Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Tomek1623 napisał(a):

Jest opcja używania Dualsesna na PC ze wszystkimi ficzerami typu, haptyka itp? 

Nawet sobie kolor światełka idzie ustawić czego nie ma na Ps5;)

No i u mnie zawsze źródło dźwięku zmienia się na pada i trzeba zmienić.

Edytowane przez ODIN85
  • Like 1
Opublikowano
17 godzin temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

PRO siedzi jednak na zmodowanym RDNA2? Dobrze zrozumialem wypowiedz Pana przedstawiciela z Sony?

Tak ale to taka hybryda - raster z RDNA2 a układy AI bliżej tego co wyjdzie w nowych radkach 9000

• Like 1
Opublikowano

Mam pytanie - od wczoraj tak od 21 u mnie,brata i kumpla - mieszkamy w odległosci 100 metrów nie działa ps  network. Dzis działał,nie działał i w koncu sie wkurzyłem i zagrałem po wifi - po wifi działa ale przeciez ten sam kabel od LAN jakby jest w kompie i w kompie net działa. O co kaman? wczoraj wyskoczył mi błąd jak miałem na kablu podłaczenie - Błąd 109506-1. Miał ktoś taki problem?
Gram na PS 4/5 od 4 lat - kiedyś mi na wifi wywalało w PES i dlatego przeszedłem na kabel. Od tamtej pory jak były awarie to raczej wszyscy je mieli.
Mój drugi kumpel mieszka z kilometr od nas i ma neta z radiówki i mu normalnie działa. My mamy neta od Inei/Orange.
Rozumiecie coś z tego? 

• Like 1
Opublikowano

Tłumaczenie google z japońskiego:

Cytat

Nośniki Blu-ray, mini dysk do nagrywania, dane MD do nagrywania, kaseta mini DV
Informacja o zaprzestaniu produkcji

Dziękujemy za korzystanie z produktów Sony.

Od lutego 2025 roku zaprzestaniemy produkcji wszystkich modeli nośników Blu-ray, płyt mini-disc, nagrań MD oraz kaset mini DV. Należy pamiętać, że nie ma modelu następcy.

Chcielibyśmy wyrazić naszą szczerą wdzięczność wielu klientom, którzy patronowali naszym produktom.
[Model wycofany]
Nośniki Blu-ray, mini dysk do nagrywania, dane MD do nagrywania, kaseta mini DV
Wszystkie modele
[Data zakończenia produkcji]
Zaplanowano na luty 2025 r

link:
https://www.sony.jp/rec-media/info2/20250123.html

Nie wiem czy to będzie mieć wpływ na konsolę.

• Like 1
Opublikowano
W dniu 24.01.2025 o 20:53, Reddzik napisał(a):

Tłumaczenie google z japońskiego:

link:
https://www.sony.jp/rec-media/info2/20250123.html

Nie wiem czy to będzie mieć wpływ na konsolę.

Nie, nie bedzie.

"Aktualizacja: Warto podkreślić, że w materiale mowa o czystych nośnikach Blu-ray, które były popularne szczególnie w Japonii. Do tego rynku odnosił się też komunikat, że Sony rezygnuje z ich produkcji. Firma nadal będzie produkować nośniki Blu-ray z filmami itd. (informacje z How-To Geek)"

• Like 2
Opublikowano

Witam. Dawno mnie nie było, tak jak i dawno nie odpalałem konsolki...jakoś tak wyszło, że od 2 miesięcy :E

Pytanie mam więc takie czy coś się zepsuło po jakiś aktualizacjach czy to z moim TV coś nie tak bo jego też w sumie nie używałem. Oczywiście wszystko jest zaktualizowane.

Na Pro gram w trybie wydajności i z VRR włączonym, ale strasznie zaczęło rwać obraz, są takie ścinki, na spiderman, horizon, tlou itd. Jak mam odpaloną nakładkę z TV to fps w ogóle skacze od 55 do 70 jak VRR jest odpalone i to chyba przez takie różnice. Tylko że jak od premiery testowałem Pro to też były takie fpsy ale tak nie rwało obrazu. Dopiero jak wyłączę VRR to się chyba robi lock na 60 i tych ścinek nie widać, choć na nakładce już tego nie widzę bo nie działa wtedy licznik.

• Like 2
Opublikowano
W dniu 24.01.2025 o 18:41, Kris napisał(a):

Mam pytanie - od wczoraj tak od 21 u mnie,brata i kumpla - mieszkamy w odległosci 100 metrów nie działa ps  network. Dzis działał,nie działał i w koncu sie wkurzyłem i zagrałem po wifi - po wifi działa ale przeciez ten sam kabel od LAN jakby jest w kompie i w kompie net działa. O co kaman? wczoraj wyskoczył mi błąd jak miałem na kablu podłaczenie - Błąd 109506-1. Miał ktoś taki problem?
Gram na PS 4/5 od 4 lat - kiedyś mi na wifi wywalało w PES i dlatego przeszedłem na kabel. Od tamtej pory jak były awarie to raczej wszyscy je mieli.
Mój drugi kumpel mieszka z kilometr od nas i ma neta z radiówki i mu normalnie działa. My mamy neta od Inei/Orange.
Rozumiecie coś z tego? 

