Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wielu się przepycha o sprzęt a zapomina o najważniejszym... o wyświetlaczu. Ile jest osób co ma mocnego PC i monitor za 1000zł lub PS5 PRO i słaby TV.

Polecam inwestować w dobry wyświetlacz, np. monitor/TV OLED to potrafi zrobić dużo większą różnice w odbiorze gry:))

• Like 4
  • Upvote 3
Opublikowano
2 godziny temu, Qrdello napisał(a):

@kanon7 Kontekt, miszczu, kontekst jest wszystkim :D ja wiem, że narracja po stronie hejterów musi się zgadzać, to się łowi - ale w Waszych wypadkach i Waszych tworów typu: totalnie rozmyte to już jest lvl nie do osiągnięcia nawet dla mnie :> 

Także ja sobie odpuszczę, pogram w te pikselozy rozmyte a Wy marudźcie dalej na temat kasy kasy kasy i mydła mydła mydła :E z YT.

Jak cię złapią za rękę, to mów że to nie twoja ręka :E 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, kanon7 napisał(a):

Jak cię złapią za rękę, to mów że to nie twoja ręka :E 

No jakbyś wyjął głowę z rzyci i poczytał całość a nie wybiórczo sobie cytował to co pasuje do narracji, to inaczej byś śpiewał. A tak, można sobie połechtać? Można :) 

Czy Wam ktoś broni kupić sobie takiego prosiaka i samemu potestować i wtedy mieć własne doświadczenie, a nie powielać bzdury z sieci? Nie. Ale jednak powielacie, bo się karuzela kręci.

Ten sam mechanizm co w jakimkolwiek temacie a propos jakiegokolwiek sprzętu. Najwięcej do powiedzenia mają youtubowi testerzy, pociskacze, osoby które z danym sprzętem nawet na wystawie się nie minęli. Niezależnie czy dyskusja dotyczy procesorów, kart graficznych czy obudów - hejt musi być :E 

Tak jak pisałem wyżej, uprawiacie czepianie się i porównywanie kiedy Wam pasuje - ale jak ktoś ma czelność podać kontrargument to już jest zły i niedobry i fanboj - generalnie moje ulubione słowo biorąc na poprawkę, że miałem w ostatnich 2 latach chyba każdy sprzęt do grania możliwy w rękach :E w tym 2 pecety i laptopa i SD, Switcha, z 3 różne xboxy :E 

Opublikowano
5 minut temu, Spychcio napisał(a):

Przypominam, że Alan Wake 2 w 4K z PT na RTX4090 działa w 24fps'ach:toast: 

Ale zawsze można grać w oszukanym 4K* skalowanym z 1440p z DLSS 3 do tego generator fejkowych klateczek* i będzie działać lepiej :E😉. Piękne czasy 🤭.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie no jak, grają w 4K przecież :D dlss to take cudo, że mucha nie siada. Nawet to skalowanie do 4k to nic nie widać, obraz ostrzejszy niż natywny :E ważne, że to nVidia wydała - soft bez skazy, bez błędów, bez artefaktów, mydła etc etc etc. Ośmielasz się to kwestionować? :D a generatora klatek? jezus naszych czasów. Przecież 150 fps generuje :E 

Taki tam pierwszy lepszy z binga: >>>KLIK<<< jezus na glinianych nogach, w niemal 2 lata po implementacji :E to w temacie jojczenia że pssr gniot i bida :E jakby te same problemy od rozdziałów wymienione

SONY w tej materii popełniło tylko jeden, aczkolwiek spory błąd: nie wymaga od wydawanych patchy akredytacji czy faktycznie efekt końcowy jest in plus. A w każdym razie nie od studiów 3rd party. I efekty tego to właśnie SH2, to właśnie AW2 czy Survivor :E . Tam ktoś też ostro musi chlać ostatnio, bo f@ck up za f@ckupem.

Specjalnie dla Ciebie @kanon7, żebyś mógł nasycić wewnętrznego trolla - nagrałem mydło i skompresowane wysłałem na YT:

Indżoj:

https://youtu.be/7uP9tX6zbok

Edytowane przez Qrdello
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Qrdello napisał(a):

Tak samo głupie jest bronienie, nie wiem, kart 2-3x droższych niż powinne być, kulawego wsparcia dla FG, małej ilości VRAM w kartach - ale, o zgrozo, są obrońcy Częstochowy i Krzyża również w takich obozach. Co, nVidia czy AMD im za to płaci ? :E

Głupie  to jest porównywanie tych technologii kiedy jedna wyszła dopiero co, a druga jest od 5 lat na rynku. To porównajmy skaler do skalera na tym samym etapie rozwoju - zaraz po premierze. No chyba, że wyjdzie że dlss nie było takie wspaniałe w 2019 r. :E to wtedy ups.

