AMD ZEN 3 (SERIA RYZEN 5xxx / SOCKET AM4) - wątek zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Nexy666 · Opublikowano
No jest dobrze, na poprzednim routerze miałem o tej godzinie zazwyczaj 20-40 Mb/s download i z 5-10 Mb/s upload. -
Przez Kadajo · Opublikowano
Podobno Nvidia miała zabezpieczone ilości pamięci to co tam teraz ceny podnoszą cwaniacy Mafia graficzno pamięciowa. -
Przez Nieuchwytny · Opublikowano
Tak, choć nie jest to porównanie jeden do jednego, a jedynie moja subiektywna ocena – nie mam sonometru, a w pomiary telefonem się nie bawiłem. Ogólne odczucie jest takie, że Pulse ma lepszą kulturę pracy, wentylatory pomimo lekko wyższych obrotów wydają mniej donośny dźwięk a w Hellhoundzie żeby uzyskać niższe temperatury (GPU/HS), trzeba nadgonić obrotami, a w wtedy pojawiają się dziwne drgania, które prawdopodobnie pokrywają się z częstotliwością drgań własnych obudowy lub innego wentylatora, co wywołuje dziwny rezonans. Niby wystarczy przyłożyć rękę do obudowy, aby problem ustąpił, ale jednak jest - nie zaobserwowałem nic takiego w Pulse. Podejrzewam, że może to być spowodowane dodatkowym usztywnieniem, które Sapphire dodaje w zestawie. @miro, @Krzysiak zbliżyłem power limit, aby uzyskać zbliżony pobór prądu. Poniżej wrzucam szybkie porównanie wyników z 3DMark Steel Nomad oraz Battlefield 6 (niestety nie na wszystkich parametrach oznaczyłem wartości maksymalne). Pulse zrobił na mnie dobre wrażenie – kusi dodatkowym rokiem gwarancji i oferuje tylko nieznacznie niższą wydajność. Jedyne, co budzi mój niepokój, to wyższe temperatury pamięci. -
Przez Send1N · Opublikowano
Masz jeszcze argus monitor jako alternatywę dla fan control'a sam go używam od lat bo lubie mieć zrobione dwa profile na sztywno 1 do idle gdzie wszystkie wentylatory są całkowicie wyłączone w obudowie tylko w zasilaczu kręci się na 500rpm i dwa slimy na chłodnicy na 500rpm a przed graniem odpalam profil nr2 i mam stałe obroty takie jakie sobie ustawiłem dla każdego wentylatora włącznie z tym w zasilaczu bo z zasilacza też mam wypuszczony kabelek z wentylatora i podpięty pod mobo między profilami przełączam się kombinacją klawiszy ctrl +f11 lub ctrl + f12 argus jest płatny (kwestia groszowa że tak powiem) ale ja używam scrackowanego -
Przez GordonLameman · Opublikowano
A do tego są mocno awaryjne.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi