Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, zlotnik napisał(a):

Ale mogą miec to załączone na stałe nawet jak gra obsługuje fsr 4 ? Może przez to wywala 

Idź w adrenalin do ustawień gier i tam masz ustawienia ogólne, oraz ustawienia gier.

Wyłącz w ustawieniach ogólnych fsr 4, i włącz w ustawieniach gier dla BF6. Spróbuj włączyć i wyłączyć. Jak włączone, to adrenalin nadpisze fsr 3.1.

Edytowane przez Jedi88
Opublikowano
Godzinę temu, zlotnik napisał(a):

Też miałeś ten błąd sterownika ? I wywalało do pulpitu ?   

Akurat to była walnięta sztuka, która wywalała na pulpit w różnych grach, w jednych grach z błędem przekroczenia czasu, innym razem bez niego...zawsze resetowało wszystkie ustawienia karty do fabrycznych.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysiak napisał(a):

Akurat to była walnięta sztuka, która wywalała na pulpit w różnych grach, w jednych grach z błędem przekroczenia czasu, innym razem bez niego...zawsze resetowało wszystkie ustawienia karty do fabrycznych.

Również mi resetuje ustawienia karty zawsze wywala z błędem przekroczonego czasu coś czuję że skończy się to gwarancja 

23 minuty temu, Jedi88 napisał(a):

Idź w adrenalin do ustawień gier i tam masz ustawienia ogólne, oraz ustawienia gier.

Wyłącz w ustawieniach ogólnych fsr 4, i włącz w ustawieniach gier dla BF6. Spróbuj włączyć i wyłączyć. Jak włączone, to adrenalin nadpisze fsr 3.1.

Bf6 ma natywnie fsr 4 ?

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, zlotnik napisał(a):

Również mi resetuje ustawienia karty zawsze wywala z błędem przekroczonego czasu coś czuję że skończy się to gwarancja 

Bf6 ma natywnie fsr 4 ?

Z tego co widzę nie, więc nadpisanie fsr 3.1 z adrenalin to najszybsza opcja.

Myślę, że wiele się zmieni po wydaniu fsr redstone pod tym względem.

Edytowane przez Jedi88
Opublikowano (edytowane)

Wygląda że legitna i nieużywana. W porównaniu do mojego 7800 xt to mała i lekka a o blisko 20W wyższe TDP :D W gramach będzie o jakieś 430 lżejsza. Reaper 900, gaming OC 1330. 

IMG_20251028_132833.thumb.jpg.e64af7f7aa231f03d00f4e48846322da.jpg

IMG20251028132917.thumb.jpg.1a9d311ed91895559e0e90557f6cd1f9.jpg

IMG20251028133201.thumb.jpg.57a31e2543d04f4a4648f4890e59ce43.jpg

W ogóle ni grzeje ni ziębi mnie ten zakup. Zero podjarania.

Edytowane przez Pentium D
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Jedi88 napisał(a):

dlaczego tak pisze ? restartowanie gry nie pomaga FPS rośnie ale czy jest fsr 3 czy 4 tego nie wiem :)

Zrzut ekranu 2025-10-28 153114.jpg

Edytowane przez zlotnik
Opublikowano
6 godzin temu, zlotnik napisał(a):

Najnowsze stery

Tzn które te ze strony amd czy może  25.10.1 Beta ? bo te są pierwsze z oficjalnym wsparciem bf6 jak nie masz to nie zaszkodzi spróbować jeżeli tylko w tej grze masz problem.

Opublikowano

Wie ktoś może czy jest jakaś opcja w sterowniku czy co ale mam problem z ogarnięciem monitorów. Przy biurku mam dwa i dodatkowo podpięty TV. Na nvidii jak włączałem sam tv to normalnie tam był pulpit ikonki itd. a jak zestaw przy biurku to tam wszystko było i nie trzeba było nic ruszać wszystko działało. Na AMD muszę odłączyć kable od monitorów i ustawić tv jako główny ekran żeby mieć tam pełny pulpit. Dodatkowo są cyrki z niektórymi grami, które potrafią odpalić się na losowym monitorze i trzeba to ręcznie przestawiać...

