tomcug 2 921 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Miszczu, regularnie żongluję platformami i wszystkie programy oraz system działają dokładnie tak samo na AMD oraz Intelu. @wallec 2026-01-27 21-50-01.mp4 Specjalnie pod prawym klikiem odpalane, żeby widać było dokładnie, kiedy kliknięcie. A, i ja załadowałem 6 MB plik do Painta, co też ma wpływ na czas odpalenia, a nie 100 kilobajtową pierdółkę jak Ty. Pomimo tego odpaliło od razu. 2 1 1
Doamdor 2 316 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) Weź wallca do CS lub BF6 to zobaczysz jak dużego będzie miał laga. Chyba za chwilę odpalę i5 14600K, żeby poczuć płynność. Edytowane 12 godzin temu przez Doamdor
wallec 1 054 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Filmik, filmikiem (podczas nagrania masz już otwarty i zbuforowany eksplorator plików z miniaturami itp.) ale dzięki za pokazanie Bravo 6 (bordo) - nie znałem, mega wygląda. 1
Pentium D 1 472 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) @wallec Dokładnie. Trzeba brać system z zaskoczenia, ale ten jego lag to taki naciągany trochę. Png z reguły są cięższe niż jpg i czasem nawet pomimo SSD i wiadra rdzeni system zamula a nie proc. Lepsze są przykłady z gier niż takie mocno zależne od systemu. Wczoraj sprawdziłem rdzenie E a dzisiaj P. 153 - 155W. Jak 20k + 18k razem daje 39400 pkt nie wiem Edit: Ciekawa obserwacja. Puściłem kolejne dwa razy na samych P corach poprzez koligację i raz dało wynik 21900 a za drugim 18500. Teraz puściłem trzeci raz i 22074 pkt. Coś dziwnie to działa albo coś zamula w tle. Edytowane 8 godzin temu przez Pentium D
SebastianFM 395 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu @Pentium D, jak już coś testujesz to rób to rzetelnie. Cinebench R23 resetuje ustawienia koligacji za każdym razem, kiedy zaczyna renderować. Jak chcesz przetestować wydajność rdzeni P to wyłącz rdzenie E, na pewno nie będziesz miał takiego rozstrzału w wynikach.
Pentium D 1 472 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 2 minuty temu, SebastianFM napisał(a): Cinebench R23 resetuje ustawienia koligacji za każdym razem, kiedy zaczyna renderować. jak set setter działa w tle to cały czas jest ustawianie to co w zasadach jest ustawione dla tego programu gdy tylko się uruchamia. Na e jajach cały czas ten sam wynik. Chrome w tle musiał zamulić albo sam windows.
tomcug 2 921 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 18% to "trochę" duży rozstrzał jak na zamulenie przez Chrome albo Windowsa Wyłącz śmieci działające w tle, do testów warto też wyłączyć Windows Update. Może pomoże, może nie 1
Pentium D 1 472 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu @tomcug Chrome z 30 kartami w tle. Teraz odpaliłem CBR23 i pierwszy bieg 18+k a drugi prawie 22k. Widocznie tak musi być.
tomcug 2 921 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu U mnie jakoś tak nie jest. Swoją drogą to naprawdę "genialny" pomysł testować ze śmieciami w tle
SebastianFM 395 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) @Pentium D 1. Wystarczy odpalić Menedżer zadań, Wydajność CPU, Procesory logiczne, żeby zweryfikować czy rzeczywiście benchmark działa tylko na rdzeniach P. 2. Czy ty jak testujesz rdzenie P to zmniejszasz w ustawieniach Cinebench liczbę wątków? Edytowane 1 godzinę temu przez SebastianFM 1
Pentium D 1 472 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 1) a po co? 27,7% z biegiem czasu % narasta do 50% 2) nie bo po co Edit: z Ciekawości sprawdziłem to ustawienie na 16 wątków i chyba daje to małego boosta do wyniku bo teraz wypluwa po 200 - 250 pkt więcej Tak jest boost. Odznaczyłem w preferencjach Custom number of threads i jest 200 pkt mniej Edit: no niezłe jaja. Na E rdzeniach też to działa. Było 17888 pkt a jest ponad 18k pkt Edit 3745: Przy pełnym chipie nie ma tego boosta. Edytowane 1 godzinę temu przez Pentium D
tomcug 2 921 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Weź Ty Pętiak daj sobie spokój z tym testowaniem, bo nawet Cinebench Cię przerósł
Rekomendowane odpowiedzi