Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, SylwesterI. napisał(a):

Z Ukraina sobie nie mogą poradzić , a zaatakują NATO z całą jego potęgą? 🤣

8 godzin temu, SylwesterI. napisał(a):

ruski mają się wykrwawiać u nich, nie u nas, na ich terenie, nie naszym, po to żebyśmy MY mieli czas na przygotowanie, im więcej go NAM kupią tym lepiej,

Streszczenie przekazu.

Są za słabi żeby zaatakować NATO, ale jednocześnie Ukraińcy ich zatrzymują kupując nam czas zanim nas nie zaatakują.

Dobrze że ja tu tylko sprzątam.

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, SylwesterI. napisał(a):

Przecież Chiny stroszą piórka w Azji, jeszcze się wzmocnią i będą naciskać na ruskich o atak, ruskie zwiążą Europę, której Ameryka nie pomoże, bo będzie związana przez Chińczyków w Azji, a Iranowi tylko w to graj, ani Europa, ani Ameryka, zajęte swoją wojną nie obejrzą się na bliski wschód

@Mar_s Wszyscy widzą twoje przybijanie na czacie piąteczki z chłopakami od "nie pomagać Ukrainie", "sankcje nie działają", "tylko tracimy, że nie kupujemy ropy od ruskich", "ruski swoje auta robią a my nie"

Więc nie dziwię się, że tyle z tego "aż" wyczytałeś.

Tak obecnie Rosja nie daje rady Ukrainie i obecnie nie da Nato.

KIEDYŚ prawdopodobnie zaatakuje NATO, o czym pisałem w poście zacytowanym powyżej, więc Ukraina kupuje NAM czas, a że do pro ruskiej propagandy nie masz pretensji to tylko o tobie świadczy

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano

Moje poglądy zachowuję dla siebie, wszyscy są oceniani obiektywnie, na wulgaryzmy i podjazdy nikt nie ma pozwolenia.

7 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

KIEDYŚ prawdopodobnie zaatakuje NATO, o czym pisałem w poście zacytowanym powyżej, więc Ukraina kupuje NAM czas

Kiedyś to ja umrę, jakbym miał o tym cały czas myśleć to bym zwariował.

I to samo radzę wszystkim, żyjcie swoim życiem zamiast wypatrywać ruskich czołgów które pewnie nigdy nie nadjadą.  :) 

Opublikowano
9 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

@Mar_s Wszyscy widzą twoje przybijanie na czacie piąteczki z chłopakami od "nie pomagać Ukrainie", "sankcje nie działają", "tylko tracimy, że nie kupujemy ropy od ruskich", "ruski swoje auta robią a my nie"

Więc nie dziwię się, że tyle z tego "aż" wyczytałeś.

Tak obecnie Rosja nie daje rady Ukrainie i obecnie nie da Nato.

KIEDYŚ prawdopodobnie zaatakuje NATO, o czym pisałem w poście zacytowanym powyżej, więc Ukraina kupuje NAM czas, a że do pro ruskiej propagandy nie masz pretensji to tylko o tobie świadczy

To forum jest sponsorowane z Moskwy. Wiadomka.

Opublikowano
5 minut temu, Mar_s napisał(a):

Moje poglądy zachowuję dla siebie, wszyscy są oceniani obiektywnie, na wulgaryzmy i podjazdy nikt nie ma pozwolenia.

Kiedyś to ja umrę, jakbym miał o tym cały czas myśleć to bym zwariował.

I to samo radzę wszystkim, żyjcie swoim życiem zamiast wypatrywać ruskich czołgów które pewnie nigdy nie nadjadą.  :) 

To dziwne, bo kolega Winter był zgłaszany za inwektywy i jak pisałeś na czasie za homofobie i nic, przybijanie piąteczki na czacie za to jak najbardziej, więc jestem zmieszany.

Opublikowano
2 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

To dziwne, bo kolega Winter był zgłaszany za inwektywy i jak pisałeś na czasie za homofobie i nic, przybijanie piąteczki na czacie za to jak najbardziej, więc jestem zmieszany.

Za inwektywy sam najwyraźniej zgłaszałeś bo ja o tym nie mówiłem.  ;D

A homofobia to był żart, zgłoszony post nie miał z nią nic wspólnego.

Opublikowano

No i na Ciebie też sporo raportów było, i co? Mamy być tacy jak na Labie? No to obaj byście już perma mieli.

Tak więc ciesz się ze swobody wypowiedzi i tego że moderacja ogólnie przymyka oczy na wiele rzeczy.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, SylwesterI. napisał(a):

@hubio

To prawda, oni wiedzą, że u siebie są bezpieczni, bo będą szantażować atomówkami, ich trzeba izolować, w końcu sami zmiękną i putinek popełni samobója przez strzał w potylicę

