ODIN85 3 501 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Opublikowano 27 Grudnia 2024 2 godziny temu, Necronom napisał(a): @caleb59 Odinstalowałem grę, usunąłem wszystkie pliki, zainstalowałem na nowo i nie mogę tej gry zmusić do crasha, odpaliła bez problemu Windows 10. Pewnie bez hdru.
caleb59 1 621 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia (edytowane) Aby na 100% pojawił się crash jak się okazuje trzeba mieć też wyczyszczone cache shaderów sterowników graficznych, czyli np. użyć DDU celem aktualizacji do nowszej wersji na czysto. Edytowane 8 Stycznia przez caleb59
Necronom 431 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia To może sporządź jakiś guide co zrobić jak sypie itp. Nie żeby coś, ale cały wątek to dyskusje o crashach z nielicznymi przebłyskami rozmów o samej grze 😉
caleb59 1 621 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Nie moja wina, że te cymbały w 1.06 zepsuli grę wielu osobom. Ja tylko podsuwam to co udało mi się rozkminić lub potwierdzić w necie dzięki pomocy innych osób dotkniętych tym problemem. Grę już dawno temu ukończyłem i jak już zacznie się odpalać poprawnie tak odpala się poprawnie do samego końca, jedynie z wyłączaniem są raz na jakiś czas cyrki, poza tym w trakcie właściwej gry i spacerowania po Silent Hill nie miałem nigdy żadnych niestabilności.
brainq 47 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia U mnie nie odpalala gra i byl czarny ekran więc szukając po forach wyalilem save z appdata problem się rozwiązał. Ale dobrze że to był save do czegoś innego zamiast przejścia uff.
Necronom 431 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Kto wie, kto wie. Czyżby remake SH3 w powijakach? Chociaż jedynka konieczna w tym przypadku to trochę dziwne.
caleb59 1 621 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia A tymczasem paradoksalnie jest szansa na jeszcze jednego pacza od tych ćwoków. Tylko i wyłącznie dzięki Nvidii i zapowiedzianemu DLSS 4, który jak się okazuje ma być dodany do Silent Hill 2 Remake. 1
bleidd 477 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Pograłem z 3h i klimacik jest boski (nie grałem w oryginał), dźwięki, kolorystyka, design potworów naprawdę tak powinien wyglądać horror. Wszystko jest tak gęste i sugestywne, że budzi grozę od samego faktu przebywania w tym miasteczku. Ale od strony technologicznej Już dawno nie grałem w grę, w której masz ciągle poczucie, że to działa na słowo honoru. Ciągłe ścinki, lagi, stutter. Ciągle mam wrażenie, że ta gra jest na skraju działania i za moment wywali do pulpitu ale o dziwo akurat stabilnie działa Do tego straszna drętwota w poruszaniu się postaci i walki, nawet namierzanie obiektów, z którymi można wejść w interakcje jest krzywe. Nieraz trzeba podejść do obiektu pod odpowiednim kątem bo inaczej nie da się go załączyć. No szkoda, że taki remake dostało tak słabe studio. 1
Necronom 431 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Trochę to sprzeczne co napisałeś 😉 Z jednej strony piszesz świetny horror a pod koniec, że szkoda że to studio dostało ten remake. Obawiam się, że inne studio nawet jeżeli by zrobiło lepszą optymalizację( chociaż mam co do tego obawy, patrząc na to, że każda chyba gra na tym silniku działa kapryśnie)to by zatracili "ducha" SH. I jeżeli coś robią w kwestii SH3 to czekam z niecierpliwością.
bleidd 477 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Tyle, że ta świetność w dużej mierze wynika po prostu z tego, że to Silent Hill 2 a nie oryginalny koncept Bloobersów. Design potworów, miasteczko, zagadki, klimat, historia to po prostu przeniesienie tego co było w oryginale do współczesnych realiów. Z tego co oglądałem Grysława ogrywającego oryginał to wszystko jest dość wiernie przeniesione z oryginału. Za to ten gameplay mnie na tyle odrzuca, że pomimo że to świetny horror to nie chce mi się za bardzo wracać do gry. Więc zasadniczo to chwalę tu Silent Hill 2 a nie remake. No jest oczywiście obawa, że inne studio nie dźwignęło by w tak dobry sposób odtworzenia klimatu oryginału.
eciepecie 91 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia No kurcze , jakby oglądał film o grze albo odwrotnie
tgolik 545 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia Widać, że jest potencjał w technologii. Trzeba jeszcze ludzi, którzy kreatywnie, profesjonlnie wykorzystali te możliwości. Oczywiście z poszanowaniem praw wszystkich zaangażowanych osób. Np. SI wykorzystało mix Toma Hanksa z DiCaprio i Alem Pacino, więc wszyscy są współautorami i dostają gaże o ile wcześniej pozwolili na wykorzystanie swoich wizerunków i cech psychomotorycznych. 1
azgan 1 126 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia https://www.eurogamer.pl/silent-hill-2-remake-radzi-sobie-swietnie-podano-nowe-wyniki-sprzedazy 👍 1
caleb59 1 621 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Ta banda programistycznych śmieci dalej potyka się o własne nogi, dziś wyszła aktualizacja 1.07 i nadal są problemy z uruchamianiem gry, tutaj przykład: 1
eciepecie 91 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Hehe, że też na taką sztukę nie poleciał nasz główny bohater. Miał parę okazji ale wytrwale szukał żony. Pomimo kuszenia szedł w zaparte 😁
Necronom 431 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Finalnie poleciał, ale zależy czy mu pomogłeś
Necronom 431 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Materiał ogólnie w porządku, ale to kolejna osoba co próbuje oderwać tę część od serii i gloryfikować. A SH2 czy się tego chce czy nie ma jasne powiązania z innymi częściami i jest z nimi spójny. Historia miasta i więzienia Toluca; historyczny wygląd Piramidogłowego to nic innego jak echo dawnych fanatyków egzekutorów, czy jedno z zakończeń, gdy James chce dokonać Spoiler rytuału wskrzeszenia
Necronom 431 Opublikowano 25 Lutego Opublikowano 25 Lutego https://blooberteam.prowly.com/383560-bloober-team-and-konami-continue-their-collaboration Bloober kontynuuje współpracę z Konami, ale czy to będzie dalszy rozwój Silent Hill to tajemnica. Wiadomo że nad tytułem należącym do Konami. 1 1 1
caleb59 1 621 Opublikowano 26 Lutego Opublikowano 26 Lutego Z perspektywy "jakości" portu PC mam do powiedzenia tylko tyle... 1 1
Rekomendowane odpowiedzi