Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Qrdello

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, LYCONE napisał(a):

Jak mam 85" TV z jasnością o połowę wyższą niż OLED to też jestem entuzjastą? 

jaka jasność jaki tv ? jaki kontrast ? Testował ktoś tego ALANA 2 jak to wygląda w tym trybie RT 30 fps jakość obrazu jest zadowalająca, jest ostrzej niż na OG ps5 ? Jak ze stabilnością obrazu?

52 minuty temu, Qrdello napisał(a):

Na gorąco:

Konsola sprawia wizualnie znacznie lepsze wrażenie niż FAT, lepsze też niż SLIM.

Pierwsze odpalenie bez zastrzeżeń, update 1,3gb do pobrania, restartuje konsolę jak zwykle. 

Nie importowałem danych z FATa, bo mam mieć za chwilę kupca, z neta 1GB i tak sie to w miarę sprawnie pobiera.

Kontroler po kilku rewizjach wydaje się solidniejszy niż fabryczne i oryginalne pady (jeden z moich 3 to oryginał, 4 lata - zero dryfów).

W spoczynku poziom głośności konsoli porównywalny z FATem, czyli praktycznie głośność ambient pomieszczenia.

Podczas gry jest o stopień głośniejsza niż FAT po wymianie wentylatora, ale to wciąż akceptowalny dla mnie poziom. Słychać cewki w moim egzemplarzu.

A teraz parę fotek i zdjęcie ekranu w AW2 tryb perf, jak będę miał więcej czasu dorzucę filmy i screeny lepszej rozdzielczości.

20241107_143059.jpg

20241107_143312.jpg

20241107_143316.jpg

20241107_144125.jpg

20241107_153136.jpg

Jakosc jak na Ps3 w 720P Heavy rain wyglądał lepiej hah (żarcik niekorzystny screen

image.thumb.png.0cbbcd85ada6491c7e206d28c9202e39.png

image.thumb.png.47278367cf3b86004190f7981208db06.png

Chyba jednak się przejdę do tego sklepu

Edytowane przez SethJames

19 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Ktoś przenosił z zwykłej dane? Bo włączyłem, miało przenieść 300giga - 40 min, wracam za 5 min a konsola na głównym ekranie i nic nie pokazuje żeby robiła w tle 

Tak, ja. niecała godzinka koło 200Gb. Na początku wyszukiwanie dawcy, naciśnięcie na nim power 1 sekunda. W pierwszej kolejności leci sam profil, Pro się zrestartowała i można było normalnie kożystać, natomiast fat cały czas w trybie przenoszenia. Podejrzeć można postęp kopiowania tam gdzie normalnie zasysa aktualizacje. Proces się kończy jak się dawca wyłączy.

Edytowane przez Tomek1623

Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Nie bo lcd jest dużo tańsze;)

Jaki dokładnie model bo 83" C był za ~10k do wyrwania... Zobacz ile kosztują topowe Mini LED. 

37 minut temu, SethJames napisał(a):

jaka jasność jaki tv ? jaki kontrast ? Testował ktoś tego ALANA 2 jak to wygląda w tym trybie RT 30 fps jakość obrazu jest zadowalająca, jest ostrzej niż na OG ps5 ? Jak ze stabilnością obrazu?

Jakosc jak na Ps3 w 720P Heavy rain wyglądał lepiej hah (żarcik niekorzystny screen

image.thumb.png.0cbbcd85ada6491c7e206d28c9202e39.png

image.thumb.png.47278367cf3b86004190f7981208db06.png

Chyba jednak się przejdę do tego sklepu

To modelu 65", możliwe, że model 85" świeci mocniej. Nie chce mi się szukać. QN90B, mam też C i 48" OLED jako monitor w biurze. 

Screenshot_20241107_181857_Chrome.png

20230720_223116.jpg

14 minut temu, Tomek1623 napisał(a):

Tak, ja. niecała godzinka koło 200Gb. Na początku wyszukiwanie dawcy, naciśnięcie na nim power 1 sekunda. W pierwszej kolejności leci sam profil, Pro się zrestartowała i można było normalnie kożystać, natomiast fat cały czas w trybie przenoszenia. Podejrzeć można postęp kopiowania tam gdzie normalnie zasysa aktualizacje. Proces się kończy jak się dawca wyłączy.

Dzieki, w  tym właśnie momencie dostałem info na tel, że się wszystko przeniosło 

49 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Ktoś przenosił z zwykłej dane? Bo włączyłem, miało przenieść 300giga - 40 min, wracam za 5 min a konsola na głównym ekranie i nic nie pokazuje żeby robiła w tle 

jak to się robi, jest jakaś opcja w opcjach plejki plus musza być podłączone do tej samej sieci wifi?

58 minut temu, Kowal_ napisał(a):

Ja moją też odebrałem. Jeszcze w pudełku. Ale teraz kawa, urodzinowy tort i potem się zabieram za rozpakowanie ;)

Napisz wrażenia jak przetestujesz jakieś gierki z tym całym pssr. 

Edytowane przez SethJames

3 minuty temu, SethJames napisał(a):

jak to się robi, jest jakaś opcja w opcjach plejki plus musza być podłączone do tej samej sieci wifi?

Napisz wrażenia jak przetestujesz jakieś gierki z tym całym pssr. 

Jak inicjalizujesz nowa to jest taka opcja, wifi/kabel s tej samej sieci muszą być

Bo prawda taka, że każdy tu na coś marudzi w związku z prosiakiem a i tak 90% marudzących kupi prędzej czy później :E bo o czym będą teraz pisać na co psioczyć jak sami nie doświadczą :D 

ja faktycznie potwierdzić mogę jedną rzecz - PSSR jest lekko za mocno przeostrzone, szczególnie w TLOU2.