Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, skunRace napisał(a):

Taki Eurogamer widzę w formie, Dragon Age Veilgurard dostał 5/5 i miano najlepszej gry BioWare, KC2 dostał 3/5 :hihot:

Oni powinni wiedźmina od Netflixa oceniać dali by 10/10

Ocena graczy się tylko liczy i recenzentów którzy nigdy się nie skompromitowali i nie są opłacani 

Zaraz wracam do KCD 2, dla mnie hit obok takich jak  RdR 2, cyberpunka , wiedźmina , dziedzictwa Hogwartu , baldurs Gate 3 

Soulslike nie wliczam 

Edytowane przez voltq
  • Like 1
Opublikowano
9 minut temu, voltq napisał(a):

Nadal uważam że to mało hity mają po około 1 mln , a najlepsze gry ponad pół miliona , zobaczymy na weekend ale 250 tysięcy jak nie osiągnie to trochę średnio 

Ogólnie recenzje graczy są znakomite

Ciekawe ile preorderow się spędzało plus pierwszy dzień 

Przecież KCD mało kto ograł i czekał na premierę, to jest nisza a nie "hit" pokroju Diablo 4 xD 

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

Przecież KCD mało kto ograł i czekał na premierę, to jest nisza a nie "hit" pokroju Diablo 4 xD 

Mam trochę inne zdanie ,. niższa było KCD 1 , tutaj jednak jest trochę inaczej 

Opublikowano
1 minutę temu, slafec napisał(a):

KCD2 już teraz zajmuje 94 miejsce na liście gier z najwyższym all-time peakiem na Steam (po wywaleniu darmówek byłoby znacznie wyżej). Weekend dopiero przed nami, będzie dobrze.

Tego im życzę , a nawet więcej 

Opublikowano
37 minut temu, kptEnter napisał(a):

"choć gdy jedynka oferowała realistyczny styl, tutaj mamy coś bardziej stonowanego pod względem artystycznym"

Dla mnie to straszny minus, jakbym w ryja dostał od tej gry. Psuje mi to immersję jak ch@j. Jedynka przez ten realizm grafiki mi sie podobała, a tu jakbym grał w kolejny klon Skyrima (zachowując oczywiście odpowiednie proporcje). Bajkowo sie zrobiło, jest pięknie, ale nie realistycznie. Jestem załamany, zrobiła sie jakaś bajka z tego, tak mi to nie pasuje. Liczę na mody z realistycznym lasem, czy oświetleniem. Jestem co prawda dopiero na początku we wsi, więc może się jeszcze przyzwyczaję do tego stylu, ale kurde  z najlepszej gry na świecie zrobił sie dla mnie przeciętniak, ot kolejny klon Obliviona. 

Powoli wychodzą mody zmieniające efekty w grze

Realistic Kingdom Visuals - Makes the colors look more natural, killing off the Vanilla game's yellowish tint

https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance2/mods/51?tab=description

• Like 2
Opublikowano

Rano kupiłem KCD 2 i wessało. Fakt jest jakoś prościej i szybciej. Nawet to zrywanie chwastów jakoś mi nie przeszkadza. Walka to tak jak byśmy mieli wgranego moda na łatwiejszą walkę. Mnie to akurat nie boli ;) Jakoś nawet nie jest potrzebny mod na zapis bo te sznapsy robi się łatwo o ile mamy składniki.

A tu taki szybki test na R7 3700x z RTX 4070 Ti. Wszystko wysokie i bez DLSS. Dla mnie jest git.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
14 minut temu, galakty napisał(a):

Nie tak nisza - ponad 95 tysięcy w peaku w miesiącu premiery. Jak na debiut studia i takie se recenzje, to był świetny wynik. Wyższy niż np. Wiedźmina 3.

Opublikowano
19 minut temu, skypan napisał(a):

Rano kupiłem KCD 2 i wessało. Fakt jest jakoś prościej i szybciej. Nawet to zrywanie chwastów jakoś mi nie przeszkadza. Walka to tak jak byśmy mieli wgranego moda na łatwiejszą walkę. Mnie to akurat nie boli ;) Jakoś nawet nie jest potrzebny mod na zapis bo te sznapsy robi się łatwo o ile mamy składniki.

A tu taki szybki test na R7 3700x z RTX 4070 Ti. Wszystko wysokie i bez DLSS. Dla mnie jest git.

