Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Szkoda" gdyby przestali wydawać gry na pc, bo dlatego wolałem kupić lapka z rtx4060 żeby zagrać w te trzy exy a nie kupować ps5, ale tak się zbieram, że dotąd żadnego nie kupiłem :E. Gdyby miały znikać z dystrybucji...

Raz że brak czasu i nawet już chęci na "poważne" granie, dwa, że wydawać na cyfrowe coś co nie jest twoje. Płyta to chociaż płyta.

Opublikowano

Może sony widzi co dzieje się z rynkiem PC, obecnie to on zdycha coraz bardziej z roku na rok. Już teraz karty ze średniego segmentu nie są ot tak dla wszystkich, a zakup całego pieca to już potężny wydatek. Wyjdzie PS6 i odpowiednik blaszaka będzie poza horyzontem większości graczy a jednak tytuły będą wymagać swoje. Jesteśmy na razie na takim pograniczu, wszystko wskazuje że AI pozamiata trochę na rynku, rozwinie się granie w chmurze, sprzętowy wyścig zbrojeń PC stanie sie historią. 

Sony chcąc sprzedawać sprzęt nie ma w sumie wyjścia, musi przywiązać gry do urządzenia bo inaczej odpalicie sobie to w chmurze na tosterze. 

MS ożeni konsole z PC + Win 12 + chmura + AI 

• Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, sideband napisał(a):

O czym Ty do mnie rozmawiasz? 

Widać, nie masz własnego rozumu tylko wklejasz YT :hihot:

Wszyscy mówią o kryzysie, wszystkie media o tym piszą, tylko u Ciebie ma się dobrze. Ja się przynajmniej odniosłem, Ty natomiast kompletnie i w żaden sposób tego sensownie nie argumentujesz 😉.

Opublikowano

;)  

https://www.cdprojekt.com/pl/grupa-kapitalowa/otoczenie-rynkowe/

Zgodnie z szacunkami Newzoo1 wartość globalnego rynku gier w 2025 roku wyniosła 197 mld USD, co jest poziomem o 7,5% wyższym niż w 2024 r. W ubiegłym roku odnotowano największy wzrost w segmencie gier PC, który zwiększył swoją wartość o 10,4% r/r do 43 mld USD, segment konsolowy z kolei urósł o 4,2% r/r do poziomu 45 mld USD. W 2024 r. wzrosty odnotował również segment gier mobilnych, rosnąc o 7,7% r/r do 108 mld USD.

• Upvote 1
Opublikowano
21 minut temu, Phoenix. napisał(a):

;)  

https://www.cdprojekt.com/pl/grupa-kapitalowa/otoczenie-rynkowe/

Zgodnie z szacunkami Newzoo1 wartość globalnego rynku gier w 2025 roku wyniosła 197 mld USD, co jest poziomem o 7,5% wyższym niż w 2024 r. W ubiegłym roku odnotowano największy wzrost w segmencie gier PC, który zwiększył swoją wartość o 10,4% r/r do 43 mld USD, segment konsolowy z kolei urósł o 4,2% r/r do poziomu 45 mld USD. W 2024 r. wzrosty odnotował również segment gier mobilnych, rosnąc o 7,7% r/r do 108 mld USD.

Dwie różne kwestie: sprzedaż gier a globalne problemy branży z cenami i dostępnością + co chwilę zamykają się jakieś studia lub są sprzedawane innym. Gry mogą się mieć nadal dobrze nawet jak sprzęt "zniknie" i przejdziemy na streaming.

3 godziny temu, Totek napisał(a):

Może sony widzi co dzieje się z rynkiem PC, obecnie to on zdycha coraz bardziej z roku na rok. Już teraz karty ze średniego segmentu nie są ot tak dla wszystkich, a zakup całego pieca to już potężny wydatek. Wyjdzie PS6 i odpowiednik blaszaka będzie poza horyzontem większości graczy a jednak tytuły będą wymagać swoje. Jesteśmy na razie na takim pograniczu, wszystko wskazuje że AI pozamiata trochę na rynku, rozwinie się granie w chmurze, sprzętowy wyścig zbrojeń PC stanie sie historią. 

Sony chcąc sprzedawać sprzęt nie ma w sumie wyjścia, musi przywiązać gry do urządzenia bo inaczej odpalicie sobie to w chmurze na tosterze. 

MS ożeni konsole z PC + Win 12 + chmura + AI 

Jest tu sporo racji