Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Tym z odstępowaniem od umowy tylko po to aby zyskać monety. To naprawdę żenada :) 

Zatrudnij się w dziale pomocy allegro z takim poziomem rozumienia tekstu pisanego. 

11 minut temu, Grolshek napisał(a):

A potem chwalenie się na tym forum jak tanio wyrwać procka a wy leszcze nie potraficie :P

Serio myślisz, że przez rok bym 100 czy 200 monet nie zebrał bez kombinowania? Do tego wymiany pkt MasterCard na monety i Smart.

Opublikowano

dobra - a teraz na serio

kupilem kompa 
w opisie: "ze wzgledu na duzy przebieg zalecam wymiane dysku HDD" (tutaj pomyslalem - pewnie dysk ma 50k h przebiegu wiec ludzie mysla ze dysk padnie zaraz  - mimo to WD black 2TB - dalej cos warty  i liczylem ze lekko za 100-120zł sprzedam) (1TB black z przebiegiem 30k h puscilem ostatnio po 90)

komputer doszedł a dysk ma badsektory, niewiele - ale mimo jak tylko ta wartosc nie jest zerowa - to za automatu dysk jest nie sprzedawalny :( 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, duniek napisał(a):

dobra - a teraz na serio

Ty tak na serio? :E
Czerwona lampka się nie zapaliła?
Stary PcLAbowy wyga z Ciebie a liczyłeś na fart? :E
Można było poprosić o SMART(sam tak robię)
Nie chce podesłać bo to,siamto czy owanto to niech ...
BTW.
Ja jak sprzedaję jakikolwiek dysk pokazuję jednak status SMART z CDI aby nie było nieporozumień
I w drugą stronę...bez SMART nie kupię dysku

3 godziny temu, duniek napisał(a):

komputer doszedł a dysk ma badsektory, niewiele - ale mimo jak tylko ta wartosc nie jest zerowa - to za automatu dysk jest nie sprzedawalny :( 

Ja mam takie dyski i używam na mało ważne dane
Działają pomimo ostrzeżeń już kilka lat ale przebiegi 20 000- 50 000 h

ps.
W takim stanie je kupiłem i widziałem SMART
Niektórzy robią też dokładne testy poza SMART
Przykład
https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/archiwum/603f3ec8-5db9-49d2-bced-af7be54b0491/b5c54908-7ab7-4583-aa62-ab7aecdb3331
Mam ten dysk-to jest przykład wzorowej aukcji
U mnie przepracował ok. 2000h

Edytowane przez Killer85
Opublikowano
34 minuty temu, Killer85 napisał(a):

Ty tak na serio? :E
Czerwona lampka się nie zapaliła?
Stary PcLAbowy wyga z Ciebie a liczyłeś na fart? :E
Można było poprosić o SMART(sam tak robię)
Nie chce podesłać bo to,siamto czy owanto to niech ...
BTW.
Ja jak sprzedaję jakikolwiek dysk pokazuję jednak status SMART z CDI aby nie było nieporozumień
I w drugą stronę...bez SMART nie kupię dysku

Ja mam takie dyski i używam na mało ważne dane
Działają pomimo ostrzeżeń już kilka lat ale przebiegi 20 000- 50 000 h

to był caly komputer, opisane przez sprzedawce jak wyzej, nie pisalem bo zobaczylem aukcje 5min przed koncem i tak kupiłem

gosc robił scan smart na linuxie i powiedział ze pisało smart OK ale wysoki przebieg :E 

ja wiem ze to moze dzialac i 10 lat - bo sam mam taki dysk 1TB ktory robi jako kopia zapasowa i ma badsektory (tzn kopia jest jeszcze gdzie indziej - tu trzymam glownie dla eksperymentu), z tym ze ludzie nie kupia juz tego - jak jest ostrzezniee ZŁY/UWAGA to juz pozamiatane - raz mi gosc napisał ze takie dyski skupuje po 10zł :E 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, duniek napisał(a):

to był caly komputer, opisane przez sprzedawce jak wyzej, nie pisalem bo zobaczylem aukcje 5min przed koncem i tak kupiłem

gosc robił scan smart na linuxie i powiedział ze pisało smart OK ale wysoki przebieg :E 

Ciekawe:E
Chyba miał jakąś pomroczność że widział  że jest ok :E
Nieco słabe:boink:

Edytowane przez Killer85