Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubio napisał(a):

W tym ośrodku żyją sobie ludzie, chodzą w klapkach, skarżą się, że nawet ich nie chcą obsługiwać w lokalnym sklepie. To bardzo słabe...

dobre XD

brawo Polacy

tak jak pisalem - moze wybieramy co wybory wladze ktore nam sciagna przestepcow ale chociaz przestepcy latwo miec nie beda xD

24 minuty temu, voltq napisał(a):

Tu jest spór między nami , ja uważam nadal Ukraińcy , Białorusini , Słowianie tak , kraje bez wzajemnej umowy o deportacji oraz terrorystyczne i muzułmańskie NIE

pelna zgoda

hubio niestety juz na pclabie ostro pragnal sciagac gwalcicieli dla kobiet o ktore tak sie martwil

Edytowane przez kubikolos
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, voltq napisał(a):

A z tymi cłami to będzie tak że skoro białoruś nie ma cła nałozonego przez USA to Białorus kupi cos od USA bez cła a potem sprzeda Polsce i zarobi jako pośrednik a produkt wyjdzie nam taniej gdybysmy mieli kupic bezposrednio od USA z cłem  , podobnie kupujemy rosyjski gaz od pośredników tylko tam wychodzi drozej

USA nakłada cła importowe, a nie eksportowe.

Opublikowano
4 minuty temu, adashi napisał(a):

USA nakłada cła importowe, a nie eksportowe.

myślałem ze są obustronne

Czyli te nasze 2% wymiany handlowej w której eksportujemy do USA sprzedać gdzieś indziej

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, crush napisał(a):

Procentowy oczywiście.

dobrze ze zaznaczyles bo zle to odczytalem...

ale nie zapominaj o @hubio, fana holland XD

Cytat

Szef MON oburzony na Agnieszkę Holland. "Skandaliczne i nieakceptowalne"

"Słowa pani Agnieszki Holland wypowiedziane w Kanale Zero o polskich mundurowych są skandaliczne i nieakceptowalne" napisał minister obrony narodowej Władysław Kosiniak-Kamysz. To reakcja polityka na wtorkowe wypowiedzi reżyserki. Stwierdziła ona, że polscy pogranicznicy i żołnierze "biją, szczują psami i rzucają na glebę" migrantów na granicy z Białorusią.

https://wiadomosci.onet.pl/bialystok/wladyslaw-kosiniak-kamysz-uderza-w-agnieszke-holland-godzi-w-bezpieczenstwo/5kw8fnr

Cytat

Aktualny stan UK

Nagrywający odwiedzają hotele wynajmowane przez państwo zapełniane kolorowymi imigrantami z przeróżnych zakątków świata. Ci ochroniarze są werbowani spośród właśnie nich. Nikt nie jest w stanie wyjaśnić jaki jest cel tych obiektów, co z tymi ludźmi w przyszłości. Dziennikarze i nikt nie ma wstępu

Cytat

Niemcy zawieszają przyjmowanie uchodźców.

Niemcy tymczasowo zawiesiły dalsze przyjmowanie uchodźców w ramach programu przesiedleń ONZ.

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-radykalny-krok-niemiec-w-kwestii-migrantow-wazny-program-zaw,nId,21394133

Edytowane przez kubikolos
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Pierwszy raz mu to napisałem :E 

To zorganizowana akcja mająca na celu wymuszenie na @voltq refleksji dotyczącej wartości tego co postuje. Wiemy, że nie ma co liczyć na to, aby przestał postować umazane kałem głupoty, ale przynajmniej podjęliśmy działania :) 

Dziękuję za tak wysoką ocenę mojej osoby że jest organizowana specjalna akcja , rozumiem że według kolegi z forum fakty i prawda to głupoty?

Ogólnie film zielona granica mógłby zostać wykorzystany jako film propagandowy w druga stronę do straszenia nielegalnych imigrantów nie przyjeżdżajcie tutaj bo tutaj straż graniczna jak to ujęła Reżyserka "biją, szczują psami i rzucają na glebę" , mogli jeszcze dodać ze zjadają imigrantów

Więc jakieś pozytywy mogły zostać wyciągnięte nawet z takiego paszkwilu

Edytowane przez voltq
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
23 minuty temu, Mar_s napisał(a):

@GordonLameman Nie rozumiem dlaczego nie dodałeś @voltq do ignorowanych tylko cały czas piszesz rzeczy w rodzaju "usuń konto". Forum jest dla wszystkich, a jak nie chcesz czegoś czytać to ignoruj, proste.

Skoro jest wolność słowa  i jeden może wypisywać jakieś ewidentne kłamstwa, to drugi chyba może pisać, żeby tamten usunął konto. Proste.

• Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano
3 minuty temu, bergercs napisał(a):

Skoro jest wolność słowa  i jeden może wypisywać jakieś ewidentne kłamstwa, to drugi chyba może pisać, żeby tamten usunął konto. Proste.

Jak dla kolegi z forum matematyka jest kłamstwem to trudno

Legana wiza 8000 pracujących   , 27000 przebywających  wynik około 29%

Polacy 14,5 mln pracujących 36 mln ludzi wynik około 40%

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, voltq napisał(a):

Dziękuję za tak wysoką ocenę mojej osoby że jest organizowana specjalna akcja , rozumiem że według kolegi z forum fakty i prawda to głupoty?

