Paw79 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s (edytowany) Ze względu na swoją specyfikę- temat dla posiadaczy procesorów AMD wszelkich generacji z literką G na końcu (2400G/3400G/4600G/5600G/8600G, itp.), czyli takich, które kupuje się głównie z myślą o używaniu zintegrowanego układu graficznego (iGPU). Choć oczywiście pytania i dywagacje na temat wydajności ściśle procesorowych są również jak najbardziej wskazane. Dla potomności- wrzucam wyniki z mojego starego Ryzena 5 5600G z integrą po OC (iGPU 2400MHz + RAM 4466MHz): Na co dzień ten 5600G chodził z zegarem 4600Mhz/1.29V, RAM'em na 4400MHz i w połączeniu z RTX3070Ti. Bardzo lubiłem ten procesor. Był u mnie dwa lata i radził sobie bardzo dobrze. Dopiero trzy miesiące temu przesiadłem się na 5700X3D i to głównie ze względu na dobre promocje u chińczyków, a nie na brak mocy 5600G (celuję w skromne 60fps, do czego przeważnie wystarczał). Gdyby nie to, to pewnie jeszcze przynajmniej rok by u mnie popracował. PS. Przydatny link z przykładowymi nastawami RAM dla AMD Cezanne, jak również innych procesorów Zen. Edytowano %s o %s przez Paw79 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robbo2k Napisano 13 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 13 godzin temu Dziekuje dobranoc pozamiatane. 128GB RAM usadzone na procesorze do tego 40CU RDNA 3.5 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się