Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, DarkeVo napisał(a):

Według mnie lepsza nawet od jedynki, długa ciekawa fabuła

Po pewnymi wzlędami lepsza pod innymi słabsza, ale ze wzlędu na scisłe powiązania fabularne uważam ze obie te gry nalezy traktować jako jedną długą opowieść i jako całosc (mimo sporych różnic czasowych i technologicznych)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

"Tam" w sensie, że w jedynce? Zakładam, że tak. 

A więc w jedynce mieliśmy świetną, rozwijającą się, wzruszającą relację między bohaterami i super finał.

Niektórzy nie lubią przegadanych fabuł w filmach, a ja, jeżeli dialogi są bardzo dobre, delektuje się każdym zdaniem. Do gier inaczej podchodzę, ale akurat w TLOU śledziłem fabułę i dla mnie była zachwycająca.

Edytowane przez j4z
Opublikowano
Spoiler

Mi się podobało jak niosłem Elie i skręciłem do złej windy. Odpalił się filmik jak ich zabijają. Wtedy pomyślałem No k...a zajebiste zakończenie.

Jednak po tym załadował się chackpoint:(

• Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

No to jaki jest sens w to grać jak się oleję 2. Obiad też jesz do połowy?

Z tego co kojarzę, to obie gry opowiadają swoją własną historię, a TLOU1 ma pełne i satysfakcjonujące zakończenie z wyraźnym finałem, więc o jakim obiedzie mowa? 

Gdyby to była wyraźnie nakreślona pierwsza część, początek czegoś większego, z uciętym finałem albo cilffhangerem, to co innego. Ale skoro tego nie ma, to nie widzę problemu. 

Opublikowano

Po skończeniu Atomfall (ostatecznie daję 6/10) miał być Stalker 2, ale przypomniałem sobie ich roadmapę łatania i postanowiłem w końcu wrócić do mojego ulubionego Cyberpunka 2077 i ruszyć dodatek Widmo Wolności. Znów bawie się wyśmienicie w eksplorację, nadrabiając zaległe zadania i zaczynając nowe z dodatku.

Nie mogę doczekać się już kolejnej części, a może i dodatku 🫠

• Upvote 3
Opublikowano

Oj cyberpunk, dwa razy przechodziłem. Drugi raz z dodatkiem i wszystkie zadania zrobiłem jak i trzy zakończenia bodajże. Pamiętam że takie miałem wszczepy ze nawet chmara policjantów nie mogła mnie zabić bo tak zdrowie się odradzało🤣🤣 aż się łezka w oku kreci🤭😅

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Zaglądam w każdy kąt, właże najwyżej jak się da, zbieram wszystkie rzeczy, po prostu czyszczę okolicę i "liżę ściany" trafiając czasem na ciekawe zdarzenia czy obiekty. Czasem znajdowałem miejsca z niedokończonymi teksturami lub wyjściem pod obiekty. Ta gra daje tyle fanu, że będę wracał do niej dopóki nie wyjdzie kolejna część 😃

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Cyber to unikatowe doświadczenie, to nie jest jedna z tych gier którą się po prostu odpala żeby w coś pograć, zabić czas. Podstawkę docenia się bardziej po przejściu dodatku. Jedyny "problem" jaki się pojawia z tym dodatkiem, to że po jego przejściu już tylko jedno zakończenie wydaje się być właściwe. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Ja właśnie fabuły z podstawki jeszcze nie skończyłem i teraz się zastanawiam czy przerwać dodatek i wrócić do niej, czy lecieć już przez Widmo i potem główny 🤔

Opublikowano
14 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Cyber to unikatowe doświadczenie, to nie jest jedna z tych gier którą się po prostu odpala żeby w coś pograć, zabić czas. Podstawkę docenia się bardziej po przejściu dodatku. Jedyny "problem" jaki się pojawia z tym dodatkiem, to że po jego przejściu już tylko jedno zakończenie wydaje się być właściwe. 

Dla mnie podstawka jeszcze bardziej traci po ograniu dodatku:E

Zresztą w przypadku W3 było dokładnie tak samo:E

Opublikowano
20 minut temu, PaVLo napisał(a):

Ja właśnie fabuły z podstawki jeszcze nie skończyłem i teraz się zastanawiam czy przerwać dodatek i wrócić do niej, czy lecieć już przez Widmo i potem główny 🤔

Skończ dodatek, na końcu podstawki będziesz miał wybór ;) 

13 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Dla mnie podstawka jeszcze bardziej traci po ograniu dodatku:E

Zresztą w przypadku W3 było dokładnie tak samo:E

A u mnie odwrotnie. Mi tylko szkoda było, że tych wszystkich przygód z Jackie'm z prologu nie mogliśmy ograć (to co widzieliśmy na przewijaniu) i lepiej go poznać, późniejsze wydarzenia pod kątem emocjonalnym zadziałałyby o wiele lepiej. 

• Thanks 1
Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

Wątek Jacka to jedno wielkie nieporozumienie, chłopa ledwo widzieliśmy na oczy i już wielka żałoba i emocje xDxD Totalnie spłynęło po mnie, a wręcz irytowało. 

No właśnie dlatego że nie było czasu zbudować żadnej więzi. Bardzo duży błąd narracyjny, on powinien dostać kilka extra godzin z V i kilka wspólnych misji, jakaś kolacja u mamy Welles itp. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galakty napisał(a):

A i tak się nie udało bo premiera była memem. Szkoda. 

No była, 10 grudnia 2020 to była tragedia i potrwało ze 3 lata, zanim dostaliśmy tytuł który nam obiecano od początku. Teraz ogrywanie Cybera to przyjemność, ale wtedy? 

Jeszcze specjalnie na premierę brałem wtedy urlop... psia mać. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Sad 1
Opublikowano

Po tym pisaniu naszło mnie na kolejne przejście gry🤭  może i gra ma jakieś swoje wady ale z tego względu że nie mam w co grać innego bo niby w co🤷 to zagram znowu i widzę jakiś nowy patch i ponoć dodatkowe zadania są😅 coś słabo ostatnio z dobrymi grami