Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisz to tym co tu bronią tego paździerza i pisza ze jak nie zagrasz to nie znasz sie :D

I jeszcze zdziwienie że gry dzis przeciez nie sa tak zrobione że przez dwie godziny nie da się ich sprawdzić.

Znowu się hejterzy uwzieli na bogu winna gre super GOTY :E

Czemu hejterzy nigdy nie celują w te gry które są dobre tylko ciągle w te ktore nie sa :E

• Like 1
  • Sad 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Napisz to tym co tu bronią tego paździerza i pisza ze jak nie zagrasz to nie znasz sie :D

I jeszcze zdziwienie że gry dzis przeciez nie sa tak zrobione że przez dwie godziny nie da się ich sprawdzić.

Ty naprawde nie umiesz sie przyznac do bledu i brniesz...

No ale to pewnie tez wina mitycznych obroncow🤣

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano

Poprostu sie dziwie, zazwyczaj masz bardzo trafne i sensowne wypowiedzi.

A tutaj czepiles sie i brniesz tworzac sztuczny problem ktorego nikt z odrobina rozsadku nie ma.

Chcesz przetestowac gameplay -  skipujesz scenki i testujesz. I jak ci lukadd napisal scenki nadrobisz jezeli kupisz. Ba nawet na YT mozesz nadrobic zanim kupisz.

• Thanks 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, samsung70 napisał(a):

cieszy mnie ze gra jast na rynku od kilku dni a juz za chwile popularnosc tematu na forum dogoni ten o KCD2. 

Tyle że na forum KCD2 ludzie się ekscytują jak dobra to gra, a tutaj jedna wielka polewka. Tam GOTY, a tutaj co najwyżej malina. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, skunRace napisał(a):

Nawet news gdzieś mi przemknął wczoraj przed oczami, że Ubi się zabezpieczył przed zwrotami, ale nawet nie klikałem i nie wime kto to pisał :E

Rok temu apelowali żeby dane ilości graczy na Steam nie były powszechnie dostępne.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
44 minuty temu, Sheenek napisał(a):

Poprostu sie dziwie, zazwyczaj masz bardzo trafne i sensowne wypowiedzi.

A tutaj czepiles sie i brniesz tworzac sztuczny problem ktorego nikt z odrobina rozsadku nie ma.

Chcesz przetestowac gameplay -  skipujesz scenki i testujesz. I jak ci lukadd napisal scenki nadrobisz jezeli kupisz. Ba nawet na YT mozesz nadrobic zanim kupisz.

Już pisałem pare razy że trochę beke sobie z tego wszystkiego robię :D

Może tym razem za bardzo to pociągnąłem.

Komu się podoba niech gra. ;)

Luz panowie nie ma co się za bardzo spinać o kolejna grę która jest jaka jest. Mogła być taka a jest taka. Whatever.

Ciekawy jestem tylko co dalej będzie z Ubi.

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano

Mniej. Steam nie bierze już 30%. Jakiś czas temu wprowadzili próg sprzedaży który Ubi spełnia i biorą 20%.

70USD - 20% = 56USD.

Jeśli gra rzeczywiście kosztowała 400 000 000 / 56 = 7 000 000+ kopii.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, crush napisał(a):

Mniej

Oglądnij sobie ten film a później rób obliczenia ;) i na jakiej podstawie gość to wyliczył. 

Obliczenia nie są zrobione na wyssanych z palca kosztów tylko obliczona na podstawie średniej zarobów i ilości osób które przy tym pracowały.

5 minut temu, crush napisał(a):

70USD - 20% = 56USD.

Ale wiesz że zysk z kopii gry to nie jest 100% zarobku dla ubi.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Ale wiesz że zysk z kopii gry to nie jest 100% zarobku dla ubi.

No wiadomo. 20% Steam + podatki, VATy i KRUSy.

W sumie może jeszcze reparacje dla murzynów. Kto wie. 🤷🏿‍♂️

Edytowane przez crush
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, Phoenix. napisał(a):

Skipnij sobie film na koniec ;) 

Zaraz obejrzę cały ale ja wiem, że tam jest więcej zmiennych. Ja po prostu liczę na szybkości co pozwoli im odgwizdać udawany sukces.

