Skocz do zawartości

Sztuczna inteligencja AI - (OpenAI, ChatGPT, Midjourney, DALL-E) - Temat ogólny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kurde, Musk miał w Groku pół roku temu 150tys. teraz sporo więcej a niedługo chce mieć niemal milion...

układów od Nvidii (czy raczej zestawów układów)

I albo to przez to, albo wprowadzili zmiany po tej ogólnoświatowej fali newsów z oburzeniem, że ludzie zmieniają laskom ubranie na skąpe albo wcale - może 3/4 ruchu odpadła jak to zblokowali. 

Nie wiem czemu, ale wiem jedno:

ja pierdzielę! Teraz to chodzi JESZCZE szybciej. 

Tym razem co jakiś czas generuje dwa na raz (durne to, ze nie ma opcji "nie wiem, nie chcę wybierać, bo nie wiem który lepszy" ani "ten z lewej lepszy, ale pozwól mi zapisać plik video tego z prawej") co daje wtedy czas generowania per video na poziomie dosłownie kilku sekund. :pozdro:

Nawet więcej! - jak wcześniej często wlatywało slow motion, tak teraz ani razu. Zgaduję, że to jest gdy jest obciążenie, wtedy zamiast 5-6s, generował 2s, po czym dawał interpolację klatek, dla odciążenia serwerów. 

Nawet efekty teleportacji i magii robi całkiem nieźle. 

Już ciężko uwierzyć co się tu dostaje za darmola, a jak dadzą darmowym nie 5-6s a 10s, to OpenAI i Sora będą musiały się zacząć obawiać, mimo ogromnej przewagi. W ciągu półtora roku ma być prawie 5x więcej mocy obliczeniowej dla Groka, licząc od połowy 2025. Ciekawe czy i jak mocno Grok zbliży się do Sory 2. Jak się zlbiży i dadzą 10s w darmowej wersji to będzie wstrząs i cios, który na pewno konkurencję zaboli.

Musk ma co przepalać (kasa) :E

PS. I owszem, zbanowali jedno z trzech moich kont. 

Wypróbowałem drugie, stare. Działa nadal. Fejkowy email,dosłownie minuta i można generować ze 20-50 filmików z tempem generowania na poziomie czasem nawet tylko kilkunastu sekund.

Idźcie i jedzcie z tego wszyscy - skoro już mamy zaduszany rynek PC gaming, chore ceny RAMu i zaraz kart i SSD, to odbierzmy chociaż rekompensatę w postaci dojenia generatorów głupich filmików za darmo od Muska :D

Edytowane przez VRman