Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cytat

Apelują do Europejczyków. "Powinniście być gotowi na pierwsze 72 godziny"

Do gromadzenia zapasów żywności, wody i artykułów pierwszej potrzeby wzywa mieszkańców Unii Europejskiej doradca Ursuli von der Leyen.

Sauli Niinisto, były prezydent Finlandii, apeluje o gotowość na wypadek wojny lub innego poważnego kryzysu. "UE powinna zalecić przygotowanie się na co najmniej 72 godziny sytuacji awaryjnej" - alarmuje Niinisto.

Żywność i woda, leki, latarka oraz radio zasilane bateriami powinny znaleźć się w każdym gospodarstwie domowym w Unii Europejskiej - czytamy w raporcie na temat gotowości cywilnej i wojskowej Europy, przygotowanym przez doradcę przewodniczącej KE. Były prezydent Finlandii Sauli Niinisto wezwał także państwa członkowskie, by przygotowały szczegółowe wytyczne dotyczące ewakuacji  czy dostępu do służb ratunkowych.

Sytuacje kryzysowe w Europie. "Unia Europejska musi być gotowa"

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-11-01/apeluja-do-europejczykow-powinniscie-byc-gotowi-na-pierwsze-72-godziny/

Opublikowano (edytowane)

Nie przypominam sobie, żeby Iran zaatakował USA. Oh no przecież, Żydki w regionie walą do wszystkich bez opakiętania, więc wujek Samuel musi pomóc.

Edytowane przez Winter
Opublikowano
2 godziny temu, Winter napisał(a):

Nie przypominam sobie, żeby Iran zaatakował USA. Oh no przecież, Żydki w regionie walą do wszystkich bez opakiętania, więc wujek Samuel musi pomóc.

Bez kitu, Izrael taki mądry bo ma "plecy" w postaci USA.

Bez nich by się tak nie napinali.

Opublikowano

Bez klasyka się nie obejdzie :D 

"Najbogatsi w swoim kraju: Polak, Niemiec i Amerykanin poszli do baru po nieudanych negocjacjach pokojowych w Tel Awiwie. Każdy zamówił sobie po czymś mocniejszym no i oczywiście doszło do nieuniknionych przechwałek. Polak mówi: stać mnie na to, żeby przejąć większość udziałów w Orlenie! Niemiec: to chuj, ja mogę kupić w całości Volkswagena i Siemensa. Amerykanin: Dajcie mi 5 minut, 3 telefony i mam na własność Microsoft i Apple.
Przysłuchujący się im od dłuższej chwili kelner Mojsze podszedł i skomentował:

- Nie nie, panowie, ja wam nic z tego nie odsprzedam."

• Haha 3
Opublikowano
W dniu 1.11.2024 o 01:13, Spychcio napisał(a):

Wojna Światowa to będzie jeszcze pół biedy... Apokalipsa nastąpi jak, ktoś będzie zdesperowany i odpali atomówki a za nim wszyscy inni.

Przy dużej ilości państw w globalnym konflikcie takie ryzyko wzrośnie wielokrotnie.

Jak walną atomówki to większość problemów przestanie mieć znaczenie ;)