Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, miro napisał(a):

też tak uważam, a gram od pierwszego dnia.

spadków nie miałem, cały czas w 1440 i suwaki rozsądnie...

od tygodnia nowsza karta i trzeba było dokoksować, zasuwa i wygląda obłędnie.

Awaji świetne, kapitalnie oddali port z budowanymi statkami. W ogóle krajobrazy inne niż duża wyspa

Jak to suwaki rozsądnie? PCMR gra z suwakami tylko na maksa w prawo :E

• Haha 1
Opublikowano

Tak ciężko im było zrobić animację gdzie bije ich po łbach rękojeścią od blastera - to by miało więcej sensu niż piąchą w kask. :E 

@tgolik co do jazdy ścigaczem - włączyłeś pan taką ciekawą opcję, która nazywa się RTXDI? Od premiery po jej włączeniu na ultra był memory leak i jazda na ścigaczu po dłuższej chwili była niemożliwa bo fps spadały drastycznie i tak aż do restartu gry. Możesz u siebie to odpalić i sprawdzić?

r3KPiZx.jpeg

Co do Assassyna - muszę się zebrać w sobie i kiedyś domęczyć do końca, zostało 3 bossów i koniec podstawki, DLC mnie raczej nie interesuje bo gameplay w tej części jest wyjątkowo nużący po dłuższym czasie.

Opublikowano

Dla malkontentów należy jeszcze dodać, że tylko co trzeci szturmowiec to facet, a główna bohaterka mimo ładnej figury ma nieco mniej pasującą twarz, chociaż to kwestia gustu lub oświetlenia. Za to zwierzak jest mega fajny :przytula:

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, miro napisał(a):

też tak uważam, a gram od pierwszego dnia.

spadków nie miałem, cały czas w 1440 i suwaki rozsądnie...

od tygodnia nowsza karta i trzeba było dokoksować, zasuwa i wygląda obłędnie.

Awaji świetne, kapitalnie oddali port z budowanymi statkami. W ogóle krajobrazy inne niż duża wyspa

Podaj na jakich ustawieniach grasz

Opublikowano
3 godziny temu, caleb59 napisał(a):

@tgolik co do jazdy ścigaczem - włączyłeś pan taką ciekawą opcję, która nazywa się RTXDI? Od premiery po jej włączeniu na ultra był memory leak i jazda na ścigaczu po dłuższej chwili była niemożliwa bo fps spadały drastycznie i tak aż do restartu gry. Możesz u siebie to odpalić i sprawdzić?

Mam tę opcję na ultra. Na premierę klatki leciały na łeb na szyję, teraz jest ok.

• Upvote 1
Opublikowano

Silniki UBI są w tej chwili jednymi z najlepszych na świecie. Podobnie z dbałością o szczegółowość grafiki.

Tak mi przyszło teraz do głowy, gdyby UBI zrobił skondensowaną, korytarzową grę z budżetem Assassynów, to mielibyśmy wizualnego killera.

Opublikowano
5 godzin temu, miro napisał(a):

pytanie nr1, jaka masz kartę ?

ja miałem wcześniej 6700XT 12GB, teraz RX 9600XT 16GB

ac shadows.jpg

Geforce 5070Ti i mam mikrosćinki do 40 paru klatek z tyłka i to z DLSS czy bez. Ten silnik to sciek

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, tgolik napisał(a):

Coś nie tak z systemem u Ciebie. Może jedziesz na uśpieniu kompa od miesięcy? albo masz przejściówkę DP-HDMI albo kabel HDMI 1.4?

hdmi kabla 1.4 w innych  grach nie ma problemu. Monitor z 2014 roku a TV z 2023. Gram na full HD lub 2 K

Edytowane przez luk21pl
Opublikowano (edytowane)

Grasz z FG + DLSS Q? Bez tego raczej się nie da uzyskać płynności.

P.S.

To najbardziej wymagająca gra, jaką posiadam ale i najbogatsza graficznie (w 4k).

Edytowane przez tgolik
Opublikowano
2 minuty temu, luk21pl napisał(a):

hdmi wersji 2.0 w innych  grach nie ma problemu

5 minut temu, tgolik napisał(a):

P.S.

To najbardziej wymagająca gra, jaką posiadam ale i najbogatsza graficznie (w 4k).

Bez. Full HD i mam grać z mydłem? W DLSS i generacją klatek to samo

Opublikowano
14 minut temu, tgolik napisał(a):

Na 5070Ti w 1080p? :hmm: Jeżeli tak to twierdzenie, że "Silniki UBI są w tej chwili jednymi z najlepszych na świecie." jest lekko-pół-śmieszne. :E

Opublikowano
Teraz, Kandelabros napisał(a):

Na 5070Ti w 1080p? :hmm: Jeżeli tak to twierdzenie, że "Silniki UBI są w tej chwili jednymi z najlepszych na świecie." jest lekko-pół-śmieszne. :E

Teraz, luk21pl napisał(a):
Teraz, Kandelabros napisał(a):

Ze spadkami do 20kl/s no ale niektórzy mają okulary różowe

Opublikowano
28 minut temu, tgolik napisał(a):

No, ale to Ty masz problem z wydajnością, nie ja.

Zwróć uwagę na to, że grasz na 4090, a mimo to musisz się posiłkować FG + DLSS. To ma być optymalizacja? Gra, która sprawnie działa na Switchu 2 i pobiera tam jakieś 20 W, czyli prawdopodobnie jakieś 3-4% energii, zużywanej przez twój komputer.

Opublikowano (edytowane)

@GTMTyle, że gram w 4k z RT na ultra, gdy na NS2 masz 10 razy niższą rozdzielczość (licząc w pikselach) i 10 razy prostszą grafikę oraz 4x mniej fps (30 vs 120). Poza tym Switch 2 też posiłkuje się upscallerem. AC: Shadows jest tak rozbudowany wizualnie, że nie dziwi mnie 40-50 klatek na moim sprzęcie w natywnym 4k i bez FG.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano
7 godzin temu, GTM napisał(a):

Zwróć uwagę na to, że grasz na 4090, a mimo to musisz się posiłkować FG + DLSS. To ma być optymalizacja? Gra, która sprawnie działa na Switchu 2 i pobiera tam jakieś 20 W, czyli prawdopodobnie jakieś 3-4% energii, zużywanej przez twój komputer.

W każdej grze mam taki mix teraz.

• Like 1