Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Art385 napisał(a):

Pograłem chwile w outlawsy nic się nie zesrało można instalować. FG ML dalej nie działa w tej gierce. Zanim się doczekam to skończę, bo mam już 18h nakręcone. 

Zapodaj AFMF2.1 zamiast FG .

U mnie na tych nowych w Arena Brakeout infinity wykrywa automatycznie fsr4 ,nie muszę już naciskać klawisza windows aby na chwilę wyjść z gry i wrócić bo tylko tak wykrywało poprawnie wcześniej. 

Edytowane przez Hard Reset
Opublikowano

Interesuje mnie FG ML tylko z ciekawości. FG z poziomu gry działa elegancko i tak naprawdę widoczne bez problemu artefekty są tylko podczas śmigania skuterkiem i niekiedy na mniejszych hologramach i to też takie meh bez lipy. Osrane AMD mogło by pojechać pod jakiegoś walmarta czy targeta i zatrudnić jakichś bezdomnych programistów po wipe'ach w innych firmach ale nie podetrzemy dupę szkłem i nad driverem pewnie pracuje jakiś Marian kontrakt z polski %-) a reszta dali do zabawy z AI. 

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Art385 napisał(a):

Interesuje mnie FG ML tylko z ciekawości. FG z poziomu gry działa elegancko i tak naprawdę widoczne bez problemu artefekty są tylko podczas śmigania skuterkiem i niekiedy na mniejszych hologramach i to też takie meh bez lipy. Osrane AMD mogło by pojechać pod jakiegoś walmarta czy targeta i zatrudnić jakichś bezdomnych programistów po wipe'ach w innych firmach ale nie podetrzemy dupę szkłem i nad driverem pewnie pracuje jakiś Marian kontrakt z polski %-) a reszta dali do zabawy z AI. 

Tak z ciekawości bo nie mam tej gry a demo nie obsługuje FSR4. Nie działa bo jest nie aktywne w adrenaline czy jest aktywne a nie działa ? :) 

FG ML.png

Edytowane przez Hard Reset
Opublikowano
3 godziny temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Naprawili już niestandardowe instalacje minimalną.Czy instaluje cały pakiet,mimo minimalnej instalacji.Czy ciągle wywala  przekroczenie czasu sterownika w grach.

Nigdy nie instalowałem minimalnej, jakoś sobie nie wyobrażam używania okrojonej wersji adrenaline z radkami. To tak jakby nie używać msi afterburnera z kartami nvidii ;) .  Bo chyba przy minimalnej instalacji nie ma się dostępu do wydajność/tuning ?

Opublikowano
11 godzin temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Naprawili już niestandardowe instalacje minimalną.Czy instaluje cały pakiet,mimo minimalnej instalacji.Czy ciągle wywala  przekroczenie czasu sterownika w grach.

Naprawili ;) Akurat z ciekawości wróciłem do minimalnej + afterburner. 

@Hard Resetwłaśnie po to się instaluje minimalną, żeby używać z afterburnerem ;) 

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Naprawili ;) Akurat z ciekawości wróciłem do minimalnej + afterburner. 

@Hard Resetwłaśnie po to się instaluje minimalną, żeby używać z afterburnerem ;) 

Na drugim kompie mam rtx z afterburner i wolę jednak pełny panel adrenaline. 

• Upvote 1
Opublikowano

Co to to nie. No jak? a kto to widział a po co. Lecisz ze standardowymi ustawieniami nie wiem jak po DP ale na HDMI musisz TV na automat ustawić inaczej lecisz na ograniczonym rgb i wszystko wygląda jak gówno. W AMD management to debile. Ten panel od adrenaliny, to się im zrobił niechcący kiedyś a dziś już nawet nie dostarcza adrenaliny.   

