LeBomB Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Nie widzę wątku zbiorczego dotyczącego dyskusji na temat widnowsa 11 i jego aktualizacji, więc dodaję jako kontynuacja wątku z PCLab 😉 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzerwonyJohn Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Na razie aktualizacja 24H2 została wycofana, ze względu na problemy z nową platformą Intela i inne problemy. Na razie nie wiadomo kiedy będzie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leven Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s No proszę, a u mnie po aktualce (KB5044384) szybciej uruchamia się system (dobre 4-5 sekund) pasek zadań działa jak należy, można wejść w start bez problemów, opcja oczyszczania WU działa w końcu i nawet działa paint i notatnik Same superlatywy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caleb59 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Również nie zauważam u siebie nowych problemów, stare załatali, usługa gameinput wyłączona więc explorer nie sypie się już przy wyłączaniu/restarcie systemu z podłączonym padem od xboxa. Jedyne co pozostaje w "normie" to sklep MS i co jakiś czas bugujące się aktualizacje niektórych aplikacji ale tak było od zawsze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTXnietylko4060tiUSER Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Warto juz przejsc z 10? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reddzik Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Jeśli pytasz o samo działanie to tak, ja nie doświadczam jakiś problemów, ostatnio to miewam błąd z explorerem.exe przy zamykaniu kompa, nawet gdy wyłączyłem usługę gameinput- zresztą nie wiedzieć czemu mam ich dwie. Samo działanie gier, użytkowanie komputera przechodzi sprawnie, jak z wydajnością? To nie wiem, ale pewnie tu trzeba poszukać w necie jakiś testów. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeBomB Napisano %s o %s Autor Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Jak masz możliwość to warto. Chyba że korzystasz z komputera patrząc na wszelkie liczniki opóźnień, fpsów itd. i każde wahnięcie Ci przeszkadza, wtedy odpowiedź brzmi "to zależy" 🙂 a zależy w co grasz czy z czego korzystasz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tombycz Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 56 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał: Warto juz przejsc z 10? No pewnie że warto po aktualizacji wszystko działa sprawniej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caleb59 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 45 minut temu, Reddzik napisał: ...ostatnio to miewam błąd z explorerem.exe przy zamykaniu kompa, nawet gdy wyłączyłem usługę gameinput- zresztą nie wiedzieć czemu mam ich dwie. A to ciekawe, ja to miałem bardzo rzadko, odkąd wyłączyłem usługę to mam wrażenie, że pomogło na amen ale czytając Twojego posta zacząłem znowu powątpiewać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndrzejTrg Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Na to nie ma reguły, kiedyś już sprawdzałem czy po wyłączeniu pada i odczekaniu było bez błędu, było do czasu. Teraz nawet jak wyłączę pada i od razu kompa czasem błędu nie ma... a czasem jest. Trzeba się przyzwyczaić 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Isharoth Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Tak informacyjnie, jeśli ktoś chce wyłączyć usługę Recall na 24H2, to wrzucam komendę. Trzeba ją odpalić w Powershellu. Dism /Online /Disable-Feature /Featurename:Recall 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caleb59 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Recall nie działa (nie ma jej domyślnie włączonej) jeśli ktoś korzysta z konta lokalnego bez logowania się do Microsoftu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Isharoth Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Mam konto lokalne, ale jestem zalogowany na konto Microsoft w aplikacjach np. Microsoft Store. U mnie niestety był domyślnie włączony. System instalowałem z obejściem tego wymuszenia do logowania się na konto Microsoftowe. ( OOBE\BYPASSNRO ). Możliwe że to zalogowanie się w apkach spowodowało że po aktualizacji do 24H2 Recall się włączył. I tak, wiem że Recall normalnie nie będzie działał na moim CPU. Ale jakoś bezpieczniej się czuję jak jest wyłączony, tym bardziej jeśli M$ z jakiegoś powodu uznał że musi on być domyślnie włączony na każdym kompie (wbrew temu co oficjalnie twierdzili). