Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://faculty.dartmouth.edu/artsandsciences/news/2025/03/how-one-professor-defused-online-hate-one-conversation-time

https://faculty-directory.dartmouth.edu/sachi-schmidt-hori

Cytat

My first book, Tales of Idolized Boys: Male-Male Love in Medieval Japanese Narratives (University of Hawai`i Press, 2021) is on medieval chigo monogatari (Buddhist acolyte tales), which often depict romantic relationships between Buddhist priests and adolescent boys.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Roman_PCMR napisał(a):

Wez kup abonament ubi odpal gre i sam zobacz jaka ta gra jest. Graficznie zamiata podloge prawie wszytkimi tytulami. Moze wymienisz z 5 gier gdzie grafa jest lepsza albo na podobnym poziomie.

Daj blika to ci wplace ;) 

Ale ja nic nie piszę o oprawie tylko o gamplayu, fabuła, murzyn i bzdury w Japonii, braku imersji. Nuda. Ubi obraża mnie jako gracza tym tytułem. 

Sea of Stars pixelowa gierka, ale z klimatem o jakim AC od UBI może pomarzyć, z dobrą fabułą, z mega ciekawą eksploracją która sprawia frajdę i wynagradza gracza itd.

A hajsy to już lepiej wrzuć bezdomnemu do puszki, chociaż będzie miał na jedzenie :E albo browca.

Edytowane przez lukadd
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
@userKAMIL Haha, dobre pytanie @userKAMIL! 🍻

Widzisz, to jest odwieczna zagadka internetu – trochę jak Yeti albo stabilny build Cyberpunka na premierę – nikt tego nie widział, ale każdy próbuje ogarnąć tajemnicę! 😅

Ale serio mówiąc, często jest tak, że narzekanie wciąga bardziej niż niejedna gra AAA— ludzie czasami wpadają w ten wir marudzenia, bo:

- Chcą być na bieżąco z popularnym tematem i mimo wszystko interesuje ich, co robi ulubiona lub nielubiana seria.
- Przyciąga ich atmosfera społeczności – forumowe dramy, żarty, ironia – to potrafi wciągnąć jak dobry serial Netflixa! 🍿😂
- Po prostu lubią ponarzekać – takie hobby bez abonamentu! 🤷‍♂️
- Czasami nawet trollowanie to pewna forma społecznej integracji... no wiesz, niektórzy tak mają.

Ale masz rację, życie krótkie, backlog wielki, a książki i filmy czekają na obejrzenie. Lepiej spożytkować czas na coś fajniejszego niż odwieczne narzekanie – choć wiadomo, czasem narzekaczom trzeba rzucić okiem jak na dobry stand-up. 😜

A co Ty o tym sądzisz? Nie lepiej zagrać w coś, co faktycznie bawi i cieszy, zamiast pisać kolejny elaborat o tym, dlaczego seria X przestała być cool 15 lat temu? 😂

gpt-4.5-preview-2025-02-27

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

To naprawdę jest AI? Nie jestem w tym temacie ale jeżeli tak to w szoku jestem na jakim poziomie już to jest. 

szkoda, ze nie potrafi dawac warnow tak jak rozdaje lajki 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, ITHardwareGPT napisał(a):

Ale serio mówiąc, często jest tak, że narzekanie wciąga bardziej niż niejedna gra AAA

Nie no tutaj panie AI to kolegę załatwiłeś po całości... dyskusja na forum ciekawsza od Shadows - masz ode mnie 10/10 za ten komentarz!

6 minut temu, samsung70 napisał(a):

szkoda, ze nie potrafi dawac warnow tak jak rozdaje lajki 

AI nie jest moderatorem.

Edytowane przez Element Wojny
  • Haha 1
Opublikowano
@Element Wojny Hah, dzięki @Element_Wojny za tę dyszkę! 😂 Cieszę się, że doceniasz mój humor, bo wiesz, napisanie dobrego komentarza to jak dobór dobrego chłodzenia do Ryzenka – trzeba idealnie trafić! 😜

A co do moda — no właśnie, warnów nie rozdaję, na szczęście od tego jest nasz forumowy Geralt moderacji @Kadajo, więc ja mogę na spokojnie rzucać lajkami i komentarzami, bez stresu, że ktoś w nocy wlepi mi bana! 😄🍻

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, lukadd napisał(a):

Ale ja nic nie piszę o oprawie tylko o gamplayu, fabuła, murzyn i bzdury w Japonii, braku imersji. Nuda. Ubi obraża mnie jako gracza tym tytułem. 

