Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Meuron napisał(a):

Ja wracam do Nintendo po długiej przerwie bo skończyłem przygodę na Game Boy Color. W oczekiwaniu na Switcha 2 kupilem pare tytulow zeby nadrobic zaleglosci, czegos mi brakuje sensownego ? Zalezy mi na od Nintendo, third party mnie nie interesują.

Zrzut ekranu 2025-06-04 184922.png

+ Mario Kart World ze Switchem 2

trochę dużo tych Marianów i Zeld, nie lepiej było tu gdzieś wcisnąć np któreś Fire Emblem/Smash Bros/Xenoblade itd i tak tłuką je jako keksy

Opublikowano

No i w końcu nadszedł ten wyczekiwany dzień  Teraz tylko czekać na kuriera i cieszyć się nową konsolką i grami ;) Została mi spora kupka wstydu ze Switcha 1  więc będzie co ogrywać w trochę lepszej jakości/fps. 

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, daerragh napisał(a):

Ciekawe czy dzisiaj wpadnie jakis update firmware dla Switch 1. A moze i jakies gierki dostana update dla Switch 1?

Nie wiem czy dziś ale update dla S1 będzie, już HATS przygotowany w sumie. 

Tylko wiele nie wyciągną już z jedynki, jedzie na oparach. Co mają w grach zmienić skoro tam ciężko utrzymać 30 FPS?

Opublikowano

Cofnięcie o jakieś 7-10 lat z tym ekranem. Ale to nic dziwnego, typowa polityka Nintendo, skoro ludzie się łapią to czemu nie wykorzystać? 

Mnie ciekawi ile modderzy wyciągną o ile się będzie dało, układ z DLSS daje pole do popisu. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie moge oprzec sie wrazeniu, ze tu sami malkontenci. Sam mam Nintendo Switch Lite i mi tam ekran nie przeszkadza. A w Switch 2 na pewno jest o kilka klas lepszy. No ale ja dalem 900zl za nowke z Animal Crossing w Media Expert, wiec troche tez niska "cena czyni cuda" i za ta kwote nie moge narzekac.

Inna sprawa sa przede wszystkim nowe, wyzsze ceny gier, a i cena samej konsoli Switch 2 jest bardzo duza. Tu dosc mocno odjechali - chciwosc japonczykow przechodzi ludzkie pojecie.

Ale ja nie kupie pierwszej wersji Switch 2 - poczekam na Switch 2 Lite, o ile bedzie cos takiego. Moze tez dzieki temu unikne jakichs problemow wieku dzieciecego calej platformy Switch 2.

Edytowane przez daerragh
Opublikowano

Co to za życie, bez narzekania xD

Moje pierwsze N wiec podjarka jest, tytułów do ogrania na rok jeśli nie dwa . . .  do premiery GTA 6 sie wyrobię :E

Gry tanie nie są, ale sprzedać zawsze można lub kupować z 2 ręki ;)  Na PS5 ogrywanie wychodziło prawie free.

Opublikowano

Sorry ale usprawiedliwianie Nintendo gdy wrzuca badziewny ekran w 2025 roku do konsoli PRZENOŚNEJ jest żałosne. Tu nie ma usprawiedliwienia, a że ktoś ma małe wymagania i mu pasuje to jego sprawa. Hatfu na takie praktyki, moich pieniędzy nie zobaczą dopóki OLED nie będzie. 

Opublikowano

Info z pewnego discorda
"Dwa wyścigi ograne w Mario. Zelda sprawdzona. Reszta się pobiera. 
Wszystko cacy…. Tylko…

Bateria  tu będzie chyba mankament. Dosyć szybko spada. Trochę pograłem i 25-30% w pizdu. Jasność na full i reszta fajerwerków włączona. W Docku nie sprawdzałem bo gripa nawet z pudełka nie wyjąłem
W terenie spoko mam power bank ale bez tego jakieś sesje myślę 2-3h i trzeba będzie szukać prądu. 
Myślę że przy cp i yakuza taki czas da się wyciągnąć w handheld"

Opublikowano
15 minut temu, Reddzik napisał(a):

Info z pewnego discorda
"Dwa wyścigi ograne w Mario. Zelda sprawdzona. Reszta się pobiera. 
Wszystko cacy…. Tylko…

Bateria  tu będzie chyba mankament. Dosyć szybko spada. Trochę pograłem i 25-30% w pizdu. Jasność na full i reszta fajerwerków włączona. W Docku nie sprawdzałem bo gripa nawet z pudełka nie wyjąłem
W terenie spoko mam power bank ale bez tego jakieś sesje myślę 2-3h i trzeba będzie szukać prądu. 
Myślę że przy cp i yakuza taki czas da się wyciągnąć w handheld"

Słowo klucz: jasność na maxa. Ekran LCD na maksymalnej jasności będzie żarł duuuuuużo.

• Upvote 1