Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

obraz.png.a18921f927fe5ac69a2cd1fb1897fbc1.png

Znowu zmieniłeś kartę? xD Człowiek tylko mrugnie, a tu znowu masz coś innego.

Jak widzę jak czasami ludzie wrzucają zrzutki z GPU-Z z tych kart to RPM na poziomie 1800-2000, a ja jak realnie mam 1600-1700RPM na moim 5070ti to mnie od Ventus+ wyzywają :o 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Jak widzę jak czasami ludzie wrzucają zrzutki z GPU-Z z tych kart to RPM na poziomie 1800-2000, a ja jak realnie mam 1600-1700RPM na moim 5070ti to mnie od Ventus+ wyzywają :o 

Obroty to jedna skladowa tylko, wszystko zalezy od kultury pracy wentylatorow, Nitro przy 1900rpm potrafi miec 37db gdzie karty z mniejszym RPM przebijaja prog 40-43db. Zachwycalem sie wentylatortami w ASUS, tu jest 2 polki wyzej :D W ASUS slyszalem tylko szum powietrza na rtx, tu nie slysze nic w tej samej odleglosci. 

Zobacz jak red evil nisko rpm kreci, a ile nitro gdzie kultura jest prawie identyczna. Dla mnie to chlodzenie to jest jakis fenomen z dotychczas przeroionych kart.

obraz.thumb.png.a89fb59a013a946eebd31fed18e23372.png

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano (edytowane)

@Phoenix. W sumie masz rację - naukowo byłoby każdą GPU badać w tym samym "środowisku" miernikiem poziomu dźwięku.
Dla mnie Sapphire to taka EVGA wśród radeonów. Miałem parę ich kart i powiem szczerze, że dla mnie to chyba pierwszy wybór jeżeli miałbym przesiadać się na karty czerwonych.

Edytowane przez Lameismyname
Opublikowano
3 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Jaka roznica w poborze wzgledem stock ?? To rozumiem robisz w sterowniku UV ?? Bo ja nie ma tego bo wgrywam minimalny.

Żadna, bo podbija wtedy zegar dobijając nadal do PL ;) 

Mój pure robi wszędzie w co grałem stabilne -60.

Opublikowano
38 minut temu, Lameismyname napisał(a):

@Phoenix. W sumie masz rację - naukowo byłoby każdą GPU badać w tym samym "środowisku" miernikiem poziomu dźwięku.
Dla mnie Sapphire to taka EVGA wśród radeonów. Miałem parę ich kart i powiem szczerze, że dla mnie to chyba pierwszy wybór jeżeli miałbym przesiadać się na karty czerwonych.

No i kwestia poboru, co innego jak kreci 1700rpm przy 200W a co innego jak 350W :D Nitro jak widac krzywa agresywniejsza krzywa bo tempy nawet 56st na rdzeniu, ownie dorbze molgoby byc 65st i 1200rpm :D 

48 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Znowu zmieniłeś kartę? xD Człowiek tylko mrugnie, a tu znowu masz coś innego.

Nuda nuda, ile mozna te rtxy :hihot:

13 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Żadna, bo podbija wtedy zegar dobijając nadal do PL ;) 

Mój pure robi wszędzie w co grałem stabilne -60.

I to mi sie podoba! :D 

Opublikowano
10 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Dobra buda to podstawa, pakowanie topowych chłodzeń do klitek nie pokaże potencjału chłodzenia. 

Klitka to to nie jest, średni rozmiar.

Ciepło jest, ale te hynixy ładnie naciagają

Pulse Samsung

image.thumb.png.8b679f9f7c75c5b33349cdacafb6a165.png

Nitro Hynix

image.thumb.png.fa0ee384e6ca623d04e01ce65b29fa65.png

Nie wiem od czego te piki. AMDip :E czy coś w tle mieli. Jest to dość cykliczne, ale w grze nie widać przycinek.

3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

I odgłos małego odrzutowca w gratisie :E

Raczej helikoptera w BF6

Opublikowano (edytowane)

Zbudowałem komputer na micro ATX z 7900x i ASRock stalowa legenda 9070XT + ramy 6000 MHz cl30 w Jonsbo D31 Mesh screen. Procesor chłodzi 360 Arctic liquid freezer pro.

Wentylatory na wlocie na spodzie, AIO wyrzuca górą. Procek na pbo + kurwa optimizer i kartę też mogę podkręcić na maska, ale w grze w którą gram procesor i tak dławi minimalnie grafikę, więc ściągam -10% mocy, bez różnicy w FPS.

Procek 70 stopni, grafika 55, ok. 80 hotspot + VRAM.

Świetna obudowa, da się.