Opublikowano
23 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Ciekawy jestem tylko co dalej będzie z Ubi.

Ja mam nadzieję że klękną i finalnie kupi ich nie Tencent tylko jakiś potentat z czarnego lądu, jeśli nie to ostatecznie rząd Etiopii czy tam innej Erytrei 😀

Mogliby wtedy może pójść w jakieś strategie typu desant z pontonu na plażę w Maladze itp 👍

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

Tyle że na forum KCD2 ludzie się ekscytują jak dobra to gra, a tutaj jedna wielka polewka. Tam GOTY, a tutaj co najwyżej malina. 

Tu i tam masz wciśniętego afroamerykanina na siłę.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@ODIN85

W średniowieczu nie było jeszcze afroamerykanów :E Po prostu murzyn, a i tak wiele dyskusji było dla czego się tam przybłąkał, nawet bany leciały w wątku KCD :E

Gdzie to i tak całkowicie inny poziom, w KCD2 jakiś poboczny mało znaczący hipek, a w AC główna fabularna postać :E

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
Opublikowano
35 minut temu, crush napisał(a):

Mniej. Steam nie bierze już 30%. Jakiś czas temu wprowadzili próg sprzedaży który Ubi spełnia i biorą 20%.

70USD - 20% = 56USD.

Jeśli gra rzeczywiście kosztowała 400 000 000 / 56 = 7 000 000+ kopii.

Calkiem realne. Pewnie nie w pierwszym roku ale dociagna do tego

Opublikowano

Ja odliczyłbym jeszcze z 15% procent podatku VAT. Czyli zostaje maks. 40 USD.

I średnia cena na świecie to maks. 60USD. Zostaje więc 30-35 USD na pokrycie kosztów produkcji.

Przy pudełkach w ogóle nie jest możliwy zysk wyższy niż 30USD.

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, lukadd napisał(a):

@ODIN85

W średniowieczu nie było jeszcze afroamerykanów :E Po prostu murzyn, a i tak wiele dyskusji było dla czego się tam przybłąkał, nawet bany leciały w wątku KCD :E

Gdzie to i tak całkowicie inny poziom, w KCD2 jakiś poboczny mało znaczący hipek, a w AC główna fabularna postać :E

No właśnie nie jest mało znaczącą postacią tak jak wszędzie mówią. Przez ostatnie godziny gry jest w wielu kluczowych miejscach.

1 minutę temu, crush napisał(a):

Ale to jest dla wyjścia na (teoretyczne) zero. xD

Ale nie na minusie:D:D

Opublikowano
3 minuty temu, crush napisał(a):

Ale to jest dla wyjścia na (teoretyczne) zero. xD

4 minuty temu, tgolik napisał(a):

Ja odliczyłbym jeszcze z 15% procent podatku VAT. Czyli zostaje maks. 40 USD.

I średnia cena na świecie to maks. 60USD. Zostaje więc 30-35 USD na pokrycie kosztów produkcji.

Przy pudełkach w ogóle nie jest możliwy zysk wyższy niż 30USD.

Pewnie musza sprzedac z 10M zeby mialo to jakikolwiek biznesowy sens.

Mysle ze jest to realne. Szkoda ze konkretnych liczb sie dowiemy dopiero przy spotkaniu dla akcjonariuszy. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@ODIN85 Dalej nie ma to porównania do głównego bohatera w AC. Przepaść.

@crushVATy też trzeba uwzględnić. Co prawda na PL w dolcach gra wychodzi ~$75, ale od tego jeszcze 23%, średnio w UE ~20% vat pewnie wyjdzie.

No i cena gry nie jest wszędzie taka sama, bo w najtańszych regionach na steam zaczyna się od ~$45.

Więc jak im w całokształcie na czysto zostanie $40 z kopii to będzie bardzo dobrze.

Edytowane przez lukadd
  • Like 1