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabaru128 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 1 godzinę temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał: Warto juz przejsc z 10? Ja tam na razie nie widzę sensu. Brat sobie kupił ostatnio laptopa i był na tym już w grany W11. Przetestowałem go przez parę dni i niby działa całkiem nieźle ale puki działa W10 i wszystko inne na nim to nie ma zamiaru się przesiadać na ten system. Po prostu nie widzę żadnego powodu żeby zmieniać W10 na W11. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daerragh Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Mam Win 11 od premiery. Co tu duzo mowic, po prostu dziala tak samo jak Win 10. Teraz siedze na swiezym 24H2 - wszystko w porzadku. Na plus, to lubie niektore nowe funkcje W11 i korzystam z nich. Wydajnosc taka sama jak 10. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caleb59 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Po tylu latach od premiery można śmiało przechodzić, tym bardziej jeśli ktoś ma w miarę nowy i mocny PC. Niestety trzeba brać pod uwagę fakt, że Microsoft wydał go jako usługę co wiąże się z ciągłymi aktualizacjami i zmianami w locie, które mogą powodować dziwne problemy w zależności od konfiguracji sprzętowej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAKU Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Ja siedze na win 11 LTSC i jest git, ot win 10 z nowym skinem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeBomB Napisano %s o %s Autor Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Pisałem wiadomość do wowo0689 czy zamierza przenieść tutaj swój wątek ze skryptem czyszczącym win10/11 bo to też niezłe narzędzie było dla osób, które chcą powyłączać i okroić system. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tombycz Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Siedzę od bardzo długiego czasu na 24H2 i to jest najlepiej wydany system na świecie nigdy nie miałem bluescreena zero problemów gry śmigają bez straty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kelam Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Ha tfuu na w11. Ale podpinam :p Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galakty Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu Ja przeszedłem ze względu na wsparcie HDR i wszystko działa, menu można stare przywrócić jak ktoś potrzebuje. A że trochę mniej FPS... jak się ma dużo to nie szkodzi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leven Napisano 14 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 14 godzin temu Jak na razie system śmiga jak ta lala. Aż dziwne, że po takiej malutkiej łatce jest tak widoczny pozytywny efekt. Nawet się mocno zastanawiam, czy nie wyłączyć w usługach WU, bo jak wiemy, każda nowa aktualizacja tylko miesza i psuje system. No nie wiem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tombycz Napisano 12 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 12 godzin temu Mała uwaga dla tych, którzy często uruchamiają Menedżera zadań w systemie Windows 11 24H2. Wraz z opcjonalną aktualizacją KB5044384 do Menedżera zadań wkradł się mały błąd wizualny, który Microsoft chce naprawić w następnej aktualizacji. Jeśli masz otwartą kartę Procesy w Menedżerze zadań i jest tam ustawiony widok Grupuj według typu, co jest standardem, obok aplikacji, a także procesów w tle, wyświetlana jest (0), chociaż aplikacje są tam zawarte. Jeśli przełączysz widok między procesami a szczegółami, zauważysz, że prawidłowa liczba procesów jest wyświetlana przez pół sekundy, zanim skoczy do zera (0). Nie jest to poważny błąd, ale może być mylący. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tombycz Napisano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Pamiętasz Windows Recall, flagową funkcję Copilot+ na PC, która miała zostać uruchomiona w czerwcu tego roku? W związku z kontrowersjami związanymi z kwestiami prywatności, Microsoft po raz kolejny wycofuje Recall. Tym razem planuje wysłać tę funkcję do publicznych testów w grudniu 2024 roku. W oświadczeniu dla The Verge Brandon LeBlanc z Microsoftu potwierdził, że Recall potrzebuje więcej czasu, ponieważ Microsoft potrzebuje więcej czasu na "udoskonalenie doświadczenia". Cytat Dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić bezpieczne i godne zaufania doświadczenie z wycofaniem. Aby mieć pewność, że dostarczymy te ważne aktualizacje, poświęcamy dodatkowy czas na dopracowanie środowiska przed zapoznaniem się z nim w niejawnych testerach systemu Windows. Pierwotnie planowany na październik, Recall będzie teraz dostępny w wersji zapoznawczej u niejawnych testerów systemu Windows na komputerach Copilot Plus w grudniu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się