Nieźle, pytanie jak sobie w mieście radzi 3700X ? Ogólnie przewidywaliśmy wszyscy po jedynce, że będzie masakra optymalizacyjna, ale patrząc po testach to jest bardzo dobrze. Muszę się zabrać w końcu za jedynkę :E Myślałem, że tutaj trzeba będzie sporo czekać, aż to połatają, ale widzę, że nawet na premierę można śmiało brać.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@skunRace Jak dojdę kiedyś do Kutenberga to na 100% wrzucę filmik z testu. Generalnie dla mnie premiera pod kątem "wydajności" to jest wyjątek od reguły. Taki STALKER 2 to jest po prostu totalny szit względem KCD2. W KCD2 są "problemy" typu kolorki nie takie i jakieś tam inne pierdoły ;) Chciał bym żeby w każdej grze były takie problemy.

Edytowane przez skypan
  • Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano

Wygląda na to, że Warhorse Studios wykorzystało przesunięcie premiery o ponad pół roku na dopracowywanie i optymalizację gry, a nie jak inni wydawcy ostatnio (w tym CDP) na dokończenie gry.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, kolo.d napisał(a):

Wygląda na to, że Warhorse Studios wykorzystało przesunięcie premiery o ponad pół roku na dopracowywanie i optymalizację gry, a nie jak inni wydawcy ostatnio (w tym CDP) na dokończenie gry.

A potem tą premierę przyśpieszyli, bo docelowa była później w lutym lub w marcu :)

Edytowane przez Fear
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, skypan napisał(a):

@voltq Też to miałem. Dlatego wolę grać w wersji angielskiej bo coś tam jeszcze załapie. W czeskiej był by "dramat" choć immersja większa :)

Aa tam czeski, łacina powinna być :E Swoja droga to chociaż msze mogli po łacinie zrobić niezależnie od rodzaju wybranego dubbingu. 

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, kolo.d napisał(a):

Działa jak złoto, gram w tym oszukanym 4K* z DLSS4-B, VRR G-SYNC Compatible i RTX HDR z NVIDIA App 👍.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, skypan napisał(a):

W czeskiej był by "dramat"

ale ile śmiechu,

pograj na chwilę z czeskim i polskimi napisami  :cool:

edit

pobrałem, chyba się da wybrać czeskiego ? szkoda

Audio Languages - English, French, German, Spanish

Interface Languages and Subtitles - English, French, Italian,
German, Spanish, Polish, Czech, Russian, Portuguese-Brazil,
Turkish, Ukrainian, Korean, Japanese, Chinese Traditional,
Chinese Simplified

Edytowane przez miro
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, skypan napisał(a):

@skunRace Jak dojdę kiedyś do Kutenberga to na 100% wrzucę filmik z testu. Generalnie dla mnie premiera pod kątem "wydajności" to jest wyjątek od reguły. Taki STALKER 2 to jest po prostu totalny szit względem KCD2. W KCD2 są "problemy" typu kolorki nie takie i jakieś tam inne pierdoły ;) Chciał bym żeby w każdej grze były takie problemy.

S.T.A.L.K.E.R 2 🤭, kurtyna :E

15 godzin temu, Joloxx9 napisał(a):

Odpaliłem, gram 20 min o co tu chodzi:

- gra działa na bardzo wysokich w ultrahd w 110-130 klatkach i to bez dllss

- nie ma stutteringu 

- gra jest bardzo ładna

Jak to jest możliwe, ze się da takie cos zrobić?

14 godzin temu, Wybredniak napisał(a):

To proste, gra nie jest na UE5 :D

Póki co też jestem pozytywnie zaskoczony optymalizacją. Gram na trzyletnim laptopie z 3070 i 11800H i z DLSS w 4K mam te ~55-60 fps przy średnich detalach (ekran OLED 4K), a gra wygląda dobrze i lepiej niż gdybym zjechał z rozdziałką do FHD i dał wysokie ustawienia.

Animacje twarzy mogłyby być troszkę lepsze, niektóre miny jakie robią postaci z gry wyglądają dziwnie xd

CryEngine 5, jak dobrze widzieć nowy tytuł na czymś innym niż Unreal Engine 5 😅😉

https://ithardware.pl/aktualnosci/wiedzmin_4_unreal_engine_5_kingdom_come_2-38730.html

• Like 3