Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wydawało mi się, że memy typu "dej, mam chorą córkę", "przynieś mi za darmo na ten adres" to głównie ustawki, by wrzucać obrazki do internetu, ale po wystawieniu przedmiotu na śmieciarkę (z zaznaczeniem, że odbiór tylko pod wskazanym adresem, czyli kto chce, sam niech sobie przychodzi) też zaczęły pisać do mnie takie elementy. Nie wiem, o co chodzi z tym makiem, najbliższy mak jest 7 km ode mnie. Lepiej już wynosić przedmioty na śmietnik, pisać który i niech sami sobie idą tam szukać. 

Clipboard_01-21-2025_01.jpg

• Haha 5
Opublikowano

chłop kupuje item w poniedzialek o godzinie 23 i sie dziwi czemu na wtorek paczki nie ma bo przeciez na allegro pisalo ze dostawa na wtorek :E 

W dniu 22.01.2025 o 13:37, Áltair napisał(a):

Wydawało mi się, że memy typu "dej, mam chorą córkę", "przynieś mi za darmo na ten adres" to głównie ustawki, by wrzucać obrazki do internetu, ale po wystawieniu przedmiotu na śmieciarkę (z zaznaczeniem, że odbiór tylko pod wskazanym adresem, czyli kto chce, sam niech sobie przychodzi) też zaczęły pisać do mnie takie elementy. Nie wiem, o co chodzi z tym makiem, najbliższy mak jest 7 km ode mnie. Lepiej już wynosić przedmioty na śmietnik, pisać który i niech sami sobie idą tam szukać. 

szkoda czasu na ogloszenia, ludzom tez sie nie chce pisac i umawiac - najlepiej dac kolo smietnika i wrzucic foto na smieciarke i ktos sobie "anonimowo" odbierze szybciej - najlepiej wyniesc w dzien gdzie nie ma wywozu smieci

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Odpisz jej okej. Tacy upośledzeńcy czasem potrafią przyjść. Jak się zaczną lamenty gdzie jesteś zarzekaj się, że koło maka. Mak wprawdzie teraz nie kwitnie, ale poznajesz po kłączu. Użyj słowa: kłącze. Ja tak raz zrobiłem i panna stwierdziła, że jest obrażana.

Edytowane przez adashi
  • Haha 4
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, adashi napisał(a):

Odpisz jej okej. Tacy upośledzeńcy czasem potrafią przyjść. Jak się zaczną lamenty gdzie jesteś zarzekaj się, że koło maka. Mak wprawdzie teraz nie kwitnie, ale poznajesz po kłączu. Użyj słowa: kłącze. Ja tak raz zrobiłem i panna stwierdziła, że jest obrażana.

ty sie smiejesz, a ja sie umowilem na odbior plyty glownej pod carefourem, chlop dzwoni ze jest pod glownym wejsciem (no ale chyba sa 3) wiec ide pod kazde a nikogo nie ma o tym opisie, nawet jakiegos randomowego typa zaczepialem czy to nie on 
Okazalo sie ze gosc w Gdyni jest a ja w Krakowie 

najlepsze jest to ze mialem tak dwa razy, za drugim była Wawa i Krakow :E 

Edytowane przez duniek
  • Haha 4
Opublikowano

To samo u mnie było. Potrafiło "kupować" coś kilkadziesiąt botów dziennie i prosić o podanie maila bez małpy albo zeskanowanie kodu QR. Dlatego już nic tam nie wystawiam. To jakieś kuriozum, że jeden z największych portali sprzedażowych w Polsce ma taki syf z botami.

Opublikowano

Ja ostatnio próbuję trochę wyczyścić się z różnych zalegających rzeczy, szczególnie po dziecku...

ogólnie ciężko cokolwiek schodzi. Próbuję na olx, allegro i na fb i ogólnie stagnacja.

Pewnie jak za darmo wystawię to nie odpędzę się od ludzi, ale póki co próbuję z tych rzeczy cokolwiek grosza odzyskać. Nie jestem kuźwa Caritas, żeby coś za darmo komuś oddawać co pewnie odsprzeda. :E

• Upvote 2
Opublikowano

"Dobrobyt 500+", znajomi co roku prali, segregowali rzeczy dla ex żony kuzyna, bo siostra ma z nią dobry kontakt od lat. Przez chyba 5 lat brała wszystko, w zeszłym roku już coś marudziła, w tym nawet nie chciało jej się przyjechać obejrzeć. Szkoda zachodu, lepiej wystawić w siatce pod śmienik/PCK czy oddać na jakiś punkt zbiórki i nawet segregować tego nie musisz.

