Na reddicie znalazłem ciekawszą tabelkę z porównaniem modeli - poniżej link do samego arkusza i wątku na reddit. W późniejszym czasie tabela ma zostać uzupełniona o wyniki benchmarków i resztę danych obecnie niedostępnych, także fajne źródło wiedzy w pigułce się zapowiada
Tabela z porównaniem modeli
Wątek na reddit
ryzen master zbędny
CPU w biosie, GPU w adrenaline
jak wczytujesz profil to się pyta " both cpu&gpu " czy tylko jedno albo drugie, zawsze tylko GPU i spokój, adrenaline ustawień do procka nie tyka
a z dual biosem, dla mnie nawet silent to nie było to , zawsze wolę ustawić pod siebie, wtedy można okiełznać prawie każdą kartę, bios producenta nie pozwoli np zejść z napięciem tylko co zrobisz sam
pewnie że lepiej mieć niż nie mieć, ale fajne to jest jak było w saphire gdzie robiło się to w locie z poziomu trixx, jak mam otwierać skrzynkę i przestawiać suwak to nie jest zbyt wygodne, ale co kto lubi..
Nie używam ryzenmastera więc nie wiem bo niby po co skoro i tak wszystko można ustawić w biosie jedynie co to wgrywałem go czasem z ciekawości po zmianie cpu aby sprawdzić czy nadal pokazuje to czego np hwinfo nie widzi jak np usypianie rdzeni w bezczynności albo aby zobaczyć który rdzeń teoretycznie ma największy potencjał a który najgorszy.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez bokiel,
7 reakcji
Pokaż odpowiedź