Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, hubio napisał(a):

@marcin2468 bez przesady - takie sytuacje to 0,00001% wszystkich transakcji na OLX i Allegro. Sprzedając wyłącznie z OS z automatu tracisz z 40%. Taka sprzedaż tylko dla bogatych choć nie wiem kto bogaty chciałby tracić czas i nerwy na oesy :) Pamiętaj, że i na OS możesz mieć problemy bo ci przyjedzie pijany albo za 2 godz zadzwoni z mordą, że mu coś nie działa i do ciebie przyjedzie z "kolegami"... Miałem kumpla co robił oesy ale nigdy w domu tylko na ulicy :) Tak też można :) 

Nie wiem czy jesteś świadomy ile propozycji nierealnych cen dostałem na olx. Już parę przedmiotów od początku roku z odbiorem osobistym sprzedałem (było parę przedmiotów które z racji gabarytów bądź wagi trudno wysłać).

Zdarzało się że opuściłem 10, 20 zł ale proponowanie na starcie ceny 35 % niższej jest przesadą. Nie robię cen zaporowych, zawsze minimum 30 % taniej niż najtańsza oferta na allegro, daje oryginalny dowód zakupu, zawsze jest oryginalne opakowanie. Czasami sprzęty są nawet nie odpakowane bo zmieniła mi się koncepcja na coś.

Opublikowano

ja mam ustawiona lokalizacje na allegro lokalnie na krakow 

przez caly 2025 rok - mialem dwa odbiory osobiste
jeden item za 30zl, drugi za 50 
pytanie o odbior bylo jedno dodatkowo ale nie doszlo i tak do sprzedazy

przy wysylce smart nie chce sie nikomu jezdzic