Nie, po prostu ty nie przedstawiasz faktów i prawdy. A jak Cię złapałem na kłamstwie czy błędnej interpretacji danych to uciekasz z wątku jak PiSowcy gdy widzą CBA :) 

1 minutę temu, voltq napisał(a):

Jak dla kolegi z forum matematyka jest kłamstwem to trudno

Legana wiza 8000 pracujących   , 27000 przebywających  wynik około 29%

Polacy 14,5 mln pracujących 36 mln ludzi wynik około 40%

Wizy wydaje się na trzy albo pięć lat :rotfl:

Więc potencjalnie w roku X+2 masz 24000 pracujących na 27000 przebywających. X to rok w którym wydano 8000 wiz.

W tym rzecz - nie masz wiedzy i umiejętności wystarczających do zinterpretowania danych. 

Rzucasz puste chłopskie hasełka i myślisz, że to prawda, a jak ktoś ci wyprostuje to ignorujesz i uciekasz.

Dlatego #usuńkonto.

14 minut temu, Mar_s napisał(a):

No to nie jest pierwszy raport więc raczej nie był ogólnie pierwszy raz, pisujesz podobne rzeczy, pomijam już bezsens takich postów, ale tak jak napisałem forum jest dla wszystkich.

Raczej nie na mnie były te raporty :) 

16 minut temu, Mar_s napisał(a):

No to nie jest pierwszy raport więc raczej nie był ogólnie pierwszy raz, pisujesz podobne rzeczy, pomijam już bezsens takich postów, ale tak jak napisałem forum jest dla wszystkich.

A mam! 

Napisałem mu to 27 marca, kiedy kłamał pisząc o sędziach i Koalicji Obywatelskiej:

Poza tym nie pisałem :) 

Opublikowano (edytowane)

@kubikolos nie - nie jestem za wpuszczaniem nielegalnych imigrantów. Filmu "Zielona Granica" nie miałem jeszcze okazji oglądać więc się nie wypowiadam. Pisałem na labie jedynie to, że w sprzeczności stoją dwie wartości: ochrona polskiej granicy i niepozwolenie (wtedy) wykorzystywaniu się Łukaszence i druga wartość czyli życie ludzkie. Bandyci z białorusi razem z przestępcami zasłaniali się kobietami i dziećmi. Ale musząc wybrać jedną z tych wartości wybieram ochronę polskiej granicy i tak też pisałem na labie. Generalnie to ty chyba masz jakąś fobię na tle tych imigrantów :) Który ci co zrobił złego? :) 

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, bergercs napisał(a):

No nie do końca bo zgodnie z reg. forum pkt 1, 5

Ponadto nie zamieszczamy komentarzy, które:

- są bezpośrednimi atakami na interlokutorów

- są spamem, czyli nie mają nic wspólnego z tematem wątku

... wzywanie kogoś do usunięcia konta łamie powyższe pkt regulaminu. A ocena w dzisiejszym świecie co jest kłamstwem, a prawdą??? Naprawdę? 

@voltq pisze to co Prezydent USA Donald Trump, to co były Premier Leszek Miller o politykach konfederacji czyli ugrupowania będącego wg sondaży 3 siłą polityczną, nie wspomnę...

Więc @bergercs to nie są kłamstwa tylko albo brak wiedzy albo przekonania. I na marginesie dodam, że reg. forum nie zabrania pisania "kłamstw" :) 

Edytowane przez hubio
  • Like 1
Opublikowano
11 minut temu, hubio napisał(a):

Filmu "Zielona Granica" nie miałem jeszcze okazji oglądać więc się nie wypowiadam

dziwne, pamietam na labie chwaliles holland tylko zle sie to zestarzalo wybuchu wojny a "kobiety i dzieci" okazaly sie mezczyznami od przemytnikow

12 minut temu, hubio napisał(a):

Ale musząc wybrać jedną z tych wartości wybieram ochronę polskiej granicy

Cieszy mnie to :)

13 minut temu, hubio napisał(a):

Generalnie to ty chyba masz jakąś fobię na tle tych imigrantów :) Który ci co zrobił złego? :) 

dlaczego fobie, pracuje z ukraincem i dobrze mi sie zyje. Nie lubie tylko przestepcow i tych ktorzy przywoza przemoc i przestepstwa albo gwalty, w statystykach jasno widac gdzie lezy problem ;)

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, hubio napisał(a):

Ponadto nie zamieszczamy komentarzy, które:

- są bezpośrednimi atakami na interlokutorów

- są spamem, czyli nie mają nic wspólnego z tematem wątku

"Usuń konto" nie jest atakiem tylko sugestią.

Nic wspólnego z tematem notorycznie wrzuca volt w wątku o wojnie na Ukrainie - większość to wysrywy nt Ukraińców.

"Rejestrując się na tym Forum, zgadzasz się używać go do zamieszczania materiałów, które są nie fałszywe, są nie obraźliwe,  są nie niedokładne, są nie wulgarne, są nie obsceniczne, nie wzmagają nienawiść, nie zastraszają, nie profanują wartości, nie grożą, nie ingerują w czyjąś prywatność lub nie łamią obowiązującego prawa.
 Na Forum nie umieszczamy komentarzy lub odnośników (linków) do stron internetowych, które naruszają prawo, w szczególności:
obrażają inne narodowości, religie, rasy ludzkie
,"

Spora część jego wypociny podchodzi również pod to.

A pomijając regulamin - wrzucanie notorycznie totalnych kłamstw (jak np o Buczy) i ignorowanie wszelkich dowodów pokazujących, że to kłamstwo powinno być nagradzane banem - tłumaczenia "ignorujcie" nie spowoduje, że kłamliwy wpis zniknie, przypomina to "jak widzisz, że kogoś biją to odwróć wzrok".

• Like 1
  • Confused 2
  • Upvote 4