Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

U mnie OLED BX 55 po 4 latach ma tylko kilka małych czarnych martwych pixeli na samych bokach/kątach telewizora , wielkości główki od szpilki , w ogóle nie przeszkadza to w grach lub filmach/serialach itd , żona w ogóle tego nie widziała dopiero jak włączyłem test wypaleń i jej pokazywałem z bliska to zauważyła :D , C3 mam za krótko narazie 0 problemów

18 minut temu, Elvis79 napisał(a):

u mnie najpierw LG C9 55ka ale zrobił się za mały i sprzedałem kumplowi i wskoczył 65CX, potem poszedł do drugiego pokoju bo chciałem jeszcze większy to wskoczył 77CX, a później ten sam koleś od C9 wziął go ode mnie w fajnej cenie i wziąłem 77C3, naprawdę polecam mega wygoda przy takich calach rozpierdzielić się na kanapie z oglądaniem/graniem, spokojnie da radę z odległości około 3m ;)

Powyzej 55 cali jest mały ppi, dobre do oglądania filmow seriali ale do gier wg mnie słabsze , nawet 42 cale lepiej sie sprwadza do gier ale ja brałem 55 cali bo czegoś tam nie miał 42 cale jakies nowej techniki janosci w hdr czy czegos tam 

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Spychcio napisał(a):

Ja zawsze mam TV z 5-7 lat. 

A co do wymiany OLEDa to dopiero G4 robi różnicę w stosunku do poprzednich, sporo jaśniejszy (1500-1600nitów) i nowy procesor obrazu Alfa11 robią konkretną robotę:faja:

Różnicę robi QD-OLED, co z tego ze G4 jest jasny, jak jasność ta pochodzi głównie z białego subpiksela, a nie poszczególnych kolorów, colour volume  na QD-OLEDACH to jest przeskok w porównaniu do WRGB oledow, choć nie jest to noc/ dzień różnica

EDIT:

Ok zwracam honor G4 w porównaniu do typowych W-RGB oledow ma niezła jasność poszczególnych kolorów, nie jest to poziom QD-OLEDA, ale jest blisko, widać konkurencja jaka wprowadziły nowe panele QD samsunga daje impuls do rozwoju monopolu jaki wprowadziły panele LG i udoskonalenia technologi niezmiennej praktycznie od 2016 roku.

Edytowane przez SethJames
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, SethJames napisał(a):

Różnicę robi QD-OLED, co z tego ze G4 jest jasny, jak jasność ta pochodzi głównie z białego subpiksela, a nie poszczególnych kolorów, colour volume  na QD-OLEDACH to jest przeskok w porównaniu do WRGB oledow, choć nie jest to noc/ dzień różnica

EDIT:

Ok zwracam honor G4 w porównaniu do typowych W-RGB oledow ma niezła jasność poszczególnych kolorów, nie jest to poziom QD-OLEDA, ale jest blisko, widać konkurencja jaka wprowadziły nowe panele QD samsunga daje impuls do rozwoju monopolu jaki wprowadziły panele LG i udoskonalenia technologi niezmiennej praktycznie od 2016 roku.

No i G4 ma 5 lat gwarancji na panel a Samsungi 2 lata, więc wybór jest dla mnie oczywisty.

Edytowane przez Spychcio