Edytowane przez Jedi88

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Ale to dla żony jego jest a bardziej chodzi mi o sam fakt pokazania skrajnej sytuacji - 2m chłop siada z tyłu i to dowód na ilość a raczej brak miejsca. On się do większości mniejszych aut nie mieści
    • Ale wiesz, że jedne z największych złóż litu w Europie są na Ukrainie, w części, którą chce przejąć rosja? Ostatnio w Niemczech odkryto bardzo duże złoże litu, ale problemem jest wydobycie. Złoże jest głęboko i trzeba użyć technologii wypłukiwania, żeby znów nie wydłubywać kolejnej gigantycznej dziury w ziemi niszcząc okolicę.  W Czechach też jest dość duże złoże litu, ale tam trzeba go wydobywać z kamienia nie z solanki, więc jeszcze gorzej. Nie wiem czy w końcu ruszyli z tematem czy nie, bo był sprzeciw mieszkańców i niektórych władz kraju.  Myślę że są obecnie najlepszym rozwiązaniem, bo masz większą niezależność i możesz poruszać się w sytuacjach awaryjnych. Tak jak była mowa o braku prądu z powodu śnieżycy. Co z tego że @Decus miałby PV i magazyn jakby mu PV w taką pogodę magazynu nie naładowało. Pozostaje ewentualnie trzymać naładowany magazyn (ok, da się zrobić), ale w przypadku braku prądu byłoby więcej ważniejszych odbiorników prądu do zasilenia niż naładowanie samochodu elektrycznego  W zestawie jeszcze jakby była mała elektrownia wiatrowa, to może coś by doładował. Lecz mają hybrydę nie ma tego ograniczenia. No ewentualnie e-rev czy jak tam to nazywają elektryk z generatorem. Auto elektryczne, które ma wszystkie właściwości takiego samochodu i podstawowym napędem jest silnik elektryczny, ale ma domontowany mały silnik spalinowy 0,8-1l czy nawet mniejszy, który odpowiada za doładowanie akumulatora gdy wartość naładowania spadnie poniżej określonego poziomu. https://www.leapmotor.net/pl/reev      
    • Zbudowałem komputer na micro ATX z 7900x i ASRock stalowa legenda 9070XT + ramy 6000 MHz cl30 w Jonsbo D31 Mesh screen. Procesor chłodzi 360 Arctic liquid freezer pro.   Wentylatory na wlocie na spodzie, AIO wyrzuca górą. Procek na pbo + kurwa optimizer i kartę też mogę podkręcić na maska, ale w grze w którą gram procesor i tak dławi minimalnie grafikę, więc ściągam -10% mocy, bez różnicy w FPS.   Procek 70 stopni, grafika 55, ok. 80 hotspot + VRAM.   Świetna obudowa, da się.
    • Ja kilka razy zaglądałem na strony biur nieruchomości, ale trafiłem dosłownie na pojedyncze ogłoszenia, których nie znalazłem wcześniej na Otodom/OLX. I w dodatku nie było to nic, co by mi pasowało.   BTW - najbardziej wk...e/śmieszne są właśnie opisy od pośredników. Niektórzy to chyba frajerów z drugiego końca Polski szukają, bo nie wiem, jaki trzeba mieć stopień upośledzenia umysłowego, żeby się nabrać na ich marketing.    Najgorsze jest to, że większości ludzi chyba kompletnie nie zależy na sprzedaży.  Rzuty/szkice - częściej nie ma niż są. Wymiary pomieszczeń - to już zawsze czarna magia. No i totalnie wk... mnie to, że w 90% nie ma podanego dokładnego adresu, a czasem nawet ulicy! Co to jest, jakaś tajemnica państwowa, żeby somsiad się nie dowiedział?! Dzięki Bogu jest widok 3D w Google, więc jak nie chce mi się dzwonić (bo i tak w ofercie nora do mocnego zastanowienia, czy ładować w nią kasę ), to często można dzięki mapom i na podstawie zdjęcia z okna/balkonu wykminić, który to blok. A tak to ci piszą "ul. X" - która np. ciągnie się przez 2 km.  Albo podają inną dzielnicę niż faktycznie jest.   O co do cholery na tym posranym rynku chodzi? Deweloperzy to przynajmniej mają adresy, plany i wizualizacje. Te ostatnie często chamsko podrasowane, ale to już coś.
    • To też ma i dobre strony, bo auta które wyszły wiosną tego roku, mówię o Renault 5, już się pojawiają w cenie 80 tyś z hakiem na OLX. Ja kupiłem używanego elektryka za 20 000, 80% baterii zasięg 100+ Tak nie dla każdej osoby elektryk będzie odpowiedni, mimo że tanio można naładować z gniazdka, muszą wystąpić inne czynniki, jak np. darmowe parkowanie czy panele. Parę dni temu sprawdzałem i zostało mi 5 000 kWh prądu nadwyżki, szkoda tego nie wykorzystać. 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...