Opublikowano

Rzeczy z pojemników PCK ponoć wędrują do ciuchbudy. Nie wiem, czy to legenda miejska, ale jakaś kobieta mówiła, że znalazła w ciuchbudzie - bo tam chodzi po rzeczy - ubranie o charakterystycznych mankamentach, które wyrzuciła do pojemnika PCK. Autentykiem jest, że ubogie rodziny, zwłaszcza uchodźców, wkładają na ten dźwig do przerzucania ubrań swoje kilkuletnie dzieciaki, wrzucają je z latarkami do środka jak ubrania i one stamtąd wykładają z powrotem na tę przerzutkę z rączką rzeczy, na koniec same wchodzą. Bezdomni z kolei włamują się tam wytrychami. Często widać te pojemniki z wywalonymi na zewnątrz rzeczami.

Opublikowano
38 minut temu, Áltair napisał(a):

Rzeczy z pojemników PCK ponoć wędrują do ciuchbudy. Nie wiem, czy to legenda miejska,

to nie jest legenda - oni ubrania z tych kontenerów sprzedawali, marna część zysku ze sprzedaży szła na PCK.

38 minut temu, Áltair napisał(a):

Autentykiem jest, że ubogie rodziny, zwłaszcza uchodźców, wkładają na ten dźwig do przerzucania ubrań swoje kilkuletnie dzieciaki,

nie uchodźcy, a cyganie ;)

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Edit: szybko poszło, zgodzili się na warunki więc kuchenka za 30 zeta :wariat:

Ostatnio szukałem kuchenki indukcji na jeden palnik i znalazłem taką fajną stan powystawowy. Cała szklana dotykowe przyciski a dodatkowym atutem było 10 ustawień mocy i to że jest niska (4 cm). Poniżej foty co dostałem.

Za co zapłaciłem

https://allegro.pl/oferta/kuchenka-indukcyjna-przenosna-plyta-indukcyjna-pojedyncza-2000-w-17170104866

Co dostałem

"Produkt inny niż na zdjęciach w ofercie oraz uszkodzony. Uszkodzenie musiało powstać przed zapakowaniem bo brak połamanego plastiku w paczce. Od spodu brak jednej śrubki. Wymiary i funkcje niezgodne z opisem bo tylko 8 ustawień mocy. Napisy po niemiecku."

"Szkło uszczerbione, kawałków szkła też brak w paczce." "W paczce znalazłem jeden ułamany kawałek plastiku, reszty nie ma."

Fakt, że przed zakupem miałem myśl "czemu brak real fot?" ale stwierdziłem, że ehhh, 99,5% pozytywnych to nie ma co szukać dziury w całym. Wyszło jak wyszło. Dyskusja założona i chce 40 zł zwrotu za to. Czy to uszczerbienie może kiedyś strzelić od temperatury i lepiej szukać czegoś innego a to w pindu odesłać?

Spoiler

IMG20250129192859.thumb.jpg.53bb5129dd49867f055b00495cfee73c.jpg

IMG20250129192907.thumb.jpg.eda13b92a4693091f92f1c483f1f3046.jpg

IMG20250129193043.jpg.5ed0fa182763ba70ae8fae6182c1980b.jpg

IMG20250129193135.thumb.jpg.4d760a3161d9046524a024be8d768053.jpg

IMG20250129194925.thumb.jpg.6e76ce39a4d627efc0f7c49c2791fb7c.jpg

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano

Nie wchodziłem w link ale z tego co piszesz to na 99% kupiłeś od gościa handlującego zwrotami z Amazona. Oni często nie wiedzą co sprzedają a o realnych zdjęciach przedmiotu można zapomnieć. Na twoim miejscu bym to odesłał w cholerę i kupił coś w normalnym sklepie. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Może tak być zważywszy na język niemiecki.

Inna sprawa

=========================

Nie kumam ludzi co chcą odbiór osobisty mimo iż wysyłka do punktu to tylko 5 - 7 zł. Tak bardzo nie szanują swojego i mojego czasu? Ja rozumiem odbiór osobisty przy droższej elektronice, agd, rtv ale żeby o termopad dupę zawracać... Przecież to trzeba z minimum pół godziny zorganizować bo gość się spóźni, korki itp a spakować paczkę zrobić etykietę to 5 minut i można nadać i odebrać w dowolnym momencie idąc do sklepu, wyrzucając śmieci.

Opublikowano (edytowane)

Pies trącał samoodbieraczy drobnicy. Kiedyś się tak zgodziłem na klucz do filtrów to później wracając do domu od przystanku autobusowego aby miał łatwiej deszcz mnie złapał. Później jakaś baba trzy dni nie mogła odebrać akwarium choć "jej zależy". Na koniec jakiś koleś umawia się na odbiór akumulatora a ja czekam jak debil. Kontakt się urwał.

Aż sobie sprawdziłem za ile ten klucz do filtra poszedł. Myślałem, ze 11 zeta. Skurtyzaniłem się :rotfl2:

image.thumb.png.87725118e6ceb4f9185d011ad594e59f.png

Opublikowano

Teraz trzeba czekać, czy US zrobi coś więcej niż wyśle prośbę o złożenie wyjaśnień co było sprzedawane. Vinted, dla przykładu, daje informacje by w takich sytuacjach pisać, że sprzedawało się swoje używane ubrania. Mają to opisane w pomocy technicznej.