Na reddicie znalazłem ciekawszą tabelkę z porównaniem modeli - poniżej link do samego arkusza i wątku na reddit. W późniejszym czasie tabela ma zostać uzupełniona o wyniki benchmarków i resztę danych obecnie niedostępnych, także fajne źródło wiedzy w pigułce się zapowiada
Tabela z porównaniem modeli
Wątek na reddit
Ty i tak masz sztukę z kosmosu
Później Ci wrzucę zrzut z Q2 z ustawieniami to porównamy wydajność czy różnica wzrośnie. U mnie i tak zegar w Q2 RTX jest przynajmniej 130Mhz niższy
@AndrzejTrg Anglia i Francja to najsilniejsze armie już dziś. Niemcy najsilniejsza gospodarka, też mocno wchodząca w tryb wojenny i deklarująca że odbudują armię do poziomu conajmniej porównywlanego z najsilniejszymi w Europie.
Widać to i dziś np przy negocjacjach dotyczących Ukrainy. Gdzie Francja i Anglia to liderzy "koalicji chętnych".
Piszę o rzeczywistym świecie, nie głupotkach z memów.
Ten proc ma jeden limit 162W niezaleznie czy leci stock czy nie
Bo pompuje mocno wolty ale gry to nie cb23, chyba ze grasz w bf6 przy 300fps
W kontekscie 9850xd to beda musialy byc rodzynki, zeby lecialo w grach 5600mhz lub pojda latwa droga i beda pompowac wolty pod wynik tylko A jak beda rodzynki to pomysle nad zakupem
Na mojej sztuce z -20 i +200 jest w CB23 1.225V.
Ale całkowicie nie widzę sensu OC na co dzień na tych prockach. Przyrost wydajności jest mocno symboliczny
A tempy gdzie na taktach stock 5225 gdzie daje napięcie ~1.095V przy -20 CO mam w CB23 70stopni to przy + 200 wali ~84 stopnie na moim AIO i jego nastawach
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez bokiel,
7 reakcji
Pokaż odpowiedź