Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Qrdello napisał(a):

@Henryk Nowak

Konstruktywna krytyka na podstawie czego konkretnie ? :D W wypadku tego RTXa chociaż miałeś sprzęt w rękach, teraz masz tylko opinie podobnych fachmanów jakim sam jesteś :D i na nich się opierasz.

I nie, nie porównuje się czegoś co przeszło TRZY rewizje i dostało z 30 kart graficznych o wiele wyższej wydajności do czegoś, co jest na rynku 2 tygodnie - w dodatku część wychodzi na to nawet nie wie, że jest nowsza rewizja tego czegoś :E tutaj nie ma ani centymetra sprawiedliwego i rzetelnego podejścia, tylko próba gnojenia czegoś, bo cena Ci się nie podoba :E to Ty odklejony jesteś, nie będąc w stanie rzetelnie i z dystansem podejść do sprawy. To tacy zawodnicy jak Ty właśnie sprawiają, że fora internetowe ociekają jadem i są traktowane jak rak internetu - bo zbiorowiska takich majstrów opiniotwórczych jak Ty klepiących miliard postów o tym samym przysłania innych, piszących lub starających się pisać rzetelnie.

Tutaj to podejście z porównywaniem było od początku - budowanie jakichś pseudo pecetów, szukanie i liczenie każdego piksela - a gwiazdki yt robią to dokładnie w taki sam sposób, karmiąc tylko takich zawodników jak Ty swoimi cudnym opiniami :E 

Na PCL był chlew, tutaj Twój pokrój zaczyna robić chlew od nowa - niemalże w każdym temacie. 

Żal mi takich zawodników, których jedynym celem jest zabłyśnięcie w wirtualnym świecie.

Ta "nienawiść" a raczej konstruktywna krytyka bierze się przede wszystkim z braku napędu i ceny ps5 pro , wciskają nam na siłę cyfrowy monopol trzeba się temu postawić i jak już ktoś kupił to pro to niech dokupi napęd jak najszybciej i nie da sony wprowadzić monopolu 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ta, to tym bardziej można sobie ją rzyć włożyć :E tylko potwierdzasz własnymi słowami stan faktyczny i właśnie hejtowanie niektórych bez krzty obiektywizmu. Jak już cena i config nie pasuje, to wszystko jest złe :/ to właśnie napisałem wyżej.

I jakbyś nie zauważył, nie konstruktywna krytyka tylko wycieczki osobiste. A to tylko świadczy o niezwykle rozwiniętych umiejętnościach społecznych rozmówcy.

Edytowane przez Qrdello
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

PS5 PRO jako konsola sama w sobie to fajny krok do przodu wzgledem zwyklej PS5. Tylko co z tego ze na papierze wyglada to OK? Gry pokazuja ze PSSR pozostawia wiele do zyczenia lub jego implementacja jest trudna, tryby dla PRO nie pokazuja mocy konsoli za 3500zl, a RT nadal w 30fps. Do tego dochodzi brak napedow, brak podstawki w zestawie i prawie dwukrotna cena wzgledem bazowego ps5 digital. Nic dziwnego ze ludzie krytykuja i szarpia nimi emocje, normalna sprawa gdy wyidealizowany marketing nie pokrywa sie z rzeczywistoscia. Przynajmniej ja to tak widze.

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
  • Like 3
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Negatywnie opisują to co bulgoczecie tutaj od 68 stron - brak napędu i cenę. Co do wydajności i jakości konsoli to tak negatywnie już nie jest. 

@RTXnietylko4060tiUSER to nikt tego nie neguje, że cena i brak napędu to wybitnie słaby ruch. Słabsze natomiast jest ocenianie innych aspektów sprzętu patrząc tylko właśnie przez te dwa pryzmaty, bo konsola sama w sobie jest wyraźnym upgradem w stosunku do bazowego modelu i konkurencji. 

Najpierw było marudzenie, że cenę konsoli można złożyć komputer, który ją rozjedzie.

Później najazd na ceny gier i akcesoriów.

Później najazd na abonament, bo zły.

Później PSSR zły, bo ma artefakty.

Następna będzie pewnie kultura pracy, a potem znów wrócimy do ciekłego metalu i pozycji pion-poziom i na powrót do składania kąkutera, bo wyjdą rtxy 5xxx do tego czasu :E 

I się kręci kółko graniaste.