Gdyby w ogóle nie działał to bym strzelał, że w orange namieszali z portami i zablokowali porty potrzebne do działania PSN, ale skoro po WIFI niby działa to może warto raz na sto lat router zrestartować ? :E Skoro wszyscy macie neta od tego samego ISP to może jakiś firmware wyszedł, wgrał się po cichu i zwyczajnie sprzęt potrzebuje restartu ? 

@Gronek31 Kabel HDMI i gniazdo to samo? Bo wygląda jakby kabel nie wyrabiał? 

U mnie od premiery w tym zakresie bez zmian. Wszystko działa jak trzeba.

Może TV się przywiesił? Takie sprzęty też warto czasem zrestartować, przecież mają OSa jak wszystko inne.

Opublikowano

U mnie coś podobnego się odjaniepawliło, z dnia na dzień po kablu co chwilę mi zaczęło rozłączać sieć w pleju. Po wifi wszystko git. Kilka miesięcy temu miałem taką akcję z TV. Więc obstawiam ruter i jego świrowanie.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Kowal_ napisał(a):

U mnie coś podobnego się odjaniepawliło, z dnia na dzień po kablu co chwilę mi zaczęło rozłączać sieć w pleju. Po wifi wszystko git. Kilka miesięcy temu miałem taką akcję z TV. Więc obstawiam ruter i jego świrowanie.

Ja mam odwrotnie po wifi mi internet w konsoli wyłącza, po kablu działa bez problemu 

Opublikowano
17 godzin temu, Qrdello napisał(a):

Kabel HDMI i gniazdo to samo? Bo wygląda jakby kabel nie wyrabiał? 

Może TV się przywiesił? Takie sprzęty też warto czasem zrestartować, przecież mają OSa jak wszystko inne.

Nic nie zmieniałem, to samo wejście, te same ustawienia konsoli i ekranu. Jeszcze się pobawię z tym resetem TV choć nie wiem jak i czy nie usuną mi się ustawienia obrazu...

Opublikowano
4 godziny temu, Gronek31 napisał(a):

Nic nie zmieniałem, to samo wejście, te same ustawienia konsoli i ekranu. Jeszcze się pobawię z tym resetem TV choć nie wiem jak i czy nie usuną mi się ustawienia obrazu...

Nie reset tv a restart tv :D nikt Ci nie mówi o ustwieniach fabrycznych tylko o zwykłym normalnym wyciągnięciu wtyczki z gniazdka na kilka sekund :D 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 27.01.2025 o 10:20, voltq napisał(a):

Jak twórcy potrafią to wersja ps5 pro wygląda świetnie 

Tylko czy ta różnica jest warta dopłaty 2 razy tyle siana? (PS5 blu-ray - 2099 zł vs. PS5 Pro 4199 zł - konsola + napęd)? Śmiem wątpić. 

Edytowane przez kanon7
Opublikowano
W dniu 26.01.2025 o 09:44, Qrdello napisał(a):

Gdyby w ogóle nie działał to bym strzelał, że w orange namieszali z portami i zablokowali porty potrzebne do działania PSN, ale skoro po WIFI niby działa to może warto raz na sto lat router zrestartować ? :E Skoro wszyscy macie neta od tego samego ISP to może jakiś firmware wyszedł, wgrał się po cichu i zwyczajnie sprzęt potrzebuje restartu ? 

@Gronek31 Kabel HDMI i gniazdo to samo? Bo wygląda jakby kabel nie wyrabiał? 

Resetowałem i to nic nie dawało. Zmieniłem dns serwera i cos jeszcze w playstation i zadziałało

Opublikowano
22 minuty temu, voltq napisał(a):

@kanon7 nie jest warta , najlepszy wybór to switch>PS5 zwykłe>PC lub dla biedaków w cenie do 1000zł mamy ps4+monitor/TV

Reszta nieopłacalna

Generalnie granie w gry jest nieopłacalne :E dell optiplex za tysiaka też obsłuży internet, netflixa, puszczenie spotify i bank :E kupowanie więc kompa za 10 tysi jest bez sensu, bo taki sprzęt idzie głównie właśnie pod gry.

Switch jest też nieopłacalny, bo można sobie kupić 20 letniego dreamcasta i też pograć w gry :E albo na pchlim targu stare PS2 i też da się pograć. Ba, w ogóle kupowanie konsol jest bez sensu, bo na telefonie mamy gamepass i chmurę :E 

Ale po co telefon, skoro zawsze można napisać list? :] 

Widzisz, generalnie wszystko jest nieopłacalne. 

Nie opłaca się też płacić kredytu za mieszkanie, skoro można kątem u starych na poddaszu po kres dni :> 

• Like 1