A kiedykolwiek zmiękli? :) Wtedy kiedy Stalin ich omal nie zagłodził i wymordował na śmierć czy w Stalingradzie jak jedli buty? :) Polska i kraje byłego bloku mają lepszą wiedzę co do nich niż reszta. Ty to tak piszesz jakby to był demokratyczny kraj. Otóż nie jest, a w porównaniu z czasami ZSRR i anarchii za Jelcyna to putin nawet nie musi fałszować wyborów bo wg niezależnych badań popiera go ponad 50%. Więc tak: mamy mocarstwo atomowe i geograficzne z wielką wschodnią strefą wpływów. Mocarstwo zarządzane przez osobę niedemokratyczną, ściganą przez MTK i do tego uwielbianą u siebie. Czy wiesz co by oznaczało uderzenie krajów NATO na rosję? Tzn wiem, że teoretycznie wiesz, a teraz proponuję odpalić YT i zobaczyć w archiwalnych filmach bombardowania, gruzy, zniszczenie a potem jeszcze włączyć atak na Hiroszimę bronią atomową bo teraz by to wszystko było ale 3x tyle co było w IIWŚ. Bo tak fajnie pisać o przyciśnięciu rosji póki "słaba", a co innego jak ci matka i ojciec zginie pod bombami. Ja np. jako oficer rezerwy byłbym zmobilizowany. Mam przydział mobilizacyjny i poszedłbym od razu. Natomiast jak ktoś jest emigrantem i siedzi sobie w UK albo Holandii (to nie wycieczka osobista) to może łatwiej mu wzywać do takich działań, albo uważa, że to będzie jak w grze... Otóż nie - nie będzie. To będzie koniec życia jakie zna całe nasze pokolenie i pokolenia naszych rodziców i dzieci....

W wątku są liczne porównania do Hitlera i okresu przed IIWŚ. Moim zdaniem w większości nieuprawnione. Hitler niemal od początku mówił o braku przestrzeni. Aneksja Austrii to miał być początek. Natomiast putin chciał zająć wyłącznie Ukrainę i przynajmniej publicznie nie przygotowywał narodu do wojny światowej, co Hitler czynił. Natomiast już teraz od 2022 r i pomocy Ukrainie owszem mówi o walce z NATO itd, ale to wciąż kilometry od retoryki Hitlera. Moim zdaniem bardzo dobrze się stało, że Polska i USA i inne kraje pomogły Ukrainie i dały do zrozumienia putinowi: panie zaatakowałeś pan Ukrainę niezrzeszoną w NATO i zobacz jakie masz problemy jak ją dozbroiliśmy więc wyobraź sobie co się stanie jak nas zaatakujesz, ale... minęły 2 lata... Pokazał świat zachodni co miał pokazać... Ukraina na ile mogła (też po ich stronie nie obyło się bez błędów) zatrzymała atak, ale obecnie dalsze toczenie tej wojny jest bezsensowne. Giną tylko niepotrzebnie żołnierze i ludność cywilna na Ukrainie. Bez wsparcia od Trumpa nic więcej nie zrobią i trzeba się z tym pogodzić. Kraje UE same w sobie nie mają takiej zdolności bojowej jak USA więc jak mają pomagać Ukrainie? Sami się rozbrajając? Czy pakując jeszcze więcej milardów? Przecież to wszystko nie jest worek bez dna. Jak pisałem wcześniej - teraz trzeba już zacząć myśleć o sobie i państwa UE owszem powinny ładować w obronność, ale swoją i pomagać Polsce, która będzie graniczyła z rosją.

Edytowane przez hubio
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Mar_s napisał(a):

No i na Ciebie też sporo raportów było, i co? Mamy być tacy jak na Labie? No to obaj byście już perma mieli.

Tak więc ciesz się ze swobody wypowiedzi i tego że moderacja ogólnie przymyka oczy na wiele rzeczy.

Nie  mam nadzieję, że tak nie będzie, problem mam, z tym że zwracasz uwagę tylko mi, a koledze od ruskiej propagandy nie, za to piąteczkę przybić jak najbardziej

Opublikowano

Nic nie musisz sprawdzać bo to nie jest Twoja sprawa, kolega otrzymał ostrzeżenie, nawet nie wiem czy zwykły user to może zobaczyć, ale raczej nie bo to jest informacja dla nas. Chyba że widać to w poście za który to ostrzeżenie wpadło.

Aczkolwiek trochę niepokojące jest to jak się z tego ucieszyłeś... 

Opublikowano

Więc

15 minut temu, Mar_s napisał(a):

A kto na razie zarobił ostrzeżenie? Ty czy on? No właśnie.

skąd miałem wiedzieć ?

10 minut temu, Mar_s napisał(a):

nawet nie wiem czy zwykły user to może zobaczyć

Chyba jednak nie może

Opublikowano

A ja powtarzam że nie musisz tego wiedzieć, jeżeli mod uzna że ktoś przegiął to dostaje punkty, ale 99% raportów to są takie pierdoły że szkoda nawet poświęcać czas na czytanie.

Powtarzałem też już wielokrotnie, moderacja działa, ale nie będzie reagować na próby wymuszenia jakiegoś bana dla przeciwnika z którym się nie zgadzacie.

Na razie kolega @Winter dostał 1 pkt, Ty zachowujesz czyste konto, ale to się może szybko zmienić więc radzę nie wpadać w hurraoptymizm i przesadzać z prowokowaniem.

To tyle jeżeli chodzi o te ruble które moderacja codziennie z Moskwy dostaje za ochronę ich agentury na forum ITH.

Zadowolony?