@Elvis79 o, następny do kolekcji :D to ten sam poziom co chwalenie się czwartą generacją intela w 2024 r. :> 

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Qrdello napisał(a):

Negatywnie opisują to co bulgoczecie tutaj od 68 stron - brak napędu i cenę. Co do wydajności i jakości konsoli to tak negatywnie już nie jest. 

To chyba żyjesz w innym świecie, nie ma to jak kupić szmelc i jeszcze się z tego cieszyć :E

Edytowane przez Elvis79
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Spożytkowalibyście te pokłady energii i frustracji i zrobili jakiś zespołowy najazd na siedzibę główną SONY.

Dla mnie to jest nieprawdopodobne jak wielki ból w dole pleców można mieć o kawałek elektroniki za mniej niż minimalną krajową :D żeby się na tylu stronach uzewnętrzniać i próbować innym udowadniać, że swoje decyzje są tak zajebiste że wszyscy powinni dokładnie tak samo postępować. Ja nikogo do kupna niczego nie namawiam, bo jak ktoś potrafi na forum pisać to zakładam, że ma wystarczające IQ, żeby samemu podejmować takie życiowe decyzje.

No ale, ok.

Ktoś tam wcześniej pisał, żeby go nie wywoływać bo ma dość poziomu dyskusji tutaj. Ja proszę o to samo. Głową ściany się nie przebije. 

Opublikowano
57 minut temu, Qrdello napisał(a):

Do odbioru w sklepie. Pudło jak z PS5, więc raczej do paczkomatu nie wejdzie. Na pewno nie do każdego.

Wejdzie wejdzie, Slim jak i Pro mają idento kartony, mieszczą się z zapasem. Fat był o wiele większy.

Opublikowano
20 minut temu, Qrdello napisał(a):

@Elvis79 o, następny do kolekcji :D to ten sam poziom co chwalenie się czwartą generacją intela w 2024 r. :> 

Lepiej chwal się kolejnymi grami które lepiej działają na zwykłym PS5 niż PRO :E:E:E

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomek1623 napisał(a):

Wejdzie wejdzie, Slim jak i Pro mają idento kartony, mieszczą się z zapasem. Fat był o wiele większy.

O, wydawało mi się że takie same.  No ale pudła z FATa już dawno nie mam to i punkt odniesienia padł.

Opublikowano
18 minut temu, Qrdello napisał(a):

Co do wydajności i jakości konsoli to tak negatywnie już nie jest

Gdyby na PS5 bylo juz 100 genialnych exow i kolejne 50 w przeciagu 2-3 lat to nikt by nie plakal przy obecnych mankamentach - ba, ludzie by nawet 4.5k uwazali za atrakcyjna cene. Mamy ledwo 20 exow, kilka w drodze, kilka za chwile wleci na PC. Gry z PS4 juz na PS5 sa poprawione i wystarczajaco dobrze to dziala/wyglada na podstawce. Po prostu caly ekosystem PS5PRO i dzialania SONY sa nie do obrony.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, slafec napisał(a):

Kurde co post to ktoś narzeka na brak podstawki w PS5 Pro. Gdzie byliście jak Sony wydawało PS5 Slim bez podstawki? :E

podstawka to nie problem bo można przyjanuszowac z ali za 15zł-30zł

https://www.resetera.com/threads/all-games-with-ps5-pro-enhancements.1026072/

4 minuty temu, Tomek1623 napisał(a):

do paczkomatu dpd się zmieści? zamawiałeś paczkomatem ?

Edytowane przez voltq
Opublikowano
2 minuty temu, voltq napisał(a):

Z tego co się orientuje, DPD ma takie same rozmiary skrzynek jak inpost. Moja była dodatkowo w kartonie Xkomu, a i tak jeszcze leżała z zapasem. Zamawiałem do paczkomatu inpost.

• Like 1
Opublikowano
45 minut temu, Qrdello napisał(a):

@Henryk Nowak

Konstruktywna krytyka na podstawie czego konkretnie ? :D W wypadku tego RTXa chociaż miałeś sprzęt w rękach, teraz masz tylko opinie podobnych fachmanów jakim sam jesteś :D i na nich się opierasz.

