Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, tomcug napisał(a):

Na bank o to chodzi ;)

Nie wiem czy sobie żartujesz czy srakazm, ale Little China chyba lekkie nie było nigdy. 

Kurna gdybym nie sprzedał tej drugiej 9070 XT to mógłbym zrobić test na asrocku z 13900k i nvme pod CPU a tak to nie będzie mi się chciało kolejny raz wyciągać karty z głównego kompa.

Edit: Tak czułem, że coś z tym little china jest nie tak. Pojechałem do corpo plaza pokręcić kółka na tym dużym rondzie i stutter wyleczony.

image.thumb.png.2c7309a0bfc153ac9d226a03038b2f9d.png

i jeszcze 10 minut na rondzie

image.thumb.png.65e0c225b30a8ec954d18b50015386ce.png

Edytowane przez Pentium D
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Hard Reset napisał(a):

Ale widzę że w tym wydaniu nie ma jednak FSR4.1 , dalej pokazuje 4.0.3

Już erraty publikują, że jednak o 26.3.1 chodziło w przecieku.

obraz_2026-02-26_205835610.thumb.png.2abb876f5cf4062dda79f713efb3b49f.png

obraz_2026-02-26_205918153.thumb.png.3e1eab97ad4d9f6abd7fb7eb8192fbc9.png

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 1
Opublikowano
W dniu 25.02.2026 o 14:43, Pentium D napisał(a):

Nie wiem czy sobie żartujesz czy srakazm, ale Little China chyba lekkie nie było nigdy. 

Kurna gdybym nie sprzedał tej drugiej 9070 XT to mógłbym zrobić test na asrocku z 13900k i nvme pod CPU a tak to nie będzie mi się chciało kolejny raz wyciągać karty z głównego kompa.

Edit: Tak czułem, że coś z tym little china jest nie tak. Pojechałem do corpo plaza pokręcić kółka na tym dużym rondzie i stutter wyleczony.

image.thumb.png.2c7309a0bfc153ac9d226a03038b2f9d.png

i jeszcze 10 minut na rondzie

image.thumb.png.65e0c225b30a8ec954d18b50015386ce.png

O co chodzi jak w pozycji stuttering jest np te 0.13s ale w nawiasie 0% :hmm:

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Zachy napisał(a):

Byly lekkie ścinki.

Czy to odczules to inna sprawa.

Dokładnie, ten stuttering zapisuję się praktycznie w każdej grze. Nawet jak podczas rozgrywki tego nie ma, to zapisuję sie podczas wczytywania, wchodzenia do menu itp. Jeszcze nie widziałem chyba 0. Chyba że jakieś krótkie nagranie. 

Edytowane przez Hard Reset
Opublikowano

Zacząłem Dying Light The Beast i jak ta gra chodzi to jakiś fenomen. Proc sobie chilluje 45 - 60W a grafika na Ultra bez RT i motion blura i jest stabilnie jak skała.

Etapy w szpitalu po adrenalinie. Są tu jeszcze wyreżyserowane etapy gdzie nie ma pełnej kontroli nad postacią.

image.thumb.png.bb5562c8effb455a2929b2f7c1c671fb.png

image.thumb.png.e333ba286447dedcb0fc5f2c02a1e0b2.png

A tu wyjście do lasu i już sobie swobodnie pokręciłem kółka. Perfekcja.

image.thumb.png.f43ef713ab7fe0d59868ae81d5ecda8e.png

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• specjalnie dla ciebie, bo się kłociłeś jakoby nie miało znaczenia czy będzie ram czy nie   dwie platformy AM5 i AM5 , zdjęcia   jaka jest różnica ? ano taka że na AM5 w przypadku braku pamięci świeca się dwie diody od CPU i od RAM i na tym koniec... na AM4 świeci tylko dioda RAM, od CPU gaśnie...   w twoim przypadku, jeśli jest dobrze zrobiony flash i oczywiście nie padła płyta, po obsadzeniu procesora, podłączeniu chłodzenia, obsadzeniu pamięci, jeśli jest wszystko dobrze, powinna zostać tylko biała dioda VGA...   pewne jest jedno, sam nic nie wymyślisz, jesli nie zechesz czegoś podmienić, przetestować u kolegi itd, niemożliwe żebys nie miał w okolicy nikogo nawet żeby tą grafikę poza konkursem sparwdzić, czy ona w ogóle daje obraz..  płytę czy procesor mozna kupić na allegro ze zwrotem 14 dniowym, nie płacąc za to nic przez 30dni w allegro pay, rodzic któryś na pewno ma konto, sprawdzasz, odsyłasz... nie jest prawdą  jak pisali na rededit że może się nie wybudzić przez za słaby zasilacz ztym rtx, co najwyżej komp zgaśnie przy obciążeniu, ale ten konfig chyba wytrzyma..   tu wczesniej kolega z forum chciał ci sprawdzić to za całe 10zł ( przesyłka dpd w jedną i drugą ) pewne jest jedno, samo magicznie nie przejdzie        
    • To pieprzenie: terroryzm, atom, niesienie demokracji, to tylko slogany, które mają tłumaczyć działania takie jak napaść jednego kraju (silniejszego) na inne (słabsze). Wątek terroryzmu nie bierze się z powietrza. Każdy oprawca będzie uważał atak na siebie jako akt terroryzmu niezależnie od powódek jakie kierują atakiem słabszego. Jakby nie ingerowano i nie wywierano nacisków w pewnych rejonach to by nie było również ataków terrorystycznych. Skoro słabszy nie ma siły walczyć wprost wybiera taki sposób walki, który zaboli najbardziej.    Pakistan potrzebuje USA do stabilności gospodarczej więc jakiś wpływ może USA wywierać, ale również konflikt Afganistan-Pakistan przybierał na sile od dłuższego czasu, wiec USA mogło dorzucić zapałkę w odpowiednim momencie... Wszędzie wszystko sprowadza się do interesów USA lub z USA... @Badalamann to trochę nadinterpretacja.   Bardziej to jest ostrzeżenie Iranu żeby nie próbował ostrzeliwać baz krajów europejskich i ich floty w tym tankowców niż wsparcie działań USA. Aczkolwiek jeżeli faktycznie te państwa zaczną ostrzeliwać Iran to mogą się spodziewać kolejnych ciężarówek na molo i innych tego typu akcji. Mama nadzieję, że nas w to nie wciągną.  
    • U mnie wyszło 18h w sumie, a 12 według save'a w grze. Ale wyczyściłem praktycznie wszystko.   Mam pytanie dla tych co już ukończyli?   Poziom Obłęd jest dużo trudniejszy niż Klasyczny? Głownie chodzi mi o ile zwiększa się wytrzymałość wrogów i zmniejsza się ilośc rzeczy do zebrania.Rozumiem, że od momentu odblokowania skrzynki będę miał tam cały szpej zebrany w poprzednim podejściu jak w pozostałych częściach?
    • 3 wojny z tego chyba jeszcze nie będzie ale może być podobna sytuacja kiedy terroryści zaatakowali USA i zniszczyli między innymi dwie wieże w USA. 
    • Jeśli od tego samego kolegi co myślę no to jest nas dwóch.    
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...