Opublikowano

ASUS Prime Radeon RX 9060 XT OC Edition 16GB

avans.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-asus-prime-radeon-rx-9060-xt-oc-edition-16gb?gad_source=1&gad_campaignid=22186444728&gbraid=0AAAAAC5qRAAwNECvnJstLdOXqIzhe1WM5&gclid=EAIaIQobChMI7PGSiJDWkgMVFKKDBx2MOgcyEAQYBSABEgKIvPD_BwE

Nie znam się na Radeonach ale cena jakaś nie wysoka.

Opublikowano
4 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

Co kto woli ;)

Dla mnie adrenaline jest wygodniejsze,  bo profile oc/ uv/ PL można ustawić dla każdej gry- benchmarka osobno i załącza się automatycznie, na afterze jest tylko 5 profili i trzeba ręcznie przełączać. 

No i zawsze jednego programu mniej odpalonego 😉. Na rtx mam ustawiony jeden profil i nic nie ruszam bo jest to mniej wygodne. 

• Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Ja mam zawsze 1 profil, czy to gdy używam adrenaline czy afterburnera, także akurat to nie ma dla mnie znaczenia :)

Ja lubię grzebać to mi pasuję. Np taki cb2077 chodzi mi na -105mv ale już cod warzone -80mv . 3dmark jeden test pójdzie na -130mv a inny już tylko 100mv. Posiedzę trochę nad tym , zapiszę i już samo się załącza. 😉

Opublikowano
54 minuty temu, AudRob napisał(a):

ASUS Prime Radeon RX 9060 XT OC Edition 16GB

avans.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-asus-prime-radeon-rx-9060-xt-oc-edition-16gb?gad_source=1&gad_campaignid=22186444728&gbraid=0AAAAAC5qRAAwNECvnJstLdOXqIzhe1WM5&gclid=EAIaIQobChMI7PGSiJDWkgMVFKKDBx2MOgcyEAQYBSABEgKIvPD_BwE

Nie znam się na Radeonach ale cena jakaś nie wysoka.

https://www.pepper.pl/promocje/karta-graficzna-amd-radeon-rx9070-16gb-gddr6-1224123

Swoją drogą to te Asusy tak padają, że gościu ma w ofercie 30 odnowionych sztuk?

Swego czasu mocno rozważałem Prime RX9070 jak chodził po 2249zł w Sferisie.

Opublikowano
43 minuty temu, Hard Reset napisał(a):

Ja lubię grzebać to mi pasuję. Np taki cb2077 chodzi mi na -105mv ale już cod warzone -80mv . 3dmark jeden test pójdzie na -130mv a inny już tylko 100mv. Posiedzę trochę nad tym , zapiszę i już samo się załącza. 😉

Ja przykładowo przy obecnym 9070xt najpierw grałem na -100, wywaliło w jakiejś gierce, no to dałem -90 i znów to samo...no i tak co 10 aż zeszło do -60, którego nie wywala nigdzie i to zostawiłem jako jedyny ustawiony profil. Nie chce mi się ślęczeć i pod każdą grę czy smarka szukać konkretnych ustawień.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

2199 za 9060xt to plunięcie w twarz już,

rozumiem że karty podrożały, ale bez przesady, 2 mce temu były po 1500zł

co chwila jakiś challenger jest na pepperze w okolicach 1800zł, to jeszcze jeszcze

a primie to nawet nie jest top, do hellhounda czy nitro+ mu daleko

9070 za tyle to faktycznie jeszcze jeszcze ( nawet odnowiona z gwarancją )  jednak różnica względem 9060xt jest naprawdę duża

16 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Nie chce mi się ślęczeć i pod każdą grę czy smarka szukać konkretnych ustawień.

otóż to, bo i po co, jeden lajcikowy, 5watt mnie w niczym nie uratuje

-100+ podbicie napięcia  fajnie przeszło 3dsmarki, wtedy i wyniki zacne " legendarne "  ;)

a na co dzień -50, napięcie - 10 i wiem że nic się ni wysra nawet z przypadku co kilka dni..wszystko gra i bucy

• Upvote 1