Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Krzysiak napisał(a):

@Send1Nwiem o co chodzi...ale fakt faktem nie gram, tak samo jak w Pottera :E

Nie wiem co masz do Pottera ale spoko go z rt ogarnia 9070xt jak dla mnie 😋

Edytowane przez Puzoniusz
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

@Send1Nwiem o co chodzi...ale fakt faktem nie gram, tak samo jak w Pottera :E

A tak z ciekawośći w co grasz?

9 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

Podzielam Twoje zdanie.

Jakieś pottery, spidermany, wukongi to gry dla dzieci.
Trzeba mieć trochę powagi w sobie.

Ja w coś takiego bym zagrał hehe:

Pomimo iż nie grałem w Wukonga i Spideramana ( w żaden sposób mnie nie interesuje), to masz słabe podejście. Gry to rozrywka, a Ty ludzi od dzieci wyzywasz... Czyli wychodzi na to, że każdy kto ma RTX 4090 to dzieciok, bo pewnie pod wukonga kupił? (bo to chyba najbardziej wymagająca sprzętowo gra obecnie?). Bo chyba nie pod Wieśka czy cyberpunka?

Edytowane przez marcin0218
  • Confused 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Puzoniusz napisał(a):

Taichi ponizej 3800 juz dosc ciekawie wygląda 😉

Nie no, dalej przewartościowany jak cholera ale nie idzie, więc zrzucają cenę. W życiu bym za tyle nie kupił. Przecież ta januszeria wywaliła cenę 1000zł + w stosunku do Europy.

Edytowane przez Jedi88
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Jedi88 napisał(a):

Nie no, dalej przewartościowany jak cholera ale nie idzie, więc zrzucają cenę. W życiu bym za tyle nie kupił. Przecież ta januszeria wywaliła cenę 1000zł + w stosunku do Europy.

Na premierę był w xscamie taichi najtaniej jak widziałem(i miałem w koszyku na płatnościach) 3650zł i to jest normalna cena za topkę, a ty chyba vat zgubiłeś gdzieś po drodze jak piszesz o tysiąc plus

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Puzoniusz napisał(a):

Na premierę był w xscamie taichi najtaniej jak widziałem(i miałem w koszyku na płatnościach) 3650zł i to jest normalna cena za topkę, a ty chyba vat zgubiłeś gdzieś po drodze jak piszesz o tysiąc plus

Nie obchodzą mnie januszowe polskie ceny tylko te, które były w Europie. Tam też jest VAT, a Polska to nie jedyny kraj przypominam.

W Polsce na premierę +500 w stosunku do innych krajów, a później taki januszoline +1000 w stosunku do ceny w Europie na premierę.

Więc nie, 3650 zł to dalej zawyżona cena. Dlatego leży i leżeć będzie.

Opublikowano
12 minut temu, Puzoniusz napisał(a):

3650zł i to jest normalna cena za topkę

Dokladnie tak, w USA na premiere 730 dolarow plus podatek co daje ok 3500zl, plus marza sklepu.

Kazdy topowy model to przedzial 3700-3900zl i nie ma w tym nic nadzwyczajnego, doplata za top chlodzenie od zawze to koszt do tysiaca zloty za najdrozszy model.

• Upvote 2