Opublikowano
52 minuty temu, Send1N napisał(a):

Tzn które te ze strony amd czy może  25.10.1 Beta ? bo te są pierwsze z oficjalnym wsparciem bf6 jak nie masz to nie zaszkodzi spróbować jeżeli tylko w tej grze masz problem.

próbowałem obu 

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, KamcioGF napisał(a):

Przy biurku mam dwa i dodatkowo podpięty TV. Na nvidii jak włączałem sam tv to normalnie tam był pulpit ikonki itd. a jak zestaw przy biurku to tam wszystko było i nie trzeba było nic ruszać wszystko działało. Na AMD muszę odłączyć kable od monitorów i ustawić tv jako główny ekran żeby mieć tam pełny pulpit. 

Przełącz obraz na TV ale niech monitory zostaną fizycznie włączone czyli bez obrazu ale wykryte przez windowsa i zobacz czy jak masz obraz puszczony tylko na TV to jest ustawione "pokaż tylko na" czy może powiel lub rozszerz te ekrany, mi się ostatnio po zmianie sterów przestawiło i miałem coś podobnego do ciebie czyli mimo że miałem obraz tylko na TV a monitor był wygaszony to ustawione było "powiel"

1.png

Opublikowano
9 godzin temu, zlotnik napisał(a):

Bf6 ma natywnie fsr 4 ?

Ma wbudowane FSR 4, więc dlatego w sterownikach może wam wyskoczyć, że nadpisywanie jest nieaktywne. 

Na 9070 XT i na miksie detali zabójczych z niskimi mam około 300 FPS podczas deathmatchów. FSR 4 ustawione na tryb zbalansowany, 1440p.

Opublikowano
2 godziny temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@Pentium DStrasznie lekka jak na 300w, daj znac jak kultura pracy tego cuda.

Trochę się tego cykam właśnie. Niby Lipton testował i tragedii nie ma, ale to chyba na test benchu robił. Z własnego nowego doświadczenia z open bencha wiem, że 195 gramowy klocek aluminiowy da radę ogarnąć 135W a 2k rpm wcale nie musi być tragedią dla ucha. 

Zacząłem się zastanawiać czy może nie szukać wymiany na jakąś inną kartę. Przed tą okazją na 9070 xt rozważałem ASUS Radeon RX 7900 XT TUF OC 20 GB bo czuć prestiż w takim bydlaku :P

Opublikowano
2 godziny temu, Pentium D napisał(a):

Trochę się tego cykam właśnie. Niby Lipton testował i tragedii nie ma, ale to chyba na test benchu robił.

Krzysiak miał ten model poprzednio i z tego co pamiętam to nie narzekał, jedynie do budy mu nie pasowała ;) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Włożona.

Edit: Dopiero teraz zauważyłem, że pamięci Samsunga. Czyli będzie chłodniej. 

image.png.dbfa50aac5ffbbcb3bbab4efb0b69a3b.png

IMG20251029073839.thumb.jpg.8a10b19a9c61cb152b62e055cf690936.jpg

IMG_20251029_080903.thumb.jpg.7fb8a630a9832d9105b6db57a3d8b2b8.jpg

Edit 2: Szok jakie to ciche w porównaniu do Gigabyte a 20W więcej do wydmuchania. Gigabyte od 1500 rpm już odczuwalny na uszach a PowerColor 1850 rpm i lux.

Stock vs Stock

7800xtsell.thumb.jpg.987625f7e01291a3d03b5246c3f42de9.jpg

rx9070xt2.thumb.jpg.6962506184d39cad40b7879a2ad319b0.jpg

Edytowane przez Pentium D
  • Upvote 2
Opublikowano

@Pentium D a jak cewki w grach? U mnie na pulsie typowe skwierczenie, które słychać a szkoda bo chłodzenie samo w sobie bardzo ciche. 

Szczerze mówiąc średni u mnie powrót do AMD bo jak z niesławnym 5700xt nie miałem większych problemów tak tutaj cewki a do tego czasami mocne zwiechy systemu jak mam otwarty panel sterownika.