Znowu brednie. Przecież wiele rzeczy dotyczących ps5 pro da się przedstawić liczbami i zdjęciami, nie muszę oglądać skompresowanych filmików, żeby móc ocenić. Po pierwsze rozdzielczość bazowa - gram na dużym tv oled i dlss balanced już mi nie odpowiada, a na ps5 pro rozdzielczość często spada jeszcze niżej. Skoro już teraz jest taka lipa, to co będzie później, jak będą wychodzić bardziej zaawansowane technologicznie gry? GTA 6 skalowane z 900p do 4k i inne podobne? Nie, dzięki. Dla mnie najniższa akceptowalna rozdzielczość bazowa to 2560x1440 lub zbliżona. Zdjęć artefaktów też widziałem dużo, więcej nie potrzebuję. 

Cytat

I nie, nie porównuje się czegoś co przeszło TRZY rewizje i dostało z 30 kart graficznych o wiele wyższej wydajności do czegoś, co jest na rynku 2 tygodnie - w dodatku część wychodzi na to nawet nie wie, że jest nowsza rewizja tego czegoś :E tutaj nie ma ani centymetra sprawiedliwego i rzetelnego podejścia, tylko próba gnojenia czegoś, bo cena Ci się nie podoba :E to Ty odklejony jesteś, nie będąc w stanie rzetelnie i z dystansem podejść do sprawy.

:E  Ale odlot. Placę za gotowy produkt i mnie nie obchodzi, czy ten produkt ma dzień, miesiąc, rok czy dekadę, ma prezentować odpowiednią jakość. Poza tym PSSR jest od AMD i na 100% mocno bazuje na FSR, które nowe nie jest. Po prostu jest nowa nazwa i pewnie jakieś mniejsze zmiany. A nawet jakby cała ta technologia miała tydzień to mnie nie obchodzi. Jak kupisz nowe auto i rozrząd rozleci się po 100km to zadowoli Ciebie tłumaczenie, że to pierwsza rewizja tego modelu i w przyszłości to się na pewno poprawi? :E Nie czujesz jak kosmicznie brzmi to co piszesz.

Cytat

To tacy zawodnicy jak Ty właśnie sprawiają, że fora internetowe ociekają jadem i są traktowane jak rak internetu - bo zbiorowiska takich majstrów opiniotwórczych jak Ty klepiących miliard postów o tym samym przysłania innych, piszących lub starających się pisać rzetelnie.

Nie ma we mnie żadnego jadu, po prostu jestem świadomym konsumentem i nie mam zamiaru klepać się po pupci z innymi fanbojami, którzy chwalą niedorobiony produkt. 

Cytat

Tutaj to podejście z porównywaniem było od początku - budowanie jakichś pseudo pecetów, szukanie i liczenie każdego piksela - a gwiazdki yt robią to dokładnie w taki sam sposób, karmiąc tylko takich zawodników jak Ty swoimi cudnym opiniami :E 

Przepraszam, że jestem świadomym konsumentem. Jesli w tej cenie można kupić dobry pc, to wolę pc. Konsola była zawsze narzędziem do taniego grania, a jak już sony chce sprzedawać sprzęt premium to niech to będzie sprzęt premium albo niech chociaż reprezentuje jakość wartą tych 3500zł. Niestety to się nie udało, ta konsola jest za słaba i zbyt niedopracowana. 

Cytat

Na PCL był chlew, tutaj Twój pokrój zaczyna robić chlew od nowa - niemalże w każdym temacie. 

Żal mi takich zawodników, których jedynym celem jest zabłyśnięcie w wirtualnym świecie.

Moim celem jest rzeczowa dyskusja, Ty natomiast nie dopuszczasz do siebie racjonalnych argumentów. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, ryba napisał(a):

Gdyby na PS5 bylo juz 100 genialnych exow i kolejne 50 w przeciagu 2-3 lat to nikt by nie plakal przy obecnych mankamentach - ba, ludzie by nawet 4.5k uwazali za atrakcyjna cene. Mamy ledwo 20 exow, kilka w drodze, kilka za chwile wleci na PC. Gry z PS4 juz na PS5 sa poprawione i wystarczajaco dobrze to dziala/wyglada na podstawce. Po prostu caly ekosystem PS5PRO i dzialania SONY sa nie do obrony.

