Hydepark, Retro, Luźne rozmowy
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez jankooo · Opublikowano
Raster +/- 5070Ti a czasem nawet jak 5080 + wiecej vram + karta nowa z gwarancją. Co do dlss pełna zgoda (dlatego mam 5070ti) ale nawet by mi powieka nie mrugła gdybym miał opcje takiej wymiany- względnie bez wielkiej dopłaty i w obliczu zawirowań na rynku. -
Przez Kadajo · Opublikowano
Chłopak oddaje kompa na serwis, bo sam nie ogarnia a ty mu polecasz tanie karty i zakładanie bloku wodnego... -
Przez Send1N · Opublikowano
Wspomniałem mu już o tym niedawno, najlepiej na tym wyjdzie ten kolega -
Przez maxmaster027 · Opublikowano
Cieżko sie nie zgodzic. 5080 FE *foundersy, maja tez spora rozbierznosc, mimo że w wiekszosci cewki cwierkaja jak na wiosne przystało, to chipy tez sa rozne, ale nie az tak. Egzemplarze robią od 81.5 do 83.5 FPS out of the box w steel nomadzie. Wiec roznica miedzy tymi samymi kartami to około 2.5% niby nie wiele, ale jednak. Z drugiej strony egzemplarz ktory robi wlasciwie 81.5 ostatecznie moze sie okazac szybszy po podwyzszeniu power limitu zalozeniu wody itp bo okazuje sie ze po prostu dziala na wyzszym napieciu. Takze sporo tych niuansow. Jednego mozna byc pewnym, ze taki gigabyte gaming OC bedzie jednak szybszy od windforce oc, duzo wieksze chlodzenie to nie jest 200gr a raczej 600gr. Co po prostu przelozy sie na temperatury. Jezeli ktos chce kupowac takie GPU pod wode to wtedy windforce jest idealny, natomiast to jaka sie komu sztuka trafi to dopółki nie kupisz i nie przetestujesz nie bedziesz wiedzial. Podobnie zreszta z CPU, jeden zrobi -40 all core a drugi tylko -10. Mozna oddawac i przebierac w sztukach, ale no taka to natura i loteria krzemowa chipow.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi