Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

jak dobrze kojarzę to w Niemczech była afera co chyba Polka też zabiła podczas "wyścigu" i dostała dożywocie :) u Nas do 10 lat... to jest śmiech na sali. Jeszcze dozór, zamiast 3 miesięcy. Ehhh wiem wiem jakie mamy prawo, ale po prostu ręce opadają.

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano (edytowane)

Wina kierowcy taksówki nie podlega dyskusji. Z drugiej strony właśnie podali, że liczniki Audi zatrzymał się na 185km/h. Gdyby jechał 70 czyli tyle ile tam można było pewnie by żyli.

https://tvn24.pl/tvnwarszawa/okolice/tragiczny-wypadek-pod-warszawa-dwie-osoby-nie-zyja-jedna-walczy-o-zycie-policja-zatrzymala-kierowce-taksowki-st9084091

https://tvn24.pl/tvnwarszawa/okolice/zielonka-nowe-ustalenia-po-tragicznym-wypadku-pod-warszawa-st9086385

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Wina kierowcy taksówki nie podlega dyskusji. Z drugiej strony właśnie podali, że liczniki Audi zatrzymał się na 185km/h. Gdyby jechał 70 czyli tyle ile tam można było pewnie by żyli.

Co jednocześnie nie zmienia faktu, że wina jest w 100% po stronie taxi. Wina audi to taka, że się zabili a nie rozbili.

No i taksówkarz to turas. Dla tych wszystkich bolciarzy ale też zwykłych kierowców z ukrainy, Turcji czy innego batustanu powinny być wymagane polskie prawa jazdy. Jesteś z UE? OK. Jesteś z kraju trzeciego? Dofinansuj polski budżet i udowodnij, że nie stwarzasz zagrożenia. Brak polskiego prawa jazdy mimo to*? Wysoki mandat przy kontroli a w przypadku wypadku konfiskata auta. 

* - Oczywiście w przypadku gdy mieszka w PL, a nie jest na wizie turystycznej np. 2 tyg.

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
6 minut temu, Fatality napisał(a):

Co jednocześnie nie zmienia faktu, że wina jest w 100% po stronie taxi. Wina audi to taka, że się zabili a nie rozbili.

No cóż, powinniśmy się 'cieszyć', bo będzie 2 mniej piratów na drogach ¯\_(ツ)_/¯ 

Jakoś nie mogę wykrzesać w sobie empatii do ludzi, co ponad dwukrotnie przekraczają prędkość. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

Wina kierowcy taksówki nie podlega dyskusji. Z drugiej strony właśnie podali, że liczniki Audi zatrzymał się na 185km/h.

22 minuty temu, huudyy napisał(a):

No cóż, powinniśmy się 'cieszyć', bo będzie 2 mniej piratów na drogach ¯\_(ツ)_/¯ 

Jakoś nie mogę wykrzesać w sobie empatii do ludzi, co ponad dwukrotnie przekraczają prędkość. 

I trudno się z tym nie zgodzić.
Chłopcy zginęli - dramat i nie ma dyskusji.
Z drugiej strony, jak nasze postrzeganie (jak ich licznik) "zamknęło się migawką" kolizji, tak naprawdę, za 500m, to ONI SAMI mogli być przyczyną tragedii innego - prawilnego.
Nie sposób ganić, ale i żałować trudno. Przekraczając prędkość tak drastycznie "sami prosimy" o tregedię. Kwestia "dogodnego" czasu i miejsca.

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano
9 minut temu, huudyy napisał(a):

Również podpisuję się rękami i nogami pod tym.

Szczęście w nieszczęściu, że w tym wypadku nie uczestniczył nikt „niewinny”.

Opublikowano

Energetyki, vapy, nielegalne specyfiki i całkiem możliwe że gry gdzie przejeżdżasz zakręt 90 stopniowy przy 150km/h 🙂

Te kryminalki to jest w ogóle legit strona? Bo to na jakiego pudelka wygląda, a kiedyś trafiłem tam na news że gościa za kiełki zamknęli i omijam szerokim łukiem, już o reklamach co 3 zdania nie wspominam 🙂 nie żebym się czepiał, ale ta strona mi :kupa: śmierdzi.

Opublikowano
36 minut temu, Fatality napisał(a):

że wina jest w 100% po stronie taxi

Niekoniecznie. Turkowi nie przepuszczą, bo skręcał ze złego pasa, ale w przypadku rażącego przekroczenia prędkości (uniemożliwiającego prawidłową ocenę odległości czy w ogóle zobaczenie nadjeżdżającego samochodu) może być orzeczona współwina.

Opublikowano

Nie. Zawsze tak było.
Myślę, że to kwestia czasów i dostępów do mediów.
Każdy ma fon, każdy może fotę na tvn24 wysłać skądkolwiek, redagowanie newsa to 60 sek, wiec tego "więcej widać", niż 20 lat temu.
Podobnie z psami i pogryzieniami. Myślicie, że kiedyś psy gryzły mniej na wiochach? Nie. Po prostu, nikt o tym nie słyszał.

Dziś każdy przypadek trafia na nagłówek "click" IMO.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, some1 napisał(a):

Niekoniecznie. Turkowi nie przepuszczą, bo skręcał ze złego pasa, ale w przypadku rażącego przekroczenia prędkości (uniemożliwiającego prawidłową ocenę odległości czy w ogóle zobaczenie nadjeżdżającego samochodu) może być orzeczona współwina.

Współwinny już zimny ;) Nie chodziło mi o prawne rozstrzygnięcie tylko kto rzeczywiście doprowadził do takiego wypadku. To jest karygodne i za takie zawracanie powinno być zabierane prawo jazdy. To jak celowe wjechanie pod prąd.

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
Teraz, Fatality napisał(a):

Nie chodziło mi o prawne rozstrzygnięcie tylko kto rzeczywiście doprowadził do takiego wypadku.

Kto rzeczywiście doprowadził do takiego wypadku ustali właśnie prawne rozstrzygnięcie. 

To, że tobie się wydaje że już wiesz czyja wina jest na 100%, jest mało istotne ;)

Opublikowano
36 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Jakby ja coś takiego zrobił, to by mi ojciec nogi z dupy powyrywał :E a z mieszkania bym nie wyszedł przed trzydziestką. 

Opublikowano (edytowane)

@huudyy gdyby Ci te nogi powyrywał to byś już nigdy nie wyszedł ;) Co nie zmienia faktu, że kara była by słuszna :)

Ja nie mam pojęcia co by było :E ale powiem tyle, że na tak durny pomysł raczej bym nie wpadł jak "pożyczyć" auto od rodziców.

Edytowane przez Klakier1984