A czekaj, nie dostało się RTXom 2xxx że gónwo dają nad GTXami 1xxx, bo nawet ten dlss to nie w każdej grze i w dodatku nic nie daje :E 

A może lepiej? Niech sobie obrońcy krzyża nv idą do działów nv i tam samouwielbiają się, a tutaj zostaną obrońcy krzyża sony, w dziale xbox xboxa a w amd, amd? Spokój, cisza etc.

Ale stek bredni. Czy ja bronię frame gen albo kart jakiegokolwiek producenta czy w ogóle jakiegoś sprzętu? Dlaczego piszesz to w odpowiedzi na mój post? Jesteś fanbojem, któremu peron odjechał już dawno i to jest fakt. Porównuję technologię która dopiero wyszła z inną, dostępną na rynku od 5 lat bo ta pierwsza jest sprzedawana jako w pełni funkcjonalna a jest po prostu gorsza. Jak chcą sprzedawać takie łajno, to niech to odpowiednio wycenią (taniej) i nie sprzedają bredni, że to jest jakiś mesjasz. Obejrzyj sobie prezentację PS5 Pro, PSSR było głównym jej tematem a to jest ziemniak. 
Chwilkę po premierze RTX 2xxx kupiłem RTX 2070 i nigdy nie broniłem ani RT ani DLSS. To pierwsze było dla mnie nieciekawym bajerem, który pożerał zasoby a to drugie generowało rozmazany obraz i z tego nie korzystałem. Zacząłem po latach, bo DLSS jest świetny. Oczywiście, że to nie jest tak, że ustawię sobie quality i mam obraz żyletę jak natywne 4k, ale jednak jakość jest wyraźnie lepsza niż po prostu w natywnym 2560x1440, nie ma artefaktów albo jest ich bardzo mało i obraz nie jest rozmyty. Oczywiście, że DLSS nie był od początku dopracowany, ale na pc był wybór, można było tego szajsu nie włączać i tyle, a na ps5 pro nie masz żadnego wyboru poza trybami graficznymi, które często różnią się też liczbą wyświetlanych klatek. 
Jestem graczem, nie bronię sprzętu, gram na tym, co jest dla mnie najlepsze i krytykuję to co mi się nie podoba, ale to jest konstruktywna krytyka, Ty zaś jesteś odklejonym fanbojem i nie widzisz, że konsola, która ma ledwie 30% więcej mocy i podciąga obraz co najwyżej średnim PSSR nie jest warta 3,5k biorąc pod uwagę to co oferuje, kiedy ps5 slim jest sporo tańszy i już ma napęd, albo nawet nie ma napędu i kosztuje 1/2 tego co wersja pro. Nie bronię nikomu tego kupować ale na miłość Boską, nie dowalaj się do mnie kiedy krytykuję ten sprzęt i umiem poprzeć to argumentami. Z fanbojami i SSD było tak samo, pletli bzdury, że dysk w PS5 jest tak szybki, że w niektórych zadaniach wyręczy kartę graficzną :E i gry będą śmigać duuuużo lepiej niż na XSX. Wiadomo co wyszło z tego SSD, to jest po prostu dobry i szybki dysk, ale magii tam nie ma. Ogarnij się chłopcze. 

3:47

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@Henryk Nowak

Konstruktywna krytyka na podstawie czego konkretnie ? :D W wypadku tego RTXa chociaż miałeś sprzęt w rękach, teraz masz tylko opinie podobnych fachmanów jakim sam jesteś :D i na nich się opierasz.

I nie, nie porównuje się czegoś co przeszło TRZY rewizje i dostało z 30 kart graficznych o wiele wyższej wydajności do czegoś, co jest na rynku 2 tygodnie - w dodatku część wychodzi na to nawet nie wie, że jest nowsza rewizja tego czegoś :E tutaj nie ma ani centymetra sprawiedliwego i rzetelnego podejścia, tylko próba gnojenia czegoś, bo cena Ci się nie podoba :E to Ty odklejony jesteś, nie będąc w stanie rzetelnie i z dystansem podejść do sprawy. To tacy zawodnicy jak Ty właśnie sprawiają, że fora internetowe ociekają jadem i są traktowane jak rak internetu - bo zbiorowiska takich majstrów opiniotwórczych jak Ty klepiących miliard postów o tym samym przysłania innych, piszących lub starających się pisać rzetelnie.

Tutaj to podejście z porównywaniem było od początku - budowanie jakichś pseudo pecetów, szukanie i liczenie każdego piksela - a gwiazdki yt robią to dokładnie w taki sam sposób, karmiąc tylko takich zawodników jak Ty swoimi cudnym opiniami :E 

Na PCL był chlew, tutaj Twój pokrój zaczyna robić chlew od nowa - niemalże w każdym temacie. 

Żal mi takich zawodników, których jedynym celem jest zabłyśnięcie w wirtualnym świecie.

Edytowane przez Qrdello
  • Haha 1