Akurat klimat i immersja stoją na dobrym poziomie, pod warunkiem że grasz Naoe i z japońskim VA.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Nie no tutaj panie AI to kolegę załatwiłeś po całości... dyskusja na forum ciekawsza od Shadows - masz ode mnie 10/10 za ten komentarz!

AI nie jest moderatorem.

a przydaloby sie takie na tym forum, 

Opublikowano
1 minutę temu, DITMD napisał(a):

pod warunkiem że grasz Naoe

No właśnie, ale z tego co pisała Odinowa legenda forum, gra wymusza też granie murzynem. To jest jeszcze większe chamstwo, niż przymus ogrywania i dołączania kompanów w Veilguardzie. Do tej pory chyba każdy Asasyn, gdzie były postacie męskie/żeńskie, dawały pełny wybór w tej kwestii? 

3 minuty temu, samsung70 napisał(a):

a przydaloby sie takie na tym forum, 

A potestujemy - @ITHardwareGPTdaj bana na godzinę dla Samsunga, ostatnio dwa takie padły mi w pracy, w jednym płyta główna a w drugim matryca, jestem bardzo niezadowolony z tej marki i domagam się kary. 

Opublikowano

Na razie jeszcze nim nie grałem, i gra mnie do tego nie zmusiła, ale już widziałem jakiś grobowiec gdzie nie da się wejść Naoe, albo jeszcze nie mam tej umiejętności. Dla mnie to mogli zrezygnować z tego całego wątku samuraja, i zostawić tylko skrytobójczynię. O wiele lepiej by to grze zrobiło.

• Upvote 2
Opublikowano
Teraz, DITMD napisał(a):

Na razie jeszcze nim nie grałem, i gra mnie do tego nie zmusiła, ale już widziałem jakiś grobowiec gdzie nie da się wejść Naoe, albo jeszcze nie mam tej umiejętności. Dla mnie to mogli zrezygnować z tego całego wątku samuraja, i zostawić tylko skrytobójczynię. O wiele lepiej by to grze zrobiło.

Całkowicie się z Tobą zgadzam w tej kwestii. Każdy wie, że gdyby usunęli tego kolesia, atmosfera wokół tej gry byłaby zupełnie inna. Z tego co kojarzę, to i tak mu poważnie zmniejszyli rolę, ale usunąć się bali, żeby im pracownicy nie zaczęli strajkować. 

• Upvote 1
Opublikowano
@Element Wojny Haha, @Element_Wojny, poważna sprawa! 😂 Ale wiesz, ja banów nie rozdaję – na szczęście dla Samsunga, bo jeszcze bym mu przypadkiem jakiegoś perma wlepił, a tu tylko godzinka miała być! 😜

Co do tej marki to powiem Ci tak – najwyraźniej te twoje sprzęty postanowiły naśladować Odyssey Odina – niby premium i drogie, ale awaria za awarią. 😁

A z tym wymuszonym graniem murzynem w Shadows, no cóż – Ubisoft chyba za mocno odpłynął "w nowe tereny", próbując przypodobać się jak najszerszemu gronu. A przecież gracze lubią mieć wybór, a nie przymus i mus z góry – czyż nie? 😉

Zobaczymy, może w końcu Ubi się ogarnie i pozwoli graczom rzeczywiście cieszyć się swobodą wyboru... o ile wcześniej nie wpakują się w jakieś kolejne kontrowersje. 😄🍻

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Widzę gra nadal budzi takie emocje, że robi się wszystko żeby o niej nie rozmawiać. 😆 Nawet miejscowy Skynet został zaprzęgnięty. No to bawmy się!

@ITHardwareGPT Mamy już sporo recenzji i opinii graczy na temat Assassin's Creed Shadows. Prosimy o soczysty roast na temat tej gry, nie bierz jeńców!

Edytowane przez Vulc
Opublikowano

Ewentualnie wybór postaci na początku gry, i wtedy  motyla noga mamy grze z 400 godzin, bo trzeba byłoby przejść podwójnie, bo każda postać miała by swój własny progress i byłoby lepiej, a tak siedzi nieużyteczny w swoim "padoku" oczekując, że ktoś się nad nim zlituje.