Ja mam zupełnie inny pomysł na PRO. Mi odpowiada, że nie ma napędu bo realnie i tak z 1, maks 2 gry jestem w stanie w ciągu 2-3 miesięcy ograć. Dla mnie to sprzęt, który zabieram ze sobą na wyjazdy poza miasto, z dala od PC na którym pracuję po 10h na dobę i mam go dość. Więc mając pod ręką sprzęt, w którym od momentu włączenia do prądu do gry mija maks 2-3 minuty jestem zadowolony. Jeżeli mogę za 3,5k mieć jakość z laptopa czy nawet pół jakości ze stacjonarki na jakimś tam TV - super. W dodatku PRO jest mniejszy, lżejszy i poręczniejszy niż FAT, ma szybsze WIFI. W moim wykorzystaniu to wszystko się sprawdza jak złoto. Czytnik b-r byłby miłym ekstrasem, ba nawet fakt jego odłączenia do mnie przemawia - bo na wyjazd zostawałby w domu. 

No ale to są moje zastosowania, mój pomysł na PRO - i dla mnie taki upgrade się broni. Po 4 latach grania dołożenie 1,5k do tych rzeczy to dla mnie zerowy problem. Tym niemniej nikomu, a w szczególności zupełnym casualom, nigdy bym nie doradzał kupna PRO nad SLIM, bo jest to mało opłacalna historia przy takiej cenie konsoli, oraz brak bundle'a z napędem.

@Henryk Nowak Urzekła mnie Twoja historia :E jak już złapiesz kontakt z matką ziemią, odezwij się ponownie. :D 

Cytat

A nawet jakby cała ta technologia miała tydzień to mnie nie obchodzi. Jak kupisz nowe auto i rozrząd rozleci się po 100km to zadowoli Ciebie tłumaczenie, że to pierwsza rewizja tego modelu i w przyszłości to się na pewno poprawi?  Nie czujesz jak kosmicznie brzmi to co piszesz.

Zaiste, homeryckie porównanie. A co ma piernik do wiatraka? Jak mi się PRO zepsuje, to wyślę na gwarancję. Tak samo jak mi rozrząd padnie po 100km :D 

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano
7 minut temu, voltq napisał(a):

podstawka to nie problem bo można przyjanuszowac z ali za 15zł-30zł

https://www.resetera.com/threads/all-games-with-ps5-pro-enhancements.1026072/

Zmieści, moja slimka szła do paczkomatu. Poza tym: 

Cytat

What is the size of the PS5 box? The dimensions of the PS5 retail box are 17 inches high (43 cm), 18.5 inches wide (47 cm), and 7 inches (18 cm) deep.

Cytat

Maksymalne wymiary paczki, która może zostać obsłużona przez automat paczkowy DPD Pickup to prostopadłościan o wymiarach 50 cm wysokości, 44 cm szerokości oraz 59 cm głębokości. Maksymalna waga to 20 kg.

Opublikowano (edytowane)

Niech minie z miesiąc, dwa od premiery PRO, to bojówka tutaj ucichnie.

Ile można czytać tych przepychanek....

Osoby które wydają tysiące zł na wędkarstwo, rowery, modelarstwo,... też będzie uświadamiać?:E

Niech każdy wydaje kase na co lubi i gra na czym chce:toast:

Edytowane przez Spychcio
  • Thanks 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Zmieści, moja slimka szła do paczkomatu. Poza tym: 

szerokość się nie zgadza pro ma 47 centymetrów a paczkomat 44 centymetry

VkKgRXEj_o.png

zslosiF5_o.png

IpmYC4wd_o.png

Polacy potrafią a inni nie :D

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Spychcio napisał(a):

Niech minie z miesiąc, dwa od premiery PRO, to bojówka tutaj ucichnie.

Ile można czytać tych przepychanek....

Osoby które wydają tysiące zł na wędkarstwo, rowery, modelarstwo,... też będzie uświadamiać?:E

Niech każdy wydaje kase na co lubi i gra na czym chce:toast:

Tak by było optymalnie, no ale jak widzisz nie można grać na czym się chce tylko na tym na czym forum chce :E 

Opublikowano (edytowane)

@Qrdello dałem link wyżej

22 minuty temu, Tomek1623 napisał(a):

50x44x57 DPD paczkomat, zamawiaj, zmieści się.

Jak będzie bundle z napędem albo będzie napęd w normalnej cenie to kupie

WgLWLVEp_o.png

Edytowane przez voltq