
Rozważam też wzięcie modelu z 16 calami, ale jestem totalnie rozdarty czy aby na pewno warto, niektóre konfiguracje w 18 calach są niewiele droższe od tych 16. No i pytanie czy 18 cali nie zapewni zdecydowanie większego komfortu z rozrywki - do tej pory używam 17,3 cala.
Z góry dziękuję za pomoc.
25zł? ja wiem ze to jest dobre ale w glownej mierze chce by było tanio i dobrze wiec tanio.
a na czas dostawy moge poczekac bo nie zabiore sie od razu za to.
sa jakies alternatywy np z aliexpress za grosze?
[chyba ze tamto ty sam sprzedajesz wiec wiesz ze pewniaki, ale i tak wole taniej bo moge czekac na dostawe ponad miesiac]
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez bokiel,
7 reakcji
Pokaż odpowiedź