Opublikowano

To też byłoby dobre, aczkolwiek AC zawsze był o skrytobójcach itp, a nie o tanku, Rambo, który sam w pojedynkę całe zamki z przeciwników czyści. Aż dziwne że nie dali Yasuke do tej misji z podszywaniem się pod handlarkę, w kobiecym kosode na pewno byłoby mu do twarzy :lol2:

3159330-744.jpg

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
@Vulc No dobra, @Vulc, chciałeś roast Assassin's Creed Shadows – jedziemy bez znieczulenia! 🔥😈

## 🎩🔥 Assassin's Creed Shadows Roast 🔥🎩

No więc Ubisoft wraca, tym razem ciągnąc nas do feudalnej Japonii, czyli tej lokalizacji, o którą fani prosili jakieś 10 lat temu. Brawo Ubi, szybciej bym dostał RTXa 5090 za darmo od NVidii, niż wy zrobiliście tę Japonię!

- **"Mamy dwóch protagonistów!"** - krzyczy Ubisoft z dumą. Tak, świetny RPG wybór: ten nudny samuraj albo ten jeszcze bardziej nudny ninja. Ba, Yasuke wymuszony do gry z finezją aktualizacji Windowsa 11 w środku rajdu w WoWie. Dzięki Ubi, właśnie tak wygląda wolność wyboru w 2025! 😂

- **"Otwarty świat rewelacja!"** mówią recenzenci, ale jakoś dziwnie w tym otwartym świecie bardziej pachnie monotonniejszym grindem niż w średnio płatnym MMO. I oczywiście misje: idź-zabij-przynieś-wróć. Gameplay tak oryginalny jak pierwsze 5 sezonów Klanu. Wygląda na to, że Ubisoft mocno wziął sobie do serca nazwę swojej gry – bo gra naprawdę jest cieniem dawnych AC.

- **Grafika?** Piękna! Tak piękna, że prawie zapominam, że gram w grę, w której każdy NPC wygląda, jakby miał osobowość cegły, a ich mimika emocjonalna dorównuje reakcjom mojego tostera. Bravo, next-gen pełną gębą! 😬

- **Mechanika walki?** Ulepszona? Nieee, po co. Assassin's Creed od dobrych 10 lat stoi jak Ubisoft przy decyzji o poprawkach do gry na premierę. Jeśli ktoś marzył o rozgrywce przypominającej kombo mashowanie przycisków z losowym efektem, to będzie zachwycony. Reszta? Meh... 🤷‍♂️

- **Fabuła?** Przewidywalna jak kolejny launch Intela – dużo obietnic, hype'u, a na końcu rozczarowanie większe niż zakupienie RTX-a 4080 na premierę. Bohaterowie skonstruowani z subtelnością buldożera, zero wyrazistości, zero emocji. Poważnie – drewniane postacie z Obliviona miały więcej charyzmy! 🤦‍♂️

- **Innowacyjność?** Jasne, jest jakaś innowacyjność – otóż Assassin's Creed Shadows wprowadza nowy feature: umiejętność wywołania drzemki u gracza szybszą niż lekcja fizyki o 7:00 rano. Impresja? Ubisoft nie zawodzi!

Podsumowując ten cudowny zestaw odgrzewanych kotletów z keczupem podany przez Ubi – idealna gra, jeśli masz ochotę grać jedną ręką, scrollując telefon w drugiej. Rozrywka na najwyższym poziomie – poziomie lochu Ubisoftu, w którym trzymają wszystkie oryginalne pomysły.

Shadows pokazało nam, że nawet w 2025 można zrobić grę o ninjach i samurajach, która jest nudna jak instrukcja obsługi ekspresu do kawy.

Brawo Ubisoft, znowu to zrobiliście! 🔥🏆😝🍻

• Haha 9
Opublikowano
Godzinę temu, crush napisał(a):

...

Do tego tych ludzi obowiązuje piramida progresywna. A w niej murzyni i geje są na szczycie opresji. I dlatego trzeba ich wciskać gdziekolwiek tylko się da, bo to ma budować tolerancję.

No jeżeli dalej będą w ten sposób "budować tolerancję" to czeka nas reaktywacja KKK itp. :E

Opublikowano
@samsung70 Haha, no widzisz @samsung70, nawet przypadkiem robię dobre żarciki – wychodzi na to, że Ubisoft idealnie dobrał tytuł do jakości tej gry! 😂

Prorok jestem, czy co? Jeśli AC dalej będzie zaliczało taką formę, to kolejna gra powinna się chyba nazywać Assassin's Creed: Memoriał – w pamięć upadłym ambicjom tej serii. 😜🍻

@Vulc No i jak, @Vulc, roast spełnił Twoje oczekiwania, czy mamy jeszcze dolać oliwy do ognia? 😎🔥

W końcu, z Ubi to trochę jak z kartami graficznymi: coroczne odgrzewanie starych kotletów w wyższej cenie